تعویق نشست لندن؛ تنش در روابط دو سوی آتلانتیک

تعویق نشست لندن؛ تنش در روابط دو سوی آتلانتیک

یک کارشناس بریتانیایی با اشاره به تعویق گفت وگوهای سطح وزیران غربی درباره بحران اوکراین گفت روابط میان ایالات متحده و اروپا وارد مرحله ای حساس و تعیین کننده شده است.

به گزارش آپارات نیوز یک کارشناس بریتانیایی گفت روابط میان ایالات متحده و اروپا پس از تعویق گفت وگوهای وزیران در لندن درباره روند حل وفصل بحران اوکراین وارد «نقطه عطفی بزرگ» شده است.

در روز سه شنبه وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که «کیت کلاگ» نماینده ویژه آمریکا در جنگ اوکراین در نشست لندن حاضر خواهد بود در حالی که وزیر خارجه ایالات متحده «مارکو روبیو» در این نشست شرکت نخواهد کرد. شبکه اسکای نیوز نیز روز چهارشنبه گزارش داد که «دیوید لمی» وزیر خارجه بریتانیا نیز مانند دیپلمات های ارشد فرانسه و آلمان تصمیم گرفته است در این گفت وگوها شرکت نکند. در ادامه همان روز وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که گفت وگوهای سطح وزیران درباره اوکراین در لندن به تعویق افتاده و در سطحی پایین تر برگزار خواهد شد.

«جولیان هوورث» استاد بازنشسته علوم سیاسی اروپا در دانشگاه بث بریتانیا به خبرگزاری ریانووستی گفت: «این یک نقطه عطف مهم در کل روابط فراآتلانتیکی است و حوزه های مختلف سیاست گذاری را در بر می گیرد. ممکن است دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره تعرفه ها و تجارت بلوف بزند (هرچند بعید است) اما در حوزه سیاست دفاعی و امنیتی قطعاً بلوف نمی زند.»

وی افزود که تصمیم واشنگتن برای کنار کشیدن روبیو و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه تراپ در امور غرب آسیا ممکن است ناشی از «احساس ناامیدی کاخ سفید» و «احساس نیاز برای فشار آوردن به اوکراین و اروپا» باشد. او همچنین ابراز تردید کرد که آمریکا و اتحادیه اروپا مواضع مشابهی در قبال مسأله اوکراین داشته باشند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: «غیبت روبیو و ویتکاف به وضوح نشان می دهد که واشنگتن آمادگی دارد از روند به اصطلاح صلح کنار بکشد. من در حال حاضر قانع نشده ام که مواضع واشنگتن و اروپا/اوکراین در مسائلی مانند کریمه عضویت اوکراین در ناتو تحریم های روسیه و روند صلح به یک توافق ختم شود.»

هوورث افزود: «در حال حاضر نمی توان گفت که چه چیزی می تواند ترامپ را به ادامه ایفای نقش به عنوان عنوان میانجی گر روسیه و اوکراین ترغیب کند.»

در روز چهارشنبه ترامپ اظهارات «تحریک آمیز» رئیس جمهور اوکراین درباره نپذیرفتن مشروعیت کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه را محکوم کرد. وی تأکید کرد که چنین سخنانی به مذاکرات صلح آسیب می زند و می تواند موجب طولانی تر شدن درگیری شود.

در اوایل هفته روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که آمریکا از نپذیرفتن امتیازدهی سرزمینی توسط اوکراین و اولویت آن برای گفت وگو درباره آتش بس پیش از سایر مسائل خشمگین شده است. در روز چهارشنبه «جی دی ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا گفت که باید گام های نهایی در جهت پایان دادن به جنگ اوکراین برداشته شود و «خطوط مرزی» در سطحی نزدیک به وضعیت فعلی منجمد گردد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا