بارندگی سیل آسا در عربستان؛ صدور هشدار قرمز برای مکه، مدینه و جده
بخش عظیمی از عربستان سعودی از جمله شهر مکه در پی وقوع طوفانی که خیابان ها را به رودخانه تبدیل کرده و اتومبیل ها را با خود برده است در معرض بارش های سیل آسا قرار گرفته است.
به گزارش آپارات نیوز تصاویری که از حومه شهر گرفته شده است نشان می دهد چگونه خودروها تقریباً به طور کامل در آب غوطه ور شده اند.
اداره هواشناسی عربستان سعودی برای مکه مدینه و شهر بندری جده هشدار قرمز صادر کرده است.
بارندگی های شدید این هفته ماه ها پس از آن اتفاق می افتد که کشورهای حاشیه خلیج فارس در ماه های آوریل و مه تحت تأثیر بارندگی های بی سابقه قرار گرفتند و چندین تن در حوادث مرتبط با سیل کشته شدند.
کلیپ های به اشتراک گذاشته شده در رسانه های اجتماعی نشان می دهد که چگونه بزرگراه های اصلی در این کشور تحت تاثیر سیلاب شدید قرار گرفته است.
به گزارش دیلی میل رگبار شدید و جاری شدن سیل به هیچ وجه پدیده نادری در عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس به خصوص در فصل زمستان نیست.
بسیاری از شهرها سیستم های زهکشی و فاضلاب توسعه نیافته ای دارند و برنامه ریزان شهری ناظر بر توسعه سریع منطقه در اواخر قرن بیستم نتوانستند فراوانی بارندگی های شدید را پیش بینی کنند.
سیل یک اتفاق عادی در جده در سواحل دریای سرخ است که ساکنان آن مدت هاست از زیرساخت های ضعیف انتقاد دارند.
سیل در سال ۲۰۰۹ در این شهر باعث مرگ ۱۲۳ نفر و دو سال بعد منجر به مرگ ۱۰ نفر دیگر شد.
همچنین باران های شدیدی که در اواسط آوریل خلیج فارس را تحت تاثیر قرار داد جان ۲۱ نفر را در عمان و چهار نفر را در امارات متحده عربی گرفت که بیشترین بارندگی از زمان شروع ثبت رکورد ۷۵ سال پیش بود.
ویدئوهای شوکه کننده ای که در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است نشان می دهد چگونه اتومبیل ها پر از آب می شوند و صدها راننده مجبور می شوند وسایل نقلیه خود را رها کرده و به سمت مناطق امن شنا کنند.
مرکز ملی هواشناسی عربستان سعودی برای چندین منطقه هشدار قرمز صادر و تمام فضاهای عمومی را تعطیل کرد در حالی که مدارس در استان شرقی و ریاض نیز آموزش حضوری را لغو و کلاس های درس را به صورت مجازی برگزار کردند.
در دبی نیز جاری شدن سیل فرودگاه و بسیاری از جاده های اطراف را تحت تاثیر قرار داد و ده ها پرواز را لغو کرد.
در ساعاتی پس از وقوع سیل در ماه آوریل گمانه زنی هایی وجود داشت که بارور کردن ابرها ممکن است تا حدی مسئول سیل در امارات بوده باشد. اما کارشناسان بعداً گفتند که این تکنیک نمی تواند مسئول سیل باشد و تخمین می زنند که فقط می تواند بارندگی فصلی را ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش دهد.
در عوض آنها پیشنهاد کردند که یک سیستم آب و هوای غیرعادی از قبل به سمت منطقه در حرکت بوده و در نتیجه سیستم های زهکشی ضعیف دبی را عامل وقوع سیل شدید دانستند.
انتهای پیام