عمومیکسب و کار برتر

تفاوت مینی چیلر و داکت اسپلیت

تفاوت داکت اسپلیت با چیلر و مقایسه آنها از ۶ بعد مختلف

ما در این مقاله قصد داریم تفاوت های داکت اسپلیت با چیلر را از ۶ بعد مختلف نسبت به هم مقایسه کنیم که عبارتند از قیمت، هزینه نصب، توان سرمایشی و گرمایشی، سیستم های مکمل مورد نیاز، توانایی تنظیم رطوبت و فیلتراسیون هوا. البته مقایسه چیلر با داکت اسپلیت علاوه بر این ۶ مورد می تواند شامل موارد دیگری نیز باشد که ما سعی کرده ایم به مهمترین آنها اشاره کنیم.

برای پی بردن به تفاوت داکت اسپلیت با چیلر ، ابتدا باید ساختمان این دو سیستم را کنکاش کنیم.

۱ . ساختار سیستم چیلر

چیلر دستگاهی است متشکل از کمپرسور و موتور الکتریکی آن، مبدل های حرارتی به نام اواپراتور و کندانسور و یک شیر منبسط کننده که گاز فریون (مبرد) در مدار آن جریان یافته و طی یک سیکل دائمی، منجر به کاهش دمای آب می شود. آبی که سرد شد با پمپ به دستگاهی دیگر در داخل یا پشت پنجره ساختمان مانند فن کویل یا هواساز پمپاژ می گردد‌. در بعضی موارد نیز چیلر به جای سرد کردن آب، مبرد را با لوله کشی به هواساز ارسال کرده و مستقیما هوا را خنک می کند که در این صورت به این سیستم پکیج یونیت گفته می شود. بنابرین چیلرها معمولا به سه شکل موجود هستند :

۱ . به همراه فن کویل

۲ . به همراه هواساز

۳ . به شکل پکیج یونیت

آب سرد ارسالی از سمت چیلر به این دستگاه ها در کویل (لوله های مارپیچی) این دستگاه ها جریان یافته و فن با چرخش خود، هوا را از اطراف کویل ها عبور داده و دمای آن را کاهش می دهد.

اتصال چیلر با لوله کشی آب سرد به هواساز یا فن کویل ها و یا به هر دو :

مطالعه بیشتر درباره ساختار ، انواع ، مزایا و معایب چیلرها در متن ⇐

۲ . ساختار سیستم داکت اسپلیت

داکت اسپلیت نیز از دو قسمت تشکیل می شود. قسمت اول همانند چیلر دارای کمپرسور و کندانسور و … است (یونیت خارجی) و مبرد را با لوله کشی به یک اواپراتور (یونیت داخلی) قرار گرفته در زیر سقف کاذب می فرستد و عمل سرمایش هوا توسط مبرد انجام می شود. یعنی مبرد که دمای آن به شدت کاهش پیدا کرده وارد کویل مخصوص مبرد یونیت داخلی شده و از اطراف کویل هم هوا توسط فن دمنده ای دمیده می شود و بدین ترتیب مبرد گرمای هوا را به خود جذب کرده و هوا خنک می شود.

برای گرمایش ، هر دو سیستم نیاز به آب گرم یا بخار داغ دارند. در اواپراتور (یونیت داخلی) داکت اسپلیت یک کویل مخصوص آب گرم (علاوه بر کویل مخصوص مبرد) تعبیه می شود و در فن کویل و هواساز هم یک کویل وجود دارد که هم برای آب گرم و هم آب سرد استفاده می شود. در هر دو سیستم، آب توسط یک منبع حرارتی گازسوز مانند بویلر یا پکیج گازسوز یا هر سیستم دیگری گرم شده و به کویل های این دستگاه ها ارسال می شود و فن با چرخش، این بار هوا را گرم می کند.

مطالعه بیشتر درباره ساختار ، مزایا و معایب داکت اسپلیت ها در متن ⇐

در ادامه مهمترین تفاوت های داکت اسپلیت با چیلر را بررسی و آنها را از ۶ بعد مختلف نسبت به هم مقایسه می کنیم.

تفاوت داکت اسپلیت با چیلر و مقایسه آنها از ۶ بعد مختلف :

۱ . تفاوت داکت اسپلیت با چیلر و مقایسه آنها از بعد قیمت تمام شده

برای اینکه مقایسه ای ملموس بین سیستم چیلر و داکت اسپلیت داشته باشیم، یک آپارتمان با کاربری مسکونی را مطابق با شرایط زیر در نظر می گیریم.

آپارتمان مسکونی با ۶ طبقه تک واحدی و هر واحد با متراژ کل ۲۵۰ متر مربع (۲۰۰ متر مربع مساحت مفید برای تهویه) در شهر تهران

هر واحد دارای ۴ اتاق خواب (سه اتاق خواب به متراژ ۱۸ متر مربع مفید و یک اتاق هم به متراژ ۲۵ متر مربع مفید)، یک آشپزخانه (به متراژ ۲۵ متر مربع مفید)، یک اتاق نشیمن (به متراژ ۲۶ متر مربع مفید) و یک سالن پذیرایی (به متراژ ۷۰ متر مربع مفید)

برودت مورد نیاز برای هر واحد حدودا ۶ تن تبرید برابر با ۷۲۰۰۰ بی تی یو بر ساعت

نکته اینکه مساحت مفید هر واحد پس از کم کردن مساحت اشغال شده توسط دیوارها و نیز فضاهایی که به تهویه نیازی ندارند بدست می آید.

اگر سیستم داکت اسپلیت انتخاب شود :

برای چنین متراژی منطقی نیست که از یک دستگاه داکت اسپلیت ۶ تن تبرید (۷۲۰۰۰ BTU/hr) استفاده شود. زیرا یک واحد مسکونی از فضاهای متعدد و اتاق هایی تشکیل شده که در اغلب اوقات نیازی نیست که همه فضاها با هم تهویه شوند. با توجه به اینکه با روشن شدن هر دستگاه داکت اسپلیت، تمام اتاق ها و فضاهایی که به یک دستگاه متصل هستند، همزمان سرد یا گرم می شوند، بهتر است که سیستم تهویه چنین واحدی را به ۲ بخش مجزا تقسیم بندی نمود و به ازای هر بخش یک دستگاه داکت اسپلیت در نظر گرفت که در نهایت مجموع ظرفیت آنها برابر با ۶ تن تبرید باشد. برای مثال ۲ دستگاه ۳ تن تبرید یا یک دستگاه ۴ تن به علاوه یک دستگاه ۲ تن تبرید.

ما در این مثال ۲۰۰ متر مربع را به دو بخش تقریبا مساوی تقسیم می کنیم (آشپزخانه و سالن پذیرایی جمعا به متراژ ۹۵ متر مربع و ۴ اتاق خواب به همراه اتاق نشیمن جمعا به متراژ ۱۰۵ متر مربع) که تقریبا دو بخش ۱۰۰ متری داریم که به ازای هر بخش یک داکت اسپلیت ۳ تن تبرید (۳۶۰۰۰ BTU/hr) در نظر می گیریم.

قیمت هر دستگاه داکت اسپلیت ۳۶۰۰۰ معمولی (بدون اینورتر) و بدون کویل آبگرم برندهای مختلف (به طور میانگین) در زمان نگارش این مثال (در تاریخ ۱۴۰۰/۰۸/۰۱) حدودا ۳۲,۷۰۰,۰۰۰ تومان است که به ازای هر واحد ۲ دستگاه نیاز است که در مجموع قیمت ۱۲ دستگاه از آن برای کلیه واحدها برابر ۳۹۲,۴۰۰,۰۰۰ تومان می شود. همچنین قیمت هر دستگاه داکت اسپلیت ۳۶۰۰۰ اینورتر برندهای مختلف (به طور میانگین) بدون کویل آبگرم ۳۸,۶۰۰,۰۰۰ تومان است که در مجموع برابر ۴۶۳,۲۰۰,۰۰۰ تومان می شود.

نکته مهم اینکه معمولا برای گرمایش داکت اسپلیت ها از کویل آبگرم استفاده می شود. در حالت عادی می توان داکت اسپلیت را در حالت گرمایشی هم قرار داد و آن را روشن کرد ولی با این کار در واقع سیستم برای گرمایش هوا، برق مصرف می کند که ضمن افزایش هزینه برق دستگاه، استهلاک آن هم بسیار بالاتر می رود چونکه کمپرسور دستگاه مجبور است تا هم در تابستان و هم زمستان کار کند ولی به جای این کار معمولا یک ترفند زده می شود و در قسمت جلویی یا پشت یونیت داخلی داکت اسپلیت، یک کویل آبگرم (کویلی با لوله های مسی و پره های آلومینیومی) نصب می شود تا در زمستان آبگرم پکیج یا موتورخانه وارد آن شده و با روشن شدن فن یونیت داخلی، هوا پس از برخورد به کویل گرم شود. توجه کنید که در چنین حالتی دیگر کمپرسور دستگاه روشن نمی شود و فقط فن یونیت داخلی کار می کند.

بنابرین به ازای هر دستگاه داکت اسپلیت ۳۶۰۰۰ یک کویل آبگرم با قیمت تقریبی ۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان هم باید در نظر گرفته شود که در این صورت قیمت کل داکت اسپلیت های بدون اینورتر این آپارتمان ۴۲۸,۴۰۰,۰۰۰ تومان و با اینورتر آن ۴۹۹,۲۰۰,۰۰۰ تومان می شود.

جدول قیمت داکت اسپلیت های آپارتمان 6 واحدی

شرح کالا تعداد قیمت هر دستگاه (بدون اینورتر) قیمت هر دستگاه (با اینورتر)
داکت اسپلیت 36000 12 دستگاه 32,700,000 تومان 38,600,000 تومان
کویل مخصوص آبگرم 12 عدد 3,000,000 تومان 3,000,000 تومان
مجموع 428,400,000 تومان 499,200,000 تومان

اگر سیستم چیلر و فن کویل انتخاب شود :

همانطور که مطلع هستید، چیلر سیستم سرمایشی مرکزی است که به فن کویل ها متصل می شود. بنابرین یک چیلر برای کل واحدها در نظر گرفته می شود. مساحت مفید کل واحدها ۱۲۰۰ متر مربع است که در مجموع به ۳۶ تن تبرید برودت نیاز دارند. ولی نیاز نیست که برای کل ساختمان یک چیلر ۳۶ تن تبرید در نظر گرفته شود چونکه احتمال اینکه تمام واحدها به طور همزمان و در تمامی اتاق ها و سالن ها و … به برودت نیاز داشته باشند تقریبا نزدیک به صفر است. به همین خاطر در یک سیستم مرکزی مثل چیلر توان ماکزیمم دستگاه را برابر با درصدی از توان کل (برای مثال ۷۰ درصد) در نظر می گیرند که در این مثال با چنین شرایطی به یک چیلر ۲۴ تن تبرید نیاز خواهد بود.

قیمت یک دستگاه چیلر تراکمی هوا خنک ۲۴ تن تبریدی ساخت شرکت ماخ (با ۲ یا ۴ کمپرسور اسکرال کوپلند اصل تایلندی و طراحی شده به صورت ۲ مدار، قطعات سیکل تبرید برند دانفوس و قطعات الکتریکی برند اشنایدر فرانسه) در زمان نگارش این مثال (در تاریخ ۱۴۰۰/۰۸/۰۱) حدودا ۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. نکته اینکه وقتی چیلری به صورت ۲ مدار ساخته می شود، درست مثل این است که دو چیلر کاملا مجزا داخل یک شاسی طراحی و ساخته شده باشد. یعنی اینکه مثلا وقتی چیلر ۲۴ تنی به صورت ۲ مدار است، یعنی از ۲ چیلر ۱۲ تن در یک شاسی و بدنه واحد تشکیل شده که وقتی توان سرمایشی مورد نیاز کمتر از ۵۰ درصد باشد فقط یکی از این دو مدار (یعنی نیمی از کمپرسورها و سایر قطعات) کار کرده و نیمی دیگر موقتا خاموش می شوند و بدین ترتیب به شکل قابل توجهی در مصرف برق صرفه جویی می شود. حال اگر به جای ۲ کمپرسور از ۴ کمپرسور استفاده شود، کمپرسورها به صورت نوبتی و به ازای هر یک چهارم از توان کل برودتی مورد نیاز وارد مدار کاری می شوند و ضمن کاهش استهلاک در مصرف برق به شدت صرفه جویی می شود.

ولی باید هزینه خرید فن کویل ها را نیز در نظر گرفت. با توجه به محاسبات سرانگشتی برای این مثال به تعدادی فن کویل سقفی توکار به شرح زیر به ازای هر واحد از این آپارتمان نیاز است.

برای هر اتاق ۱۸ متر مربعی یک دستگاه فن کویل با ظرفیت هوادهی تقریبا ۳۰۰ CFM که قیمت برندهای مختلف (به طور میانگین) آن در لحظه نگارش این مثال حدودا ۳,۸۰۰,۰۰۰ تومان است. (در مجموع ۳ دستگاه ۳۰۰ CFM برابر با ۱۱,۴۰۰,۰۰۰ تومان)

برای هر اتاق خواب ۲۵ متر مربعی و اتاق نشیمن ۲۶ متر مربعی و آشپزخانه ۲۵ متر مربعی هم یک دستگاه فن کویل با ظرفیت هوادهی تقریبا ۴۰۰ CFM که قیمت برندهای مختلف (به طور میانگین) آن حدودا ۴,۱۰۰,۰۰۰ تومان است. (در مجموع ۳ دستگاه ۴۰۰ CFM برابر با ۱۲,۳۰۰,۰۰۰ تومان)

برای سالن پذیرایی ۷۰ متر مربعی یک دستگاه فن کویل ۶۰۰ CFM که قیمت آن حدودا ۴,۸۰۰,۰۰۰ تومان و یک دستگاه هم فن کویل ۴۰۰ CFM که قیمت آن ۴,۱۰۰,۰۰۰ تومان است. (در مجموع ۸,۹۰۰,۰۰۰ تومان)

هزینه خرید کل فن کویل ها برای ۶ واحد از این آپارتمان در کل برابر ۱۹۵,۶۰۰,۰۰۰ تومان است.

بنابرین قیمت مجموع چیلر ۲۴ تن تبرید به همراه تمام فن کویل ها برابر ۴۴۵,۶۰۰,۰۰۰ تومان می شود.

جدول قیمت چیلر و فن کویل های آپارتمان 6 واحدی

شرح کالا تعداد قیمت هر دستگاه
چیلر 24 تن تبرید 1 دستگاه 250,000,000 تومان
فن کویل 600 CFM 6 دستگاه 4,800,000 تومان
فن کویل 400 CFM 24 دستگاه 4,100,000 تومان
فن کویل 300 CFM 18 دستگاه 3,800,000 تومان
مجموع 445,600,000 تومان

نکته اول اینکه برخلاف داکت اسپلیت ها که برای گرمایش به لوله کشی مجزای آبگرم و کویل آبگرم نیاز دارند، فن کویل ها هم عمل سرمایش و هم گرمایش را انجام می دهند. یعنی در تابستان کافی است که آب سردی که از طرف چیلر ارسال می شود در فن کویل ها جریان بیابد و در زمستان آب گرمی که از طرف پکیج یا موتورخانه ارسال می شود در فن کویل ها به گردش دربیاید.

نکته دوم اینکه در کاربری مسکونی دیگر هواساز نیاز نیست و فن کویل ها کافی هستند.

مهمترین مورد از تفاوت داکت اسپلیت با چیلر و مقایسه آنها از ۶ بعد مختلف مربوط به همین موضوع قیمت می شود که در انتخاب کارفرمایان بسیار تاثیرگذار است ولی موارد دیگر هم از نظر فنی بسیار مهم هستند که برای رسیدن به سطح آسایش مطلوب باید حتما در نظر گرفته شوند.

۲ . از بعد هزینه نصب و اجرا

همانطور که بیان کردیم معمولا قابل توجه ترین بُعد از تفاوت های داکت اسپلیت با چیلر (از بین ۶ بعد مختلف که در حال مقایسه آنها هستیم) در نگاه اولیه کارفرمایان موضوع هزینه تمام شده است. ولی هزینه یک سیستم تهویه تنها شامل خرید دستگاه ها نمی شود بلکه باید هزینه نصب را هم مد نظر قرار داد. هزینه نصب چیلر و فن کویل ها نسبت به داکت اسپلیت متفاوت است.

مهمترین هزینه ها و قیمت تجهیزات نصبی (در زمان نگارش این مثال) برای سیستم داکت اسپلیت عبارتند از :

۱ . لوله کشی مسی بین یونیت داخل و خارج از ساختمان و عایق کاری آن به مبلغ هر متر حدودا ۲۱۰ هزار تومان (نکته اینکه برای دیده نشدن یونیت خارج از ساختمان و عدم اشغال فضای تراس، معمولا آن را بر روی بام نصب می کنند که همین موضوع متراژ لوله کشی مسی را افزایش داده و هزینه ها بالاتر می رود)

۲ . کانال کشی در داخل واحدها بین یونیت داخلی و اتاق ها و سالن ها و عایق کاری آن به مبلغ هر متر مربع از مساحت کانال حدودا ۲۴۰ هزار تومان (نکته اینکه همانطور که اشاره کردیم، هوایی که دمای آن در یونیت داخلی به حد مطلوب می رسد با تعدادی کانال در همه جا توزیع می گردد)

۳ . لوله کشی آبگرم بین پکیج یا موتورخانه و کویل آبگرم یونیت داخلی به مبلغ هر متر حدودا ۳۰ هزار تومان

مهمترین هزینه ها و قیمت تجهیزات نصبی (در زمان نگارش این متن) برای سیستم چیلر و فن کویل ها عبارتند از :

۱ . لوله کشی آب بین چیلر و فن کویل ها به مبلغ هر متر حدودا ۳۰ هزار تومان

نکته اینکه معمولا وقتی در ساختمانی از چیلر استفاده می شود برای سیستم گرمایش آن هم موتورخانه مرکزی در نظر گرفته می شود که در صورتی که سیستم از پایه به صورت اصولی طراحی شده باشد به یک پمپ مشترک برای ارسال آب سرد (از طرف چیلر) و ارسال آب گرم (از طرف دیگ موتورخانه) نیاز است که در این صورت دیگر نیازی نیست که برای چیلر یک پمپ جداگانه در نظر گرفته شود و از این نظر در هزینه ها صرفه جویی می شود.

بنابرین وقتی از این بعد داکت اسپلیت را نسبت به چیلر مقایسه می کنیم می بینیم که هزینه نصب تجهیزات داکت اسپلیت به مراتب بالاتر از چیلر است و با توجه به اینکه متراژ لوله کشی ها و کانال کشی ها در هر ساختمانی متفاوت است، لذا ما فقط قیمت هر متر آن را ذکر نمودیم. بنابرین دومین تفاوت داکت اسپلیت با چیلر و مقایسه آنها از ۶ بعد مختلف مربوط به هزینه نصب و اجرای آن می شود.

۳ . تفاوت داکت اسپلیت با چیلر از بعد سیستم های مکمل

منظور از سیستم های مکمل این است که آیا این دستگاه ها علاوه بر سرمایش قادر به تامین گرمایش محیط هم هستند یا خیر. همانطور که گفتیم در هر دو این سیستم ها (هم چیلر و فن کویل و هم داکت اسپلیت ها) گرمایش توسط آبگرم موتورخانه یا پکیج انجام می شود. در فن کویل ها دیگر نیازی نیست که یک کویل آبگرم مجزا در نظر گرفته شود و اگر به لوله ورودی فن کویل ها آب سرد را متصل کنیم می توان از آنها سرمایش گرفت و اگر به لوله ورودی آنها آب گرم را متصل کنیم از آنها گرمایش گرفته می شود ولی در سیستم داکت اسپلیت اگر بخواهیم از گرمایش به شیوه آبگرم استفاده کنیم حتما باید به ازای هر دستگاه یک کویل مخصوص آبگرم هم در نظر گرفته شود. بنابرین سومین مورد از تفاوت داکت اسپلیت با چیلر و مقایسه آنها از ۶ بعد مختلف در رابطه با نیاز یا عدم نیاز آنها به تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مکمل است.

اگر در شکل زیر دقت کنید می بینید که یک کویل مخصوص مبرد در یونیت داخلی داکت اسپلیت وجود دارد (برای سرمایش) و یک کویل مخصوص آبگرم هم در داخل یونیت یا در بیرون آن (در قسمت جلویی یا پشتی آن) برای گرمایش نصب می شود.

۴ . مقایسه چیلر با داکت اسپلیت از بعد توان حداکثری

چهارمین مقایسه چیلر با داکت اسپلیت از نگاه ظرفیت و مساحت و حجم تحت پوشش بررسی می شود. حداکثر تناژ تبرید سیستم داکت اسپلیت در مقایسه با چیلر بسیار کمتر است. داکت اسپلیت ها معمولا تا حداکثر ۵ تن تبرید استفاده می شوند. اگر ساختمان به ۲۰ تن تبرید نیاز داشته باشد، باید از ۴ دستگاه مجزای ۵ تنی استفاده شود.

ولی ظرفیت چیلرها معمولا از ۱۰ تن آغاز و توان حداکثری آنها به ۱۰۰۰ تن تبرید هم می رسد. در تناژهای کمتر از ۱۰ تن نیز معمولا از مینی چیلر که ساختاری مشابه چیلر دارد استفاده می شود. بنابرین پیشنهاد ما برای تناژهای بالا قطعا استفاده از چیلرها است زیرا برای مثلا همان ۲۰ تن باید ۴ دستگاه مجزا با ۴ مدار لوله کشی و کانال کشی در نظر گرفته شود ولی در چیلر تنها یک ۲۰ تن نصب می گردد و در تناژهای کم نیز می توان از مینی چیلر یا داکت اسپلیت (با توجه به مزایا و معایب آنها) استفاده نمود. بنابرین چهارمین مورد از ۶ بعد مختلف برای مقایسه داکت اسپلیت با چیلر و فن کویل ها در رابطه با حداکثر ظرفیت سرمایشی آنها است.

۵ . فرق داکت اسپلیت با چیلر در امکان آنها برای تنظیم رطوبت

پنجمین تفاوت داکت اسپلیت با چیلر در قابلیت آنها برای افزودن یا کاستن از رطوبت هوای ورودی به ساختمان است. داکت اسپلیت فقط در حالت سرمادهی که مبرد وارد کویل های اواپراتور آن می شود، باعث کاهش رطوبت (در تابستان) شده و در زمستان نمی تواند رطوبت را افزایش یا کاهش دهد. ولی در سیستم چیلر و با اتصال آن به دستگاه هواساز و یا وقتی به صورت پکیج یونیت استفاده می شود، می توان در هواساز آن تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت گیری را افزود و به دقت رطوبت هوا را هم در تابستان و هم زمستان به میزان دلخواه تنظیم نمود.

تصویری گرافیکی از نمای داخلی دستگاه هواساز شامل فیلتر، رطوبت زن و کویل های آب سرد و گرم :

مطالعه بیشتر در مورد ساختار دستگاه هواساز در متن ⇐

۶ . مقایسه چیلر با داکت اسپلیت از بعد پاکسازی هوا

ششمین مقایسه چیلر با داکت اسپلیت از بعد فیلتراسیون هوا انجام می شود. اواپراتور (یونیت داخلی) داکت اسپلیت نسبت به هواساز چیلر ابعاد کوچکتری داشته و چون در زیر سقف کاذب جای می گیرد، در افزودن فیلترها با محدودیت مواجه هستیم و در فن کویل ها نیز به همین صورت بوده و تنها می توان فیلترهایی معمولا فلزی (به شکل دو یا سه لایه) در آن تعبیه نمود تا ذرات درشت و گرد و غبار وارد یونیت داخلی داکت اسپلیت و نیز فن کویل ها نشود. ولی در دستگاه هواساز متصل به چیلر، انواع و اقسام فیلترها (هر نوع فیلتری و متناسب با نیاز) را می توان در مسیر عبور هوا اضافه کرد و با فیلترهای هپا و اولپا به راندمان ۹۹٫۹۹ درصدی پاکیزگی هوا رسید.

ما در این مقاله سعی کردیم مهمترین تفاوت داکت اسپلیت ها با چیلر و فن کویل را بررسی و عمل مقایسه آنها را از ۶ بعد مختلف انجام دهیم.

در این متن از ۷ بعد و نظر جامع و مختلف دو سیستم مینی چیلر و داکت اسپلیت را با یکدیگر مقایسه می کنیم. شناخت تفاوت ها و مقایسه سیستم فن کویل و مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر کنترل مستقل دما ، از نظر کانال کشی و لوله کشی ، محدودیت های نصب ، تفاوت مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر سطح صدا و تامین هوای تازه ، استقلال هر واحد در مدیریت سیستم تهویه و قیمت آنها

مقایسه جامع فن کویل و مینی چیلر با داکت اسپلیت از ۷ نظر مختلف

قبل از مقایسه مینی چیلر و داکت اسپلیت و شناخت تفاوت مینی چیلر و داکت اسپلیت بهتر است که اطلاعاتی درباره این دو سیستم به طور خلاصه بدست آورید تا انتخاب بهتری بین دستگاه های مینی چیلر یا داکت اسپلیت و … داشته باشید.

