درمان دیابت و کاهش چربی کبد با مصرف ترشی یک گیاه دارویی

محصولی که به محرومیت‌زدایی کمک می‌کند

درمان دیابت و کاهش چربی کبد با مصرف ترشی یک گیاه دارویی

فعال حوزه دانش‌بنیان عنوان کرد: گیاه دارویی کَبَر (کاپاریس اسپینوزا) علاوه بر خواص دارویی، محصولی خوش خوراک است که مصرف مداوم ترشی آن در درمان دیابت و کاهش چربی کبد مؤثر است.

زهرا رادمنش فعال در یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی، دامپروری و شیلات درمورد فرآوری گیاه دارویی کَبَر به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: محصول تخصصی شرکت گیاه کبر است که نام علمی آن کاپاریس اسپینوزا است.

رادمنش بیان کرد: این گیاه در بازار داخل و خارج با نام کاپاریس شناخته می‌شود و بومی کشور ایران است و درتمام نقاط کشور به غیر از استان‌های شمالی مانند گیلان و مازنداران به شکل خودرو رشد می‌کند.

وی افزود: گیاه دارویی کَبَر، بیابان زی و در مناطقی که دما بسیار بالا و گرم و خشک است به شکل وحشی رشد می‌کند و در واقع این نوع اقلیم را می‌پسندد و در مناطقی با بارش حداقل ۱۵۰ میلی متر در سال می‌تواند چرخه زندگی خود را کامل کند و میوه دهد.

رادمنش اظهار کرد: یکی دیگر از مزیت‌های این گیاه محصول اقتصادی آن است که اینجا نقطه پیوند رشد گیاه کاپاریس و بحث محرومیت‌زدایی است؛ چراکه این گیاه به صورت غنچه و میوه در بازار داخلی و خارجی بسیار قیمت خوبی دارد.

وی ادامه داد: شرکت‌های مواد غذایی در کشور، ترشی غنچه کاپاریس را به صورت کارخانه‌ای تولید می‌کنند و قیمت آن کیلویی ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار تومان بوده و در بسته‌های ۵۰۰ گرمی به بازار عرضه می‌شود و در خارج از کشور قیمت بسته ۵۰۰ گرمی حدود ۳۰ دلار است.

رادمنش بیان کرد: این گیاه نیاز به آبیاری، کود و سم ندارد و علاوه بر خواص دارویی، محصولی خوش خوراک و پرطرفداری است که با مصرف مداوم ترشی کاپاریس دیابت و چربی کبد کاهش پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: توصیه ما این است که این گیاه را در مناطق کم بضاعت و کم برخوردار که چاه آب آن‌ها خشک شده است، کشت کنند و از طریق برداشت محصول و فرآوری آن که خیلی راحت است، محصول خود را به بازار عرضه و به قیمت خوب به فروش رسانند.

رادمنش گفت: این گیاه را در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، سمنان، زنجان، قزوین، طالقان پرورش دادیم که رشد خوبی داشته است.

دکمه بازگشت به بالا