بهرهوری در کشت توتفرنگی با استفاده فناوری نانوحباب افزایش مییابد
با استفاده از فناوری نانو؛
استفاده از فناوری نانو حباب در کشت توت فرنگی باعث رساندن مواد مغذی به گیاه و سالم ماندن ریشه میشود و در نهایت رشد بهتر گیاه و افزایش کیفیت محصول نهایی را شاهد خواهیم بود.
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، گلخانهدار توت فرنگی در استان قم در مورد تجربه استفاده از فناوری نانوحباب شرکت «نانوفناوری سراج» میگوید: زمانی که وارد حوزه کار کشت توت فرنگی شدیم، اهمیت بهرهوری در بخش کشاورزی برای ما پررنگتر شد، بنابراین به سراغ استفاده از فناورینانو رفتیم که به ما در افزایش کارایی فرآیند کمک میکرد. نتایج نشان داده بود که استفاده از نانوحباب به رساندن مواد مغذی به گیاه و سالم ماندن ریشه کمک میکرد. ما نیز با استفاده از این فناوری رشد بهتر گیاه و افزایش کیفیت محصول را مشاهده کردیم. همچنین با بهرهگیری از فناوری نانوحباب، میزان استفاده از قارچکش در کشت محصول کاهش یافته است.
وی میافزاید: «ما با استفاده از این دستگاه توانستیم میزان اکسیژن محلول را به ۲۰ ppm برسانیم در حالی که پیش از این، میزان اکسیژن محلول آب در حدود ۵ ppm بود. این افزایش اکسیژنرسانی به افزایش باردهی کمک زیادی کرده است. در ضمن خدمات پس از فروش و سرویسدهی این شرکت بسیار رضایتبخش بوده است.»
شکوریفرد، کارشناس گلخانههای هیدروپونیک و خاکی میگوید: «ما امسال با فناوری نانوحباب آشنا شدیم و موفق شدیم که با این فناوری به نتایج مطلوبی برسیم. ما با افزایش اکسیژنرسانی به کمک فناوری نانوحباب ، افزایش رشد گیاه نسبت به دیگر گلخانهها را شاهد بودیم. با تجربه تقریبا ۱۶ سال کار در حوزه گلخانه، باید بگویم که این فناوری را بسیار موثر دیدم. میزان باردهی و رشد گیاه در گلخانهای که از نانوحباب استفاده شده در مقایسه با ۲۰ گلخانه دیگری که با آنها کار میکنم، ولی فاقد فناوری نانوحباب هستند، بسیار بیشتر بوده است.»
وی میافزاید: «در گیاه توتفرنگی، سومین گلدهیها منجر به گلهای ضعیفی میشود، اما در گلخانهای که از فناوری نانوحباب استفاده شده، سومین گلدهی هم منجر به گلهای بسیار قوی شده است.»
انتهای پیام/