معرفی داکت اسپلیت

داکت اسپلیت دستگاهی است که از یک یونیت خارجی که معمولا در بیرون ساختمان نصب می شود و یک یونیت داخلی (هواساز مرکزی یا همان اواپراتور) که معمولا زیر سقف کاذب جاسازی می شود، تشکیل شده است که این دو با لوله کشی مسی حاوی مبرد به هم متصل می شوند. یونیت خارجی که شامل کمپرسور و کندانسور و … است، مبرد را به کویل (لوله های) یونیت داخلی ارسال کرده و در آنجا مبرد با گرفتن حرارت از هوای دمیده شده توسط فن، دمای هوا را کاهش می دهد. یونیت داخلی نیز با کانال کشی به اتاق ها، سالن ها و قسمت های مختلف ساختمان متصل می شود تا هوای سرد را در آنها توزیع کند که در شکل زیر نمایی از این تجهیزات را مشاهده می کنید. همانطور که در شکل زیر می بینید، کانال هایی به یونیت داخلی (هواساز مرکزی) متصل هستند که بعد از اینکه هوا در قسمت هواساز مرکزی سرد یا گرم شد، این کانال ها، هوا را به همه اتاق ها و سالن ها منتقل می کنند. در این سیستم به منظور گرمایش هوا به دستگاه جانبی یا مکمل دیگری نیاز نداریم و از یک ترفند ساده در آن استفاده می شود. ترفند این است که در وجه پشتی یا جلویی یونیت داخلی یا همان هواساز مرکزی یک کویل ساده جاسازی می شود که مخصوص آبگرم است و با یک مسیر ساده لوله کشی آب به پکیج داخل واحد یا موتورخانه ساختمان راه پیدا می کند. آبگرم در طی ماه های سرد سال وارد این کویل شده و فقط با روشن شدن فن یونیت داخلی و ایجاد جریان هوا از روی کویل می توان هوای داخل محیط را گرم کرد.

مطالعه و کسب اطلاعات کامل تر و جامع تر در مورد این سیستم در متن ⇐

معرفی فن کویل و مینی چیلر

مینی چیلر دستگاهی است که در فضای بیرون از ساختمان مانند پشت بام نصب و آب را سرد می کند. آب سرد با لوله کشی و پمپاژ به چندین ی سقفی، دیواری یا زمینی موجود در قسمت های مختلف ساختمان مانند اتاق ها، سالن ها و … متصل شده و در لوله های آن جریان پیدا می کند. فن موجود در هر فن کویل، هوا را از میان لوله ها (کویل) دمیده و دمای هوا را کاهش می دهد و آن را در محیط اطراف خود توزیع می کند.

در کویل فن کویل ها در زمستان به جای آب سرد، آبگرم موتورخانه یا پکیج جاری شده و فن کویل عمل گرمایش هوا را به شکل مطلوب انجام می دهد. ولی در داکت اسپلیت (همانطور که توضیح دادیم) باید یک کویل مخصوص آبگرم در یونیت داخلی جاسازی شود تا در زمستان بتوان آبگرم موتورخانه یا پکیج را در آن جاری نمود و عمل گرمایش هوا را انجام داد.

اطلاعات تکمیلی تر و جامع تر در مورد این سیستم در متن ⇐

همچنین برای شناخت انواع فن کویل ها پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه بفرمایید ⇐

مقایسه جامع و شناخت تفاوت های مهم سیستم فن کویل و مینی چیلر با داکت اسپلیت از ۷ بُعد و نظر مختلف :

۱ . مقایسه مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر کنترل مستقل دما

اولین مقایسه مینی چیلر و داکت اسپلیت را از نظر قابلیت کنترل جداگانه یونیت های داخلی انجام می دهیم. چون که در سیستم داکت اسپلیت همه اتاق ها یا سالن های یک واحد به یک یونیت داخلی (اواپراتور) متصل می شوند، نمی توان دمای هر اتاق یا سالن را به طور جداگانه تنظیم نمود و دمای هوای همه قسمت های متصل به یک داکت اسپلیت یکسان خواهد بود و همگی با هم روشن و خاموش می شوند. فقط در صورتی می توان در سیستم داکت اسپلیت این کار را انجام داد که درون هر کانال و قبل از ورود هوا از دریچه به اتاق از یک دمپر برقی استفاده کرد و با دمپر مسیر عبور هوا را باز و بست کرد. در واقع می توان هر دمپر را به یک ترموستات متصل نمود و با فرمان صادر شده از سمت ترموستات، موتور الکتریکی موجود بر روی دمپر (مطابق شکل زیر) مسیر هوا را باز و بست کند. البته اگر هم چنین دمپرهایی هنگام اجرا در کانال ها نصب شود، ضمن پر هزینه بودن و افزایش قیمت نهایی سیستم، به خوبی قادر به تنظیم دما نیست. زیرا دمای هوا قبل از رسیدن به تمام دریچه ها یکسان و بعد از دریچه هم همان دما خواهد بود و فقط با باز و بست شدن دریچه، دبی هوا کم و زیاد می شود و مثلا برای کاهش دمای هوای یک اتاق نسبت به سایر اتاق ها، جریان هوای کمتری وارد آن اتاق می شود که از این نظر مطلوب نخواهد بود.

ولی در سیستم فن کویل و مینی چیلر ، فن کویل ها هر کدام دارای کنترل مستقل و جداگانه دمایی از یکدیگر بوده و هر فرد می تواند فن کویل اتاق خود را از نظر دمایی و خاموش و روشن شدن، تحت کنترل داشته باشد. برای مثال در یک منزل مسکونی ممکن است یک فرد مسن در اتاق خود به دمای ۲۶ درجه و یک فرد جوان در اتاق خود به دمای ۲۰ درجه سانتی گراد نیاز داشته باشد، در این صورت هر کدام از آنها می تواند دمای هوای خروجی از فن کویل اتاق خود را به طور مستقل تنظیم کند ولی در داکت اسپلیت نمی توان این کار را انجام داد و همه اتاق ها هم دما هستند (به جز زمانی که از دمپرهای برقی به ازای هر کانال استفاده شود). در ضمن هر دو سیستم قابلیت کاهش رطوبت هوا (در حالت سرمادهی) و نیز فیلتراسیون هوا را دارند. اولین، برجسته ترین و مهمترین مورد از مقایسه جامع بین فن کویل و مینی چیلر با داکت اسپلیت از ۷ نظر مختلف که تفاوت اصلی آنها محسوب می شود همین مورد توانایی کنترل مستقل دما است که به آن اشاره کردیم.

تهویه هوای همه اتاق ها و سالن ها با دمای یکسان در دستگاه داکت اسپلیت :

تنظیم دما در هر اتاق به شکل مدیریت شده با استفاده از فن کویل ها :

۲ . مقایسه فن کویل و مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر کانال کشی و لوله کشی

دومین مقایسه مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر مزایا و معایب کانال کشی و لوله کشی است. کانال کشی های داکت اسپلیت هزینه بالاتری نسبت به لوله کشی های (لوله آب یا همان پنتا پایپ یا نیو پایپ یا لوله سبز) بین فن کویل و مینی چیلر دارد و نیز پاکسازی و سرویس دوره ای آن نیز دشوارتر است. علاوه بر آن در آینده چنانچه نیاز به تغییرات در ساختمان باشد، بازسازی سیستم فن کویل و مینی چیلر به علت لوله کشی و عدم وجود کانال راحت تر خواهد بود. از این نظر بسیاری از کارفرمایان فقط به قیمت اولیه این دو سیستم نگاه می کنند و هزینه اجرای آن را در نظر نمی گیرند. هزینه اجرای لوله مسی و نیز کانال های داکت اسپلیت بسیار بیشتر از یک لوله کشی ساده آب بین فن کویل ها و مینی چیلر است.

۳ . تفاوت مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر محدودیت در لوله کشی

همانطور که گفته شد، داکت اسپلیت با لوله کشی مسی حاوی مبرد به اواپراتور (یونیت داخلی) داخل ساختمان متصل می شود و چون در حداکثر طول لوله کشی مبرد محدودیت وجود دارد (به علت افت راندمان) یونیت خارجی معمولا در تراس نصب می شود (در برخی از مدل ها با توجه به حداکثر متراژ لوله کشی مسی مجاز می توان آن را بر روی بام نیز نصب کرد) ولی در مینی چیلر، لوله کشی از نوع آبی است و محدودیتی در حداکثر طول لوله کشی وجود ندارد و یونیت خارجی را می توان در پشت بام که در جلوی دید عموم نباشد، نصب نمود. از بین این ۷ نظر مختلف که به طور جامع در حال بررسی آن هستیم، این مورد از تفاوت های مینی چیلر و داکت اسپلیت به شرایط خاصی بستگی دارد. معمولا چنین محدودیتی بیشتر در ساختمان های بالاتر از ۵ طبقه که فاصله بین یونیت های خارج از ساختمان که روی بام مستقر هستند و یونیت های داخل ساختمان در طبقات پایینی به وجود می آید.

۴ . تفاوت فن کویل و مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر سطح صدا

در یونیت داخلی داکت اسپلیت، یک فن بزرگ قرار دارد که سطح صدای آن نسبت به سطح صدای فن های کوچک موجود در فن کویل ها بیشتر است و اگر نصب سیستم به صورت اصولی انجام نشود، صدای آن ایجاد مزاحمت خواهد کرد ولی اگر نصب به صورت مهندسی شده باشد و نکات لازم برای به حداقل رساندن لرزش ها و صدا رعایت شود، این مسئله تا حدودی (نه به صورت صد در صد) قابل حل خواهد بود. از طرفی هم با گذشت زمان و فرسوده شدن سیستم ها، احتمال بالاتر رفتن سطح صدای یونیت داخلی داکت اسپلیت بیشتر شده و ممکن است با گذر زمان نارضایتی از صدای آن بیشتر شود. علت نصب یک فن بزرگ این است که یونیت داخلی بتواند هوا را از تمام کانال ها عبور داده و با دبی مناسب به تمام اتاق ها برساند. یکی دیگر از برجسته ترین موارد از بین این ۷ نظر مختلف برای بررسی و مقایسه جامع بین فن کویل و مینی چیلر با داکت اسپلیت همین مسئله بالاترین بودن صدای کارکرد یونیت داخل ساختمان داکت اسپلیت نسبت به فن کویل ها است که حتما باید آن را مد نظر قرار دهید.

نمایی از یونیت داخلی داکت اسپلیت با یک فن بزرگ جاسازی شده در آن :

۵ . تفاوت مینی چیلر و داکت اسپلیت از نظر تامین هوای تازه

هواساز دستگاهی است که از یک طرف به هوای آزاد و از طرف دیگر با کانال به اتاق ها و سالن های هر واحد و نیز به کانال هوای برگشتی از داخل ساختمان راه دارد. در ساختمان هایی که به تامین هوای تازه به مقدار زیاد نیاز باشد باید از هواساز یا داکت فن کویل استفاده شود. داکت فن کویل یا همان فن کویل کانالی دقیقا مشابه هواساز عمل می کند و هم به هوای آزاد و هم با کانال کشی به قسمت های مورد نظر ساختمان راه دارد. اگر در قسمت هایی از ساختمان به تامین هوای تازه به مقدار زیاد نیاز باشد باید در آن قسمت ها به جای فن کویل دیواری یا زمینی از فن کویل کانالی استفاده شود تا بتوان به مینی چیلر متصل نمود و از مزایای آن بهره برد. داکت اسپلیت ها نیز قابلیت اتصال به هوای آزاد را داشته و هوای تازه مورد نیاز ساختمان را با کانال کشی و فیلتراسیون به خوبی تامین می کنند. بنابرین از این نظر تفاوت خاصی بین مینی چیلر و داکت فن کویل متصل به آن نسبت به داکت اسپلیت وجود ندارد.

۶ . مقایسه فن کویل و مینی چیلر با دستگاه داکت اسپلیت از نظر مستقل بودن

ما به طور کلی از نظر مشترک بودن یا نبودن استفاده از یک سیستم سرمایشی و گرمایشی می توانیم دستگاه های تهویه مطبوع را به ۲ بخش مستقل و غیر مستقل تقسیم بندی کنیم. منظور از مستقل این است که هر واحد بتواند مستقلا سیستم تهویه خود را مدیریت نماید و هزینه مصرف انرژی آن را نیز بتوان به صورت تفکیک شده از سایر واحدها محاسبه نمود. هر دو این سیستم ها یعنی هم دستگاه مینی چیلر و فن کویل های آن و هم دستگاه داکت اسپلیت سیستم هایی مستقل هستند. اما برای مثال سیستمی مثل چیلر مرکزی دیگر دستگاهی مستقل محسوب نمی شود. بلکه به ازای تمام واحدها فقط یک چیلر تهیه می شود و آن چیلر با لوله کشی آب سرد به تمام فن کویل های موجود در تمامی واحدها متصل می گردد که در چنین حالتی هزینه انرژی مصرفی سیستم تهویه به صورت مشترک خواهد بود. بنابرین از میان ۷ بُعد و نظر مختلف که به صورت جامع بررسی نمودیم در این موضوع این دو سیستم شبیه یکدیگر هستند.

