تاثیر ضد آفتاب بر جوش صورت
برای داشتن پوستی سالم، صاف و بدون لک و جوش و چروک نیاز است که هر فرد روتین روزانه مخصوص پوست خود را مصرف کند. یکی از ضروری ترین و اصلی ترین محصولات مراقبت از پوست، کرم ضد آفتاب می باشد. ضد آفتاب ها از بر اساس مقدار spf و pa میتوانند از پوست تا 99% در برابر اشعه های فرابنفش ومخرب خورشید محافظت کنند و سلامت پوست شما را تضمین نمایند. شادابی، جوانسازی، جلوگیری از ایجاد لک، پیری زودرس پوست از جمله مهمترین فواید مصرف ضد آفتاب می باشد. در حالی ضد آفتاب می تواند برای شما مفید باشد که یک ضد آفتاب با کیفیت و مخصوص نوع و ویژگی پوست انتخاب شود
. اگر ضد آفتاب مناسب استفاده نشود چه اتفاقی می افتد؟ ایجاد جوش سر سیاه، سرسفید و ملتهب ایجاد حساسیت و قرمزی و التهاب ایجاد خشکی و کشیدگی پوست باز شدن منافذ پوست گاها اتفاق می افتد که یک ضد آفتاب بر روی پوست دوست شما بسیار خود و مفید است و بقول معروف کرم روی پوست فرد خوب خوابیده است. اما وقتی همان ضد آفتاب را شما استفاده می کنید برای شما ایجاد جوش یا مشکلات دیگر مثل منافذ باز و… می کنند. به همین دلیل ایت که مشاوران پوست و مو و پزشکان توصیه میکنند که هرگز محصولات بهداشتی خود را به شخص دیگری پیشنهاد ندهید. برای انتخاب بهترین کرم ضد آفتاب بدون ایجاد عوارض و مشکلات پوستی لازم است که ابتدا با انواع ضد آفتاب ها و ویژگی هر یک آشنا شوید.
کرم ضد آفتاب بر اساس نوع پوست : ضد آفتاب پوست خشک و نرمال: دارای چربی و ترکیبات نرم کننده و روغنی است. ضد آفتاب پوست حساس: دارای ترکیبات ضد التهاب و حساسیت و فاقد ترکیبات مضر مانند پارابن و الکل است. ضد آفتاب پوست چرب و جوشدار: فاقد چربی و ترکیبات کومدون و جوش زا می باشد و همچنین ترکیبات کنترل کننده چربی پوست دارد. ضد آفتاب ویتابلا یک انتخاب عالی برای شما .
اگر پوست شما چرب باشد و از یک ضد آفتاب پوست خشک یا حساس استفاده کنید پس احتمال ایجاد جوش با این ضد آفتاب برای شما بسیار زیاد است، زیرا این ضد آفتاب ها دارای چربی هستند و چربی بیش از حد برای پوست مختلط، چرب و جوشدار باعث ایجاد انواع جوش و سنگینی روی پوست و در نتیجه باز شدن منافذ پوست (پوست پرتقالی) می کند. موضوع دیگری که در انتخاب ضد آفتابها مهم است و میتواند باعث ایجاد جوش در برخی پوستها شود؛ انواع ضد آفتاب بر اساس ترکیبات پایه در ضد آفتاب است. انواع ضد آفتاب بر اساس ترکیبات:
ضد آفتاب های فیزیکی دارای دو ماده معدنی مهم یعنی زینک اکساید و تیتانیوم دی اکساید هستند و مانند یک آینه اشعه های خورشید را به محیط بازتاب میکنند. این نوع ضد افتاب اجازه ورود و نفوذ اشعه های UVA-UVB را به پوست نمی دهند و به دلیل اینکه روی پوست مانند یک مانع قرار میگیرند به آنها ضد آفتاب فیزیکی می گویند. این ضد آفتاب ها برای چند دقیقه بر روی پوست ایجاد سفیدی غیر طبیعی می کنند که علت آن وجود زینک است. ضد آفتاب فیزیکی برای پوستهای میتعد جوش و چرب اصلا مناسب نیست چون ترکیبات چرب و سنگینی دارند .
