مقررات دست و پاگیر تولید مکمل حذف شود/جولان مکمل های قاچاق
در نشست خبری سندیکای تولیدکنندگان مکمل های غذایی و رژیمی ایران بر لزوم حمایت از تولید مکمل در کشور تاکید شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا علی صفا مدیرکل فراورده های طبیعی سنتی و مکمل سازمان غذا در نشست خبری با بیان اینکه نظارت بر مکمل ها سختگیرانه تر از دارو و فراوردهای غذایی است گفت: این مساله در حوزه صدور مجوزها نیز وجود دارد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو قرار نیست در همه اجزا مانند نام گذاری محصولات دخالت کند و شرکت ها نباید معطل صدور پروانه از سوی سازمان باشد.
صفا بیان کرد: وقتی نگاه ما به مکمل دارویی