۷ . مقایسه جامع سیستم فن کویل و مینی چیلر نسبت به داکت اسپلیت از نظر قیمت

برای مقایسه جامع سیستم فن کویل و مینی چیلر نسبت به داکت اسپلیت از یک مثال کمک گرفته و در قالب این مثال اختلاف قیمت آنها را بررسی می کنیم.

برای یک ساختمان ۴ واحدی در شهری مثل کرج یک بار دستگاه داکت اسپلیت و یک بار هم سیستم فن کویل و را در نظر می گیریم. هر واحد از این ساختمان مسکونی حدودا ۱۴۰ متر مربع مساحت مفید دارد. نکته اینکه مساحت هر واحد ۱۸۰ متر مربع است ولی با کم کردن مساحتی که توسط دیوارها گرفته می شود و نیز مساحت قسمت های بدون سیستم تهویه مثل سرویس بهداشتی، حمام و … مساحت مفید برای تهویه ۱۴۰ متر مربع می شود. فرض را بر این بگیرید که با توجه به موقعیت و نیز مواد و مصالح به کار رفته در این ساختمان هر واحد به حدودا ۵ تن تبرید که برابر با ۶۰,۰۰۰ BTU/h است، سرمایش نیاز دارد.

در ضمن هر واحد از این ساختمان از یک آشپزخانه به مساحت مفید ۲۲ متر مربع، یک سالن پذیرایی به مساحت ۵۵ متر مربع و ۳ اتاق خواب (هر یک به مساحت ۲۱ متر مربع) شکل گرفته است.

۱ . ابتدا دستگاه داکت اسپلیت را به عنوان سیستم تهویه این ساختمان در نظر می گیریم :

در مورخه ۱۴۰۰/۹/۱ قیمت یک دستگاه داکت اسپلیت بدون کویل آبگرم و از نوع غیر اینورتر (معمولی) و با ظرفیت برودتی ۵ تن تبرید (معادل ۶۰,۰۰۰ بی تی یو بر ساعت) به طور متوسط و حدودی (میانگینی از مارک های مختلف موجود در بازار) ۵۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان و نوع اینورتر آن ۶۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. بنابرین مجموع ۴ دستگاه داکت اسپلیت برای کل این ساختمان برابر ۲۲۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان (برای نوع معمولی) و ۲۶۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان (برای نوع اینورتر) می شود.

همانطور که قبلا توضیح دادیم، داکت اسپلیت ها برای گرمایش به یک کویل آبگرم نیاز دارند که معمولا این کویل جداگانه تهیه و نصب می شود که قیمت یک کویل برای داکت اسپلیت ۵ تن به صورت حدودی ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. بنابرین قیمت کل دستگاه ها مطابق جدول زیر خواهد بود.

جدول قیمت داکت اسپلیت های ساختمان مسکونی 4 واحدی

دستگاه تعداد قیمت هر دستگاه معمولی قیمت هر دستگاه با اینورتر
داکت اسپلیت 60000 4 57,000,000 تومان 65,000,000 تومان
کویل آبگرم 4 4,000,000 تومان 4,000,000 تومان
مجموع قیمت ها 244,000,000 تومان 276,000,000 تومان

۲ . اکنون برای همین ساختمان سیستم مینی چیلر و فن کویل های آن را در نظر می گیریم :

در مورخه ۱۴۰۰/۹/۱ قیمت یک دستگاه مینی چیلر ۵ تن تبرید دو مداره مجهز به کمپرسورهای اسکرال، قطعات سیکل برودتی دانفوس و قطعات برقی اشنایدر فرانسه به همراه پمپ و منبع انبساط آن که در کارخانه شرکت ما ساخته شده است حدودا ۷۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است. علاوه بر مینی چیلر باید قیمت فن کویل ها را نیز در نظر گرفت. با توجه به متراژ اتاق ها و آشپزخانه که تقریبا یکسان هستند، به ازای هر کدام از آنها از یک فن کویل ۴۰۰ CFM و برای سالن پذیرایی هم از دو فن کویل ۴۰۰ CFM استفاده می شود که در مجموع به ازای هر واحد به ۶ فن کویل ۴۰۰ CFM نیاز است که قیمت هر فن کویل در این مورخه حدودا (میانگین مارک های مختلف موجود در بازار) ۴,۱۰۰,۰۰۰ تومان است. بنابرین قیمت کل دستگاه های این سیستم مطابق جدول زیر است.

جدول قیمت مینی چیلر و فن کویل های آپارتمان 4 واحدی

دستگاه تعداد قیمت هر دستگاه
مینی چیلر 5 تن تبرید 4 70,000,000 تومان
فن کویل 400 CFM 24 4,100,000 تومان
مجموع قیمت ها 378,400,000 تومان

نکته اینکه فن کویل ها دیگر مثل داکت اسپلیت ها به کویل آبگرم نیازی ندارند و تنها کافی است که به جای آب سرد مینی چیلر، آب گرم پکیج یا موتورخانه را در آن جاری نمود.

این موضوع (قیمت تمام شده) نیز از مهمترین موضوعات مربوط به مقایسه جامع این دو سیستم از ۷ نظر مختلف بود که از این نظر در نگاه اول فکر می کنیم که اختلاف قیمت داکت اسپلیت نسبت به مجموع قیمت فن کویل ها و مینی چیلرها زیاد است ولی هزینه یک سیستم تهویه فقط مربوط به تهیه دستگاه ها نمی شود و باید اجرا و نصب آن را نیز در نظر گرفت.

هزینه اجرای این سیستم ها :

۱ . در سیستم داکت اسپلیت هزینه اجرا شامل کانال کشی بین یونیت داخلی و تمام اتاق ها، آشپزخانه و سالن پذیرایی می شود که قیمت هر متر مربع کانال در این مورخه (۱۴۰۰/۹/۱) حدودا ۲۵۰,۰۰۰ تومان می شود که به این دلیل که متراژ کانال کشی با توجه به موقعیت یونیت داخلی نسبت به بخش های مختلف تعیین می شود و مقدار آن متغیر است نمی توان مجموع هزینه آن را بیان نمود. همچنین قیمت اجرای هر متر لوله از جنس مس بین یونیت خارجی (که روی بام یا در تراس نصب شده) و یونیت داخلی حدودا ۲۰۰,۰۰۰ تومان است که هر چه فاصله آنها بیشتر باشد طبیعتا قیمت تمام شده نیز بالاتر می رود. در ضمن همانطور که گفتیم باید یک مسیر لوله کشی آبگرم بین یونیت داخلی و منبع آبگرم انجام شود که قیمت هر متر آن ۳۰,۰۰۰ تومان است.

هزینه اجرای داکت اسپلیت

هزینه کانال کشی 250,000 تومان به ازای هر متر مربع کانال
هزینه لوله کشی مسی 200,000 تومان به ازای هر متر لوله مسی
هزینه لوله کشی آبگرم 30,000 تومان به ازای هر متر لوله آب

۲ . ولی در سیستم فن کویل ها و مینی چیلر هزینه اجرا بسیار کمتر است و از لوله کشی آب بین فن کویل ها و مینی چیلر استفاده می شود که همانطور که اشاره کردیم قیمت هر متر آن در این مورخه حدودا ۳۰,۰۰۰ تومان است. در ضمن در جدول ارائه شده در بالا که قیمت مینی چیلر را ذکر کردیم به همراه پمپ و منبع انبساط است. یعنی دیگر نیازی نیست که پمپ و منبع انبساط جداگانه ای تهیه گردد. با این اوصاف وقتی هزینه اجرا را به سیستم داکت اسپلیت اضافه کنیم، مبلغ نهایی به قیمت مینی چیلر و فن کویل های آن نزدیک تر می شود.

هزینه اجرای فن کویل ها و مینی چیلر

هزینه لوله کشی آب سرد و گرم 30,000 تومان به ازای هر متر لوله آب

نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که اگر به جای این ۴ مینی چیلر از یک چیلر به شکل مرکزی استفاده شود، قیمت آن نسبت به مجموع قیمت مینی چیلرها و حتی داکت اسپلیت ها کمتر خواهد بود که برای آشنایی با آن می توانید مقاله را مطالعه بفرمایید. در این مقاله نیز ما چیلر را با داکت اسپلیت مقایسه کرده ایم و در قالب یک مثال می توانید به اختلاف قیمت های آنها پی ببرید.

مینی چیلر یا داکت اسپلیت ؟ کدام یک را انتخاب کنیم ؟

با توجه به توضیحات داده شده می توانید انتخاب بهتری بین مینی چیلر یا داکت اسپلیت داشته باشید. با توجه به نیاز هر ساختمان (اعم از مسکونی، اداری، صنعتی، تجاری و …) ممکن است که یکی از سیستم های تهویه مانند مینی چیلر یا داکت اسپلیت یا سایر دستگاه ها مناسب باشد.

به طور خلاصه می توان گفت که داکت اسپلیت فقط برای اماکنی مناسب است که فضایی یکپارچه دارند و بخواهیم همه فضا را با یک دمای یکسان سرد یا گرم نماییم. برای مثال در یک سالن بزرگ تجاری یا اداری که می خواهیم کل سالن با یک دمای یکسان گرم یا سرد شود، استفاده از داکت اسپلیت بهتر خواهد بود ولی در یک ساختمان مسکونی یا اداری با اتاق های مجزا از هم که بخواهیم دمای هر اتاق را جداگانه تنظیم کنیم (برای مثال یک اتاق دمای ۱۸ ، یک اتاق دمای ۲۱ و یک اتاق دمای ۲۶ درجه بخواهد) بهتر است که از سیستم مینی چیلر و فن کویل یا سیستم چیلر مرکزی و فن کویل استفاده کنیم.

البته از سایر دستگاه ها نیز نباید غافل شد و در اکثر مواقع پیشنهاد مهندسان با تجربه ما در زمینه تهویه مطبوع این است که در پروژه های چند واحدی و متراژ بالا به جای اینکه از چندین مینی چیلر استفاده کنیم، بهتر است که از یک چیلر مرکزی بهره ببریم که برای این مورد می توانید متن را مطالعه بفرمایید.

تفاوت مینی چیلر و داکت اسپلیت

ما در این مقاله جامع تلاش نمودیم تا مقایسه ای جامع بین فن کویل و مینی چیلر با داکت اسپلیت داشته باشیم و تفاوت های برجسته و با اهمیت آنها را از ۷ نظر مختلف کنکاش کنیم. در آخر توصیه می شود که برای انتخاب مناسب ترین سیستم (با توجه به نوع کاربری که قرار است دستگاه استفاده شود) و نیز شرایط آب و هوایی و … با مهندسان متخصص در این زمینه مشورت کنید.

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های گرمایشی و سرمایشی است. ما محصولات را مطابق با نیازهای اساسی هر ساختمان و مطابق با استانداردهای روز طراحی و تولید می کنیم و به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسانیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سیستم های تهویه مطبوع و انتخاب مناسب ترین سیستم برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر ⇐

از نظر قیمتی خرید داکت اسپلیت به صرفه تر است یا مینی چیلر؟

از نظر قیمت دستگاه طبیعتا قیمت سیستم مینی چیلر و فن کویل های آن نسبت به داکت اسپلیت بیشتر است ولی نباید این نکته را هم فراموش کرد که هزینه اجرای داکت اسپلیت بیشتر از مینی چیلر است. در کل هزینه تمام شده داکت اسپلیت کمتر خواهد بود. (که البته درصد خاصی نمی توان گفت چونکه قیمت برندها و آپشن های مختلف این دستگاه ها با یکدیگر متفاوت است) ولی اگر مساحت ساختمان زیاد باشد یا از چندین واحد تشکیل شده باشد، قیمت نهایی چند داکت اسپلیت با یک چیلر مرکزی قابل رقابت خواهد بود.

از نظر مقدار مصرف برق کدام سیستم صرفه اقتصادی بیشتری دارد؟

از این نظر مطالعات و آزمایش های دقیق برای مقایسه داکت اسپلیت و مینی چیلر صورت نگرفته است ولی آنچه که واضح است، هر دو سیستم با کمپرسور کار می کنند و دارای فن کندانسور هستند که ظرفیت کمپرسور و فن کندانسور این دو سیستم در توان برابر، بسیار به یکدیگر نزدیک و مشابه هم است که در نهایت مصرف برق آنها بسیار نزدیک به هم خواهد بود.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)

جهت مشاهده انواع کولرگازی ال جی به همراه مشخصات و قیمت بر روی بزنید.

قیمت داکت اسپلیت با توجه به مدل و ظرفیت دستگاه متفاوت است. جهت خرید انواع داکت اسپلیت می‌توانید در وب سایت ما اقدام کنید.

 

امین پارسائی

امین پارسائی با تحلیل تأثیرات تجارت جهانی و تغییرات سیاست‌های تجاری.
دکمه بازگشت به بالا