اما در عوض برای پوستهای حساس مانند پوست کودکان، مادران باردار و شیرده، افرادی که در دوره درمان های پوستی مانند درمان لک و لیزر قرار دارند بسیار مناسب است. ضد آفتاب های شیمیایی یا آلی ضد آفتاب هایی هستند که به پوست نفوذ کرده و رد سفیدی از خود روی پوست ایجاد نمی کنند. این ضد آفتاب ها به محض ورود اشعه های خورشید به پوست به آنها واکنش شیمیایی می دهند و باعث خنثی سازی اثر اشعه های فرابنفش می شوند.ضد آفتاب های شیمیایی برای پوستهای مستعد جوش مناسبترند. انواع ضد آفتابها بر اساس بالانس چربی و آب:
از دیگر مطالبی که باید در مورد ضد آفتاب ها بدانید، میزان ترکیب آب و چربی در یک محصول است. آب دیونیزه در همه محصولات مراقبت از پوست برای حل شدن بهتر و یکنواختی وجود دارد. روغن و عصاره های روغنهای طبیعی نیز در همه محصولا استفاده میگردد. اما میزان روغن و آب در هر محصولی متفاوت است. اگر میزان آب و چربی و در یک محصول مساوی باشد محصول به شکل “لوسیون ضد آفتاب” تولید می شود. اگر میزان چربی در محصول از میزان آب آن بیشتر باشد “کرم ضد آفتاب” تولید می شود. اگر میزان آب از میزان چربی آن بیشتر باشد “فلوئید ضد آفتاب” تولید می شود. اگر در محصول کمترین مقدار چربی استفاده شود ” ژل ضد آفتاب” تولید می شود. قیمت کرم موم زنبور و روغن بادام ویتابلا .
همچنین اگر در محصوص هیچگونه چربی وجود نداشته باشد “اسپری ضد آفتاب” تولید شده است. ژل و لوسیون و اسپری های ضد آفتاب در بازار ضد آفتاب ها مخصوصا برندهای ایرانی کمتر به چشم می خورد. اما کرم و فلوئید دو دسته اصلی ضد افتابها از نظر میزان درصد ترکیب آب و روغن هستند که “فلوئید ضد آفتاب” برای پوستهای چرب و مستعد جوش انتخاب هوشمندانه تری است. زیرا فوئید ها میزان چربی کمی دارند که اگر دقت کرده باشید بر روی آنها کلمه “فاقد چربی” درج می شود. آیا واقعا ضد آفتاب باعث جوش می شود
حفظ سلامتی پوست صورت، یکی از موضوعاتی است که برای همه ما مهم است؛ فرقی هم نمیکند که آقا باشیم، یا خانم! در این مورد مسالهای که پزشکان متخصص پوست، بیش از همه روی آن تأکید دارند، استفاده مداوم از کرمهای ضدآفتاب است. اما این طور به نظر میرسد که همه افراد نمیتوانند بهطور دائم از این کرمها استفاده کنند. مخصوصاً افرادی که پوست چرب و مستعد آکنه دارند، از افزایش جوشهای صورت بعد از مصرف ضدآفتاب گلهمند هستند.به همین دلیل، تصمیم گرفتیم در مطلب پیش رو به بررسی دقیق این موضوع بپردازیم، و ببینیم که آیا واقعاً ضدآفتاب عامل بروز آکنه و جوش صورت است؟ اگر شما هم دوست دارید پاسخ این سوال را بدانید، پیشنهاد میکنیم در ادامهی این مطلب با ما همراه باشید.
آیا ضد آفتاب باعث جوش می شود؟
کرم ضد آفتاب بسته به چیزی که در آن است، می تواند منافذ را مسدود کند و باعث آکنه شود. بنابراین، هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب باید محتاط باشید و فهرست مواد را با دقت مرور کنید، البته ممکن است فکر کنید مواد فعال موجود در کرم ضد آفتاب در ایجاد جوش و آکنه نقش دارند. اما این واقعیت ندارد. پوست شما به مواد فعال موجود در ضد آفتاب حساس نیست. این مواد واقعا پوست شما را تحت تاثیر قرار نمی دهند. برای داشتن موهای زیبا ماسک مو کراتین ویتابلا را فراموش نکنید .
علت جوش زدن هنگام استفاده از کرم ضدآفتاب چیست؟
این جوشها عمدتاً به دلیل سایر مواد موجود در ضد آفتاب مانند مواد نگهدارنده، عطرها و نرمکنندهها است. علاوه بر این، نگهداری نادرست کرم ضد آفتاب نیز می تواند مواد شیمیایی و مواد تشکیل دهنده را تجزیه کند و باعث بروز آکنه شود.به عنوان مثال، اگر بطری یا تیوپ ضدآفتاب خود را داخل یک ماشین داغ یا زیر نور خورشید در کنار ساحل یا کنار استخر بگذارید، گرما باعث میشود ترکیبات موجود در ضدآفتاب بیاثر شده و آنها را تجزیه کند. وقتی دفعه بعد از آن استفاده می کنید،جوش می زنید.