تشکیل کارگروه علمی- تخصصی برای کاهش علل اطاله دادرسی
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران گفت: در راستای کاهش علل اطاله دادرسی کارگروهی علمی- تخصصی در حوزه اجرای احکام مدنی در ستاد محاکم تشکیل شده است که این کارگروه علمی با ارائه نظریه مشورتی به رفع چالشهای اجرای احکام کمک خواهد کرد.
به گزارش آپارات نیوز، ربیع الله قربانی در راستای اجرای سند تحول و تعالی قوه قضاییه، سیاستهای تحولی و برنامه عملیاتی محاکم و در ادامه بازدیدهای مستمر، میدانی و همچنین برنامه ملاقاتهای مردمی در مجتمعهای قضایی ۲۴ گانه تهران بزرگ، در برنامهای از پیش اعلام شده به همراه معاونین و مدیران قضایی- ستادی در مجتمع قضایی شهید مدنی حضور یافت و ضمن دیدار با پرسنل قضایی و اداری و نشست تخصصی با قضات، پاسخگوی مراجعین مردمی بود.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران در نشست تخصصی با قضات این مجتمع، ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای مجاهدانه پرسنل قضایی و اداری در خدمترسانی مضاعف در مجتمعهای قضایی ۲۴ گانه تهران بزرگ با اشاره به موانع موجود در مسیر تحقق مأموریت اصلی دستگاه قضایی در زمینه رسیدگی به تظلمات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات گفت: عبور از مشکلات و موانع پیش رو مستلزم برنامه محوری مدیران و قضات است که باید به عنوان یک تکلیف در محاکم تهران به آن نگاه و توجه ویژه کرد.
وی بیان کرد: کارگروهی علمی تخصصی در حوزه اجرای احکام مدنی در ستاد محاکم تشکیل شده است که این کارگروه علمی با ارائه نظریه مشورتی در رفع چالشهای اجرای احکام در مجتمعهای حقوقی تهران کمک خواهد کرد.
رئیس کل محاکم تهران در ادامه گفت: همه سرپرستان مجتمع قضایی شهر تهران باید کمیته مربوط به اجرای احکام (کمیته تسهیل اجرای احکام حقوقی) را از لحاظ ساختاری با همفکری قضات شعب تشکیل دهند.
قربانی اظهار کرد: اجرای احکام مدنی دادورز محور است و حداکثر فرآیندهای اجرای احکام برعهده دادورزان است و باید دادورز هر شعبه مشخص و همه کارها را خود او انجام دهد و هر دادورز باید با نظارت قاضی اجرای احکام پاسخگوی شعبه حقوقی مرتبط با خود باشد.
از نکات مهم دیگری که در جلسه رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران با قضات مجتمع قضایی شهید مدنی مورد توجه بود، بررسی کمی و کیفی آمار و عملکرد شعب این مجتمع با حضور رئیس هر شعبه، حضور مدیران و قضات در میزهای خدمت و ملاقات عمومی با مردم، استفاده از ظرفیت سامانههای نوین در دستگاه قضایی از جمله سامانه سهام و ستاد در اجرای احکام مدنی، نظارت روسای شعب بر فرایند اجرا و اخذ نیم عشر، استفاده کمتر از صدور قرارهای شکلی به ویژه صدور قرار عدم استماع دعوی، اهتمام بیشتر در فصل خصومت، نظارت بیشتر بر دفاتر شعب، شناسایی علل کاهش اطاله دارسی مختص به هر شعبه، تشکیل کمیته بازشماری پروندهها انطباق با آمار سیستمی و انعکاس دقیق آمار و موجودی شعب به ستاد محاکم بود که بر جدیت و سرعت در اجرای این امور تاکید شد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران در این بازدید در راستای اقدام عملی در مسیر تحول و تعالی قوه قضاییه و در اجرای مبحث هشتم نظام مدیریتی با موضوع «ارتباط با مردم» به همراه معاونین قضایی ستادی در برنامه ملاقات مردمی از پیش اعلام شده، مختص به مراجعین به این مجتمع قضایی حضور یافتند و ضمن پاسخگویی مستقیم و بدون واسطه به مشکلات حقوقی و قضایی مراجعهکنندگان دستورات لازم را در جهت رفع مسائل و تسریع در روند اقدامات قضایی و در چارچوب قوانین صادر کرد.
وی در راستای تکریم ارباب رجوع و استماع بدون واسطه مشکلات حقوقی و قضایی مراجعان به محاکم تهران، در برنامههای از پیش اعلام شده به صورت مستمر و دورهای در مجتمعهای قضایی تهران حضور مییابند و از نزدیک پاسخگوی مراجعین مردمی هستند.
انتهای پیام