خرازی: برای حل اختلافات باید گفت وگو کرد/ با ایران نمی شود با زبان تهدید صحبت کرد

به گزارش آپارات نیوز «سید کمال خرازی» رییس شورای روابط خارجی ایران بعد از ظهر یکشنبه در مجمع گفت وگوی تهران در پاسخ به سوالی درباره ابتکار همکاری ایرانی و عربی گفت: چهارمین دور گفت گوهای ایرانی و عربی اخیرا برگزار شد. دور قبلی در تهران برگزار شد. هدف از این گفت وگو درک و فهم متقابل برای حل مسایل منطقه است. هر کشوری یک نوع فرهنگ و اقتصاد دارد. برای حل اختلافات باید گفت وگو کرد. تاکنون همه گفت گوها مثبت بوده است.
به گزارش آپارات نیوز او افزود: با وجود اختلاف نظرها فضا بسیار مثبت تر شده است. تنها راه برای حل موضوعات منطقه و توسعه گفت وگوست. الحمدلله جمهوری اسلامی ایران تاکنون در آن موفق بوده است.
خرازی در پاسخ به سوال «سعید خطیب زاده» میزبان این گفت وگو درباره اقدامات لازم برای رسیدن به اقدامات درون زا در منطقه گفت: مسایل ژئوپولیتیک باعث شده تا کشورهای منطقه به دنبال همکاری با یکدیگر باشند. آمریکایی ها زمانی هژمونی پر نفوذی داشتند. کشورها احساس وظیفه می کنند تا در نظم جهانی چند قطبی ایفای نقش کنند.
او افزود: دنیای تک قطبی اعلام شده در زمان بوش درحال فروریزی است. درحال حرکت به سوی جهانی چند قطبی هستیم که در آن کشورهای منطقه ای نقش مهمی خواهند داشتند. از طرفی سازمان های بین المللی همچون بریکس به دلیل خواسته خود برای مستقل ماندن به دنبال ایفای نقش در عرصه بین الملل هستند.
خرازی همچنین گفت: این معنای شکل گیری سریع نظم جهانی تازه نیست. بلکه یک راه موازی است برای حفظ استقلال. برای شکل گیری نظم جهانی تازه نیاز به اقدامات دیگری است.
او با اشاره به ریاست دلار بر بانک جهانی و این مساله که سازمان ملل تحت سلطه پنج عضو دایم خود قرار دارد تصریح کرد: برای تغییر این جهان به اقدامات تازه نیاز داریم. اما جهان تک قطبی درحال فروپاشی است.
خرازی همچنین در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و اروپا به خصوص نقش چند کشور اروپایی خاص برای «گروگان گرفتن» روابط ایران با این قاره سبز گفت: همواره امیدوار بودیم که اروپا مستقل عمل کند اما پس از برجام شاهد قطع همکاری اروپا با ایران بودیم و این نشان دهنده عدم استقلال آنهاست. اروپا توانمندی های بسیاری دارد و باید بتواند استقلال خود را حفظ کند اما متاسفانه به دلیل پیروی اروپا از آمریکا و نفوذ اسراییل در اروپا روابط ما با اروپا منجمد است.
او با اشاره به هولوکاست زنده در غزه تصریح کرد: شما شاهد هولوکاست زنده در غزه هستید. شما شاهد نسل کشی زنده هستید. شما با چه مجوزی درحال ارسال سلاح به جنایتکاران اسرائیل هستید؟ این نشان دهنده این است که اروپا تحت فشار آمریکا و اسرائیل درحال مشارکت در این جنایت است.
خرازی افزود: روابط ما با اروپا منجمد است. اما این بدین معنا نیست که ما به دنبال بهبودی روابط مان با آنها نیستیم. اخیرا معاون وزیر خارجه در دیداری با اروپایی ها آنها را در جریان مذاکرات ایران و آمریکا قرار داده است.
او در پاسخ به سوالی درباره اظهارات «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا و اهداف واقعی یا غیرواقعی پشت اظهارات ضدایرانی ترامپ تصریح کرد: آمریکایی ها خودشان درخواست مذاکره کردند. این نشان دهنده این است که ایران کشور قدرتمندی است. آنها نمی توانند از ایران باج خواهی کنند یا از طریق تهدید با ایران تعامل کنند. هرکس ایران را تهدید کند علیه آن اقدام خواهیم کرد. با ایران نمی شود با زبان تهدید صحبت کرد. فناوری هسته ای ایران به مرحله ای رسیده که نابود نشدنی است. دانش ایرانیان که بدون کمک بیگانگان کسب شده از بین نخواهد رفت.
خرازی همچنین گفت: برخلاف دیگر کشورها ایرانیان به تنهایی به دانش هسته ای دست یافته اند. آمریکایی ها این را درک کرده اند. ما از مذاکره فراری نیستیم و درخواست آنها برای مذاکره را پذیرفتیم. آنها باید تحریم ها را بردارند و در ازای آن ما باید اقداماتی انجام دهیم. براساس ان پی تی حق حفظ غنی سازی و رآکتورهای خود را داریم. اقدامات احتمالی ما میتواند شامل محدودیت غنی سازی به رقم ۳.۶۷ درصد باشد.
او افزود: با وجود توانایی ایران برای ساخت سلاح هسته ای فتوای رهبری دست ما را بسته و نمی توانیم سلاح هسته ای بسازیم. اما دیگر کشورهای منطقه هم ممکن است به سراغ سلاح هسته ای حرکت کنند زیرا اسراییل سلاح هسته ای دارد. ممکن است دیگر کشورها برای حفاظت از خودشان دربرابر اسرائیل به سراغ سلاح هسته ای بروند. خواسته ما خاورمیانه ای عاری از سلاح هسته ای است.
310310