دانش و سلامتکسب و کار برتر

خواص گیاه دارویی پونه

گیاه پونه که از خانواده نعناع است حاوی مقادیر بالایی از اسانس روغن منتول است. یکی از فرآورده‌های این گیاه عرق پونه است که خواص و فواید درمانی فراوانی دارد. در ادامه به بررسی خواص عرق پونه می‌پردازیم. در این مطلب از غفاری دایت که در رابطه عرق پونه است به بررسی مواردی مانند عرق پونه و درمان سوزش ادرار، عرق پونه برای درمان جوش و آکنه، عرق پونه و درمان سرماخوردگی، عرق پونه برای درمان بی‌خوابی، عرق پونه و تسکین درد‌های قاعدگی، عرق پونه برای درمان سینوزیت، عرق پ نه به عنوان ضد سرفه و خلط آور، عرق پونه برای تقویت قوای جنسی، عرق پونه یک باد شکن و ضد نفخ است، عرق پونه برای لاغری و درنهایت عوارض عرق پونه می‌پردازیم.

خواص گیاه دارویی پونه

خواص پونه

عرق پونه و درمان سوزش ادرار

عرق پونه دارای خواص ضد باکتریایی بوده و در رفع عفونت‌های مجاری ادراری بسیار کمک کننده و مفید است. علاوه بر این از دیگر کاربرد‌های عرق  پونه می‌توان به تاثیر این داروی گیاهی در درمان بی اختیاری مثانه اشاره کرد.

عرق پونه برای درمان جوش و آکنه

عرق پونه دارای خواص فوق العاده ضد باکتریایی و ضد التهابی است که با داشتن این خواص می‌تواند نقش مهم و پررنگی در درمان و رفع جوش‌های داشته باشد. برای پاکسازی پوست صورت میتوان از فرآورده‌های گیاه پونه مانند بخور پونه و یا چای و پونه استفاده کرد.

عرق پونه و درمان سرماخوردگی

یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید و موثر در درمان زکام، سرماخوردگی و سر درد‌های شدید عرق پونه است. شما می‌توانید با مصرف عرق پونه در طی سرماخوردگی درمان خود را تسریع کنید. خرید گیاهان دارویی برای همه توصیه میشود.

عرق پونه برای درمان بی خوابی

عرق پونه با داشتن خواص آرام بخشی در خون می‌تواند نقش موثر و مهمی در کاهش فشارهای عصبی و استرس داشته باشد وبه همین دلیل می‌توان از عرق پونه برای رفع این مشکلات و بی خوابی استفاده کرد. برای بهره‌مندی از این خاصیت فوق‌ العاده عرق پونه کافی است قبل از خواب مقداری از عرق پونه میل کنید تا خواب راحتی داشته باشید.

عرق پونه و تسکین درد‌های قاعدگی

عرق پونه با بالا بردن جریان خون در طول دوره قاعدگی می‌تواند موجب تسکین درد‌های پریود و گرفتگی‌های عضلانی رحم شده و به طور غیر قابل انکاری موجب کاهش این دردهای ناراحت کننده شود.

عرق پونه برای درمان سینوزیت

استفاده از عرق پونه برای درمان سینوزیت یک انتخاب بسیار مناسب و تاثیر گذار است زیرا عرق پونه یک گیاه دارویی مناسب برای درمان این مشکل است. علاوه بر این برای رفع و درمان گلودرد‌های عفونی نیز می‌توان از عرق داروی گیاهی عرق پونه استفاده کرد.

عرق پونه به عنوان ضد سرفه و خلط آور

عرق پونه به علت داشتن ترکیبات شیمیایی موجود در خود دارای خاصیت خلط آوری است و به دلیل داشتن این خاصیت خلط آور به گزینه درمانی مناسبی برای بهبودی و درمان سیاه سرفه و سرفه تبدیل شده است.

عرق پونه برای تقویت قوای جنسی

گیاه پونه و عرق پونه یک تقویت کننده بسیار قوی و موثر برای تقویت قوای جنسی به شمار می‌روند.

عرق پونه یک باد شکن و ضد نفخ است

عرق پونه دارای خواص ضد نفخ، ضد بلغم و سودا است  و برای از بین بردن انگل یک گیاه دارویی بسیار بسیار موثر و مفیداست. برای درمتن مواردی مانند سوء هاضمه نیز می‌توان از عرق پونه و خواص بی نظیر آن استفاده کرد.

