ماموریت دریایی اتحادیه اروپا در دریای سرخ به بهانه حفاظت از کشتیها
اتحادیه اروپا دوشنبه رسما یک ماموریت دریایی سفارشی را به بهانه محافظت از کشتیهای تجاری در دریای سرخ در برابر حملات ارتش یمن آغاز کرد.
به گزارش آپارات نیوز، هدف ماموریت “Aspides” که لغتی یونانی به معنای «سپر» است، «حفظ آزادی دریانوردی» در دریای سرخ و خلیج عدن ذکر شده است؛ منطقهای که از اکتبر، زمانی که ارتش یمن در حمایت از ملت فلسطین و علیه حملات ارتش صهیونیستی، شروع به هدف قرار دادن کشتیهای اسرائیلی و آمریکایی در حال تردد در این آبراه با رگبار پهپادها و حملات موشکی کرد، نگرانیهایی را میان غربیها ایجاد کرده است.
ارتش یمن تاکید دارد که حملاتش به تلافی جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است که تاکنون جان حدود ۲۹۰۰۰ فلسطینی را گرفته است و میگوید تا زمانی که آن جنگ متوقف نشود، دست از کار نمیکشد.
به گزارش یورو نیوز، با توجه به اینکه ۱۲ درصد تجارت جهانی و ۳۰ درصد از ترافیک جهانی محمولهها از طریق این آبراه حیاتی میگذرد، حملات آنها باعث مختل شدن شدید جریان تجارت به اروپا شده است.
فرانسه، آلمان، ایتالیا و بلژیک تاکنون تایید کردهاند که قصد دارند با اعزام کشتیهایی به ماموریت اتحادیه اروپا کمک کنند. یونان یک فرمانده برای ستاد عملیاتی خودش تعیین میکند، ایتالیا هم فرمانده نیرو میفرستد و فرانسه هم معاون فرمانده نیرو خواهد داشت.
جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه، این مأموریت را «اقدامی جسورانه برای حفاظت از منافع تجاری و امنیتی اتحادیه اروپا و جامعه بینالمللی» توصیف کرد. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «فراتر از واکنش به بحران، این گامی به سوی حضور قویتر اروپا در دریا برای حفاظت از منافع اروپایی ماست.»
یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا مدعی شد که «Aspides» دارای یک مأموریت انحصاری «حفاظتی» است و «فقط زمانی که تهدیدی وجود داشته باشد، با حداقل نیرو عمل خواهد کرد.»
او افزود: «این ماموریت حداقل دارای چهار ناوچه خواهد بود و تا چند هفته دیگر به طور کامل عملیاتی خواهد شد. ستاد عملیات در لاریسا، یونان مستقر خواهد شد و با شرکای همفکر حاضر در منطقه کار خواهد کرد.»
کشورهای اتحادیه اروپا تمایلی به حمایت از ماموریت دریایی به رهبری ایالات متحده که در دسامبر آغاز شد، نشان ندادند، زیرا بیم آن میرفت که این اتحادیه به تشدید درگیری که منطقه را فرا گرفته است، کمک کند. این ماموریت در ابتدا از حمایت شش کشور عضو اتحادیه اروپا برخوردار شد که سه کشور از این مأموریت منصرف شدند. ایالات متحده و انگلیس از آن زمان حملاتی را علیه اهدافی در خاک یمن رهبری کردهاند، اما این بلوک اروپایی از چنین اقدام نظامیای فاصله گرفته است.
انتهای پیام