از خانوادهها برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شد
در نشست خبری سی و پنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از خانوادهها برای حضور در نمایشگاه دعوت شد تا از برنامههای متعدد فرهنگی که در بخشهای مختلف برگزاری میشود، استفاده کنند.
به گزارش آپارات نیوز، نشست خبری، این دوره از نمایشگاه کتاب امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در مصلی امام خمینی(ره) تهران درحال برگزاری است.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در سخنانی اظهار کرد: سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت آغاز میشود و تا پایان روز شنبه، ۲۹ اردیبهشت در مصلی تهران ادامه خواهد داشت.
او افزود: نمایشگاه کتاب بزرگترین اجتماعی مردمی، حول محور دانش ، آگاهی و کتاب شکل میگیرد که با همت نهادهای مختلف برگزار میشود. امیدواریم این رویداد با حضور مشتاقانه ناشران خودمان در دو بخش مجازی و حضوری، به نقطه عطفی در فعالیتهای فرهنگی، پیشرفت حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل شود.
احمدوند با بیان اینکه نمایشگاه جایگاه ویژهای را در تقویم خانوادههای ایرانی دارد، گفت: از خانوادهها برای حضور در نمایشگاه دعوت میکنم تا از برنامههای متعدد فرهنگی که در بخشهای مختلف برگزاری میشود، استفاده کنند. امیدوارم میزبان شایسته برای فعالیتهای فرهنگی ناشران ارجمند و مردمان عزیز باشیم.
رئیس نمایشگاه کتاب با بیان اینکه تلاش شده ضعفهای مختلف نمایشگاه کاهش پیدا کند و ضعفها را جبران کنیم، خاطرنشان کرد: برای افزایش سطح رضایتمندی مردم از نمایشگاه در زمینه اطلاعرسانی و آگاهی دادن، پیش از آغاز نمایشگاه نقشه کامل بخشهای نمایشگاه تا فردا در دسترس رسانهها قرار گیرد تا به اطلاع مردم برسد. این اتفاق برای نخستین بار پیش از شروع نمایشگاه کتاب، مردم و رسانهها از جزئیات جانمایی ناشران پیش از نمایشگاه مطلع خواهد کرد.
او سپس با اشاره به برگزاری برنامههای متعدد فرهنگی نیز گفت: برنامههای ویژه برای غزه و فلسطین در زمان برپایی نمایشگاه خواهیم داشت و نماسازی برای پاسداشت و مجاهدتهای مردم غزه تدارک دیده شده، همچنین به دلیل همزمانی دهه کرامت و جایگاه زنان و دختران، برنامههایی در نظر داریم.
احمدوند با اشاره به برگزاری همزمان نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب گفت: امیدوارم با همکاری شرکت پست، پاسخدهی مناسب به درخواست و سفارش مردم با شرایط مطلوبتری صورت بگیرد. حضور کتابفروشان در بخش مجازی کتاب با رفع نواقصی که سال گذشته داشت، ادامه خواهد داشت.
او با پیشبینی حضور گسترده مردم، درخواست کرد: مردم حضور خود را در تایم روزانه برگزاری نمایشگاه، در ساعتهای مختلفی تقسیم کنند تا با تراکم جمعیت کمتری مواجه شویم.
احمدوند درباره برنامههای بخش بینالملل نمایشگاه کتاب گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر خواهند بود که قریب ۵۰ هزار عنوان عرضه خواهد شد، پیشبینی میکنیم از لحاظ حجم بار دریافتی امسال افزایش داشته باشیم و حدود ۷۰ تن مرسوله خارجی داشته باشیم. امسال روزهای ۲۴ و ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت در بخش خارجی، رویدادی درباره نشر ایران خواهیم داشت و این رویداد براساس نیاز معرفی بیشتر، نشر ایران به ناشران خارجی به ویژه ناشران و کارگزاران منطقهای پیشبینی شده است. امیدواریم این اتفاق، شروع ارتباط ناشران با جامعه جهانی نشر باشد.
علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب هم با اشاره به ارزیابی صورت گرفته از دوره گذشته نمایشگاه کتاب، گفت: امیدوارم این اتفاق به فرایند کار جدیدی تبدل شود. آنچه در دوره گذشته و این دوره تجربه میشود، نمایشگاهی به وسعت مرزهای کشورهای ایران عزیز است و تلاش میشود اتفاقاتی که در محل گردهمایی [مصلی] رخ میدهد، در سراسر کشور فراهم شود که بخشی از اتفاق، بخش مجازی است و بخش دیگر مرهون رسانهها است.
او با تشکر از ۷۰ دستگاه و نهاد دخیل در برگزاری نمایشگاه، اظهار کرد: همه ناشران در بخش مسقف جانمایی شدهاند و دیگر سازه موقتی نداریم. همچنین عمده کارگاههای ساخت و ساز که محل عبور مرور بود، جمعآوری و محیط بهسازی شده است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب با اشاره به افزایش ۵ هزارتایی پارکینگها، گفت: با این حال از عموم مردم درخواست میکنیم، برای بازدید از نمایشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند؛ شهرداری وعده کرده سرفاصله قطارها را کوتاهتر کند. سه درب جدید به مصلی اضافه شده است؛ دو در برای ورود نفرات و یک در برای ورود خودرویی در نظر گرفتیم. در واقع از سه جهت خیابان قنبرزاده، خیابان شهید بهشتی و اتوبان مدرس، ورودی نفررو و خودروی داریم.
رمضانی با توضیحی درباره شعار نمایشگاه به موضوع گردشگری ادبی اشاره کرد که در این دوره مورد توجه بوده است.
او درباره میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان و طلاب و استادان دانشگاه نیز گفت: دانشجویان ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت میکنند که ۴۰ درصد را وزارت ارشاد و حامیان مالی پرداخت میکنندو و ۶۰ درصد دیگر را دانشجویان. میزان یارانه استادان نیز ۸۰۰ تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت ارشاد و حامیان و مابقی توسط خودشان پرداخت میشود. یارانه در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و احساس محرومیت، این دغدغه را نداشته باشند که نمیتوانند مسافتی را طی کنند.
او سپس درباره حضور و ثبتنام خبرنگاران، شهروند خبرنگار و حضور خبرنگار خارجی توضیحاتی داد.
در ادامه سخنگوی نمایشگاه کتاب یادآور شد: ۱۰۰ پاسخگو در مرکز پاسخگویی نمایشگاه یا شماره ۹۱۰۰۹۸۹۸، درباره نمایشگاه فیزیکی در مصلای و نمایشگاه مجازی اطلاعرسانی میکنند.
او سپس درباره فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب، مشاورههای کتاب که در شبستان و بخش کودک مستقرند، همچنین بزرگداشت فردوسی در تقویم زمانی خود، غرقه جوایز ادبی توضیحاتی داد.
به گفته علی رمضانی حضور ۲۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است و ۲۵۰ ناشر نیز در مراحل قطعی شدن هستند که اگر حضورشان امکان پذیر نبود به بخش مجازی اضافه خواهند شد.
این خبر در حال بروز رسانی است.