عوارض عرق پونه

عرق پونه در کنار خواص و فواید فراوانی که برای سللمتی دارد ممکن است خطرات و عوارضی به دنبال داشته باشد. در صورت افراط و زیاده‌روی در مصرف عرق پونه منجر به افزایش پمپاژ قلب شده و فشار خون بالا می رود و در نتیجه عوارضی مانند سر درد بروز می کند. از دیگر عوارض ناشی از زیاده روی در مصرف داری گیاهی عرق پونه ممکن است حملات تشنجی به شخص مصرف کننده دست دهد. همچنین ارگان‌هایی از بدن مانند کلیه و معده با استفاده بی رویه از عرق پونه دچار اختلال شده و مسمومیت ایجاد می‌شود. گیاه دارویی عرق پونه به دلیل اینکه دارای متانول در خود است با مصرف طولانی مدت منجر به التهاب کبدی، تضعیف کبد و کبد چرب می‌شود. مادران شیرده و خانم‌های باردار نیز باید از مصرف عرق پونه در طول زمان بارداری خودداری کنند.

3 عوارض احتمالی عرق پونه

ممکن است باعث آلرژی شود:

اگرچه روغن پونه معمولاً به خوبی تحمل می شود، اما می تواند باعث ایجاد حساسیت های پوستی در افراد خاص شود. این اثرات می‌تواند در مکمل‌های روغن پونه بارزتر باشد، زیرا چنین محصولاتی نیازی به تاییدیه دقیق سازمان غذا و داروی آمریکا ندارند.

ممکن است باعث ناراحتی معده شود:

مصرف روغن پونه ممکن است منجر به ناراحتی دستگاه گوارش شود. با این حال، تحقیقات بسیار محدودی در مورد اینکه چرا این اتفاق می افتد وجود دارد.

 ممکن است منجر به فروپاشی قلبی و تنفسی شود:

پونه حاوی ترکیب دیگری به نام تیمول است که ممکن است منجر به فروپاشی قلبی و تنفسی شود. این ترکیب همچنین ممکن است منجر به بیش فعالی مرکزی، تشنج و حتی کما شود. اگرچه این اثرات نادر هستند، مهم است که از آنها آگاه باشید.

عرق پونه برای لاغری

عرق پونه با افزایش میزانمتابولیسم بدن و افزایش سسرعت و میزان سوختن چربی‌های موجود در بدن به و لاغری کمک کند. پونه یک حل کننده چربی محسوب می‌شود و برای کاهش نفخ و بهبود هضم بسیار موثر است. عرق پونه می‌تواند موجب از بین رفتن دو عامل عصبی استرس و افسردگی که موجب پرخوری می‌شوند نیز شده و از این طریق موجب کاهش وزن و لاغری می‌شود.

با وجود خواصی که عرق پونه برای لاغری دارد، تنها با مصرف آن نمی‌توان به وزن ایده آل رسید. نه‌تنها عرق پونه بلکه بسیاری از مواد غذایی دیگر که خاصیت لاغری دارند نیز به همین صورت هستند و به طور کلی باید مصرف تمام مواد غذایی را به گونه‌ای قرار داد که مواد مغذی مورد نیاز بدن را از آن‌ها دریافت کرده و با مصرف بیش از حد این مواد غذایی، سبب آسیب رسیدن به بدن نشد. برای اینکه میزان اصولی و درست مواد غذایی را بدانیم و بتوانیم به هدف کاهش وزن و لاغری دست پیدا کنیم، نیازمند یک رژیم غذایی اصولی هستیم. رژیم‌های غذایی که مواد مختلف را به طور کامل حذف می‌کنند و یا مصرف مواد خاصی را محدود می‌نمایند، در دراز مدت به بدن آسیب می‌رسانند. به همین دلیل رژیم‌های اصولی، همچون رژیم بهاره غفاری، طرفداران بسیار زیادی دارد؛ زیرا نه‌تنها به بدن آسیب نمی‌رسانند، بلکه به شما کمک می‌کنند سلامتی و تناسب اندام را در کنار یکدیگر داشته باشید و به وزن ایده آل برسید. برای آشنایی بیشتر با این رژیم‌ها و همچنین آگاهی از میزان رضایت کسانی که از رژیم‌های بهاره غفاری استفاده کرده‌اند، بر روی کلیک کنید و چنانچه می‌خواهید همین حال رژیم لاغری خود را دریافت نمایید، بر روی کلیک کنید.

خواندن مقالات در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص پونه کوهی است به بررسی خواص پونه کوهی برای ریه، خواص پونه برای عفونت، خواص پونه کوهی برای زنان، خواص پونه کوهی برای اختلالات گوارشی، خواص پونه کوهی برای کبد، خواص پونه کوهی برای دیابت، خواص پونه کوهی برای قلب، خواص پونه کوهی برای قاعدگی، خواص پونه کوهی برای لاغری، خواص روغن پونه کوهی و در نهایت مضرات پونه کوهی می‌پردازیم.

خواص درمانی پونه کوهی

پونه کوهی یکی از گیاهان دارویی است که خواص و فواید درمانی بسیار زیادی برای بدن و سلامت آن دارد. در ادامه به بررسی برخی از خواص پونه کوهی می‌پردازیم.

خواص پونه کوهی برای ریه

پونه کوهی با داشتن ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در پونه کوهی برای سیستم ایمنی بدن ضروری و مفید است. به تقویت عملکرد سبستم ایمنی بدن کمک می‌کند. این گیاه دارویی حاوی کارواکرل و رزمارینیک اسید است که این ترکیب به عنوان یک کاهش دهنده‌ هیستامین و ضد احتقان طبیعی عمل ‌می‌کند.

پونه کوهی که برای سلام ریه و ضد عفونی کردن آن مفید و موثر است، بر تنفس راحت از طریق بینی تاثیری مستقیم دارد. پ نه کوهی می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای آتتی بیوتیک‌ها باشد. به جای استفاده از دارو‌های شیمیایی برای ضدعفونی کردن ریه می‌توان از دم کرده پونه استفاده کرد. برای تهیه دمنوش پونه یک قاشق چای‌خوری از پون را با یک لیوان آب جوش ترکیب کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد، پس از اینکه دم کشید آن را از صافی رد کنید.

برای بهتر شدن طعم این دمنوش پونه کوهی می‌توانید کمی عسل هم به آن اضافه کرده و سپس آن را بنوشید. برای اینکه از خاصیت ضدعفونی کنندگی پونه کوهی برای ریه برخوردار شوید باید روزی سه فنجان از این دم کرده مصرف کنید.

خواص پونه برای عفونت

پونه کوهی به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی علیه قارچ‌ها و میکروب‌ها شناخته می‌شود، در واقع پونه کوهی با وجود ترکیبات تیمول و کارواکرول می‌تواند از بدن در برابر بسیاری از باکتری‌ها و عفونت‌ها محافظت کند. کسانی که در گوش و یا ناخن عفونت‌های قارچی دارند و یا خانم‌هایی که در ناحیه تناسلی با عفونت قارچی درگیر هستند می‌توانند از پونه کوهی استفاده کنند.

دم کرده و ضماد پونه کاری را برای حل این مشکلات می‌تواتید استفاده کنید. علاوه بر این پونه کوهی برای درمان عفونت ادراری نیز  کاربرد دارد و دم کرده پونه کوهی از تاثیرگذارترین و مناسب ترین درمان‌ها برای عفونت ادراری است. پونه کوهی با تحریک گلبول‌های سفید خون، آن‌ها را افزایش داده و موجب تسریع روند بهبودی می‌شود.

خواص پونه کوهی برای زنان

یکی از مهم‌ترین خواص پونه کوهی درمان عفونت‌های زنانه یا رحم است. همانطوری که گفتیم پونه کوهی مانند آنتی بیوتیک‌های قوی عمل می‌کند و موجب رفع عفونت‌ها می‌شود.

خواص پونه کوهی برای اختلالات گوارشی

دمنوش پونه کوهی به درمان درد معده، نفخ معده، کرم معده، نفخ معده و ترش کردن معده کمک می‌کند. پونه کوهی سرشار از فیبر است و به کمک این فیبر موجود در خود به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. دم کرده پونه کوهی برای درمان اختلالات روده و درمان اسهال بسیار مفید است.

خواص پونه کوهی برای کبد

از دیگر خواص پونه کوهی پاکسازی کبد از سموم و مواد زائد است. یک داروی برطرف کننده اختلالات کبدی دم‌کرده ساقه گل‌دار پونه کوهی است.

خواص پونه کوهی برای دیابت

یکی دیگر از خواص پونه کوهی این است که  یکی از گیاهان دارویی است که به کاهش دیابت نوع ۲ کمک می‌کند. این گیاه دارویی به کاهش قند خون از طریق کنترل ترشح انسولین کمک می‌کند.

خواص پونه کوهی برای قلب

پونه کوهی حاوی اسید چرب امگا ۳ است که این اسید چرب کلسترول خون را کاهش می‌دهد و همجنین موجب تنظیم فشار خون می‌شود. پونه کوهی با کاهش التهاب سیستم قلبی عروقی می‌تواند از حمله‌ی قلبی، آمبولی و سکته مغزی پیشگیری کند.

خواص پونه کوهی برای قاعدگی

از پونه برای تنظیم چرخه قاعدگی است و موجب تسکین درد‌های قاعدگی در خانم‌ها می‌شود. در واقع پونه با تحریک هورمون‌های استروژن و پروژسترون این خاصیت را در قاعدگی دارد.

خواص روغن پونه کوهی

برای تهیه روغن پونه، ابتدا پونه تازه را در روغن خیس کنید و با قرار دادن پونه در آفتاب و یا روی حرارت آب آن را تبخیر کنید. برای تهیه روغن پونه از ظروف در بسته استفاده نکنید زیرا اسانس آن را تغییر می‌دهد. بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید.

روغن پونه کوهی تمام خواص پونه کوهی را دارد. خواص ضد سرطانی، کاهش علائم پیری، درمان تبخال و تسکین سرفه از جمله خواص روغن پونه کوهی است. یکی از خواص روغن پونه تاثیر آن در درمان عفونت ریشه مو است، برای این کار روغن پونه کوهی را با روغن بادام شیرین ترکیب کنید و آن را میل کنید. درمان برونشیت، درمان آنفولانزا، درمان برفک دهان و درمان ورم مفاصل از مجموع خواص بی نظیر روغن بادام برای سلامت بدن است.

ضد آلرژی، ضد باکتری، ضد میکروب و ضد قارچ بودن از خواص روغن پونه است که به کمک این خواص به درمان بسیاری از بیماری های عفونی کمک شایانی می‌کند.

به عنوان چند مورد دیگر از خواص روغن پونه کوهی می‌توان به مواردی مانند رهایی از شر خلط، درمان درد قفسه سینه، درمان سلولیت، تنظیم قاعدگی، درمان آکنه، کنترل دیابت و کنترل حملات عصبی اشاره کرد.

مصرف روغن پونه کوهی به صورت موضعی و گیاهی برای سلامت بدن و کمک به بهبود مشکلات آن بسیار مفید است.

طبع پونه کوهی

پونه کوهی که یکی از دارو‌های گیاهی است طبیعتی گرم و خشک دارد. مصلح پونه و متعادل کننده طبع پونه کوهی کتیرا است.

مضرات پونه کوهی

زنان باردار به هیچ وجه نباید از پونه استفاده کنند. انقباضات رحم، افزایش جریان قاعدگی و افزایش خطر سقط جنین از عوارض پونه برای خانم‌های باردار است. زیادی روی در مصرف پونه می‌تواند منجر به سر درد، افزایش شدت پمپاژ قلب و افزایش فشار خون موثر است و همچنین از دیگر عوارض پونه که در هنگام مصرف بیش از حد نمایان می‌شود مسمومیت است. کسانی که به صرع و یا تشنج دچار می‌شوند باید از مصرف این داروی گیاهی خودداری کنند. دوغن موجود در برگ‌های پونه ضد‌عفونی کننده است اما مصرف بیش از حد در آن ممکن است باعث مسمومیت شود.

خواص پونه کوهی برای لاغری

ضد اسپاسم بودن یکی دیگر از خواص پونه کوهی است که موجب هضم بهتر می‌شود. نوشین دمنوش پونه کوهی سوخت و ساز را تنظیم کرده و موجب تعادل متابولیسم می‌شود. پونه کوهی با فعال کردن روده‌ها موجب چربی سوزی می‌شود و چربی سوزی را افزایش می‌دهد و از این طریق موجب و لاغری می‌شود.

با وجود خواص پونه کوهی برای لاغری، نمی‌توان تنها با مصرف پونه کوهی به وزن ایده آل رسید. برای رسیدن به تناسب اندام به یک اصولی نیاز است. رژیم‌های بهاره غفاری بهترین روش برای داشتن تناسب اندام و سلامتی در کنار یکدیگر هستند. این رژیم‌های بدون حذف مواد غذایی یا محدودیت‌های شدید به شما کمک می‌کنند به وزن ایده آل خود برسید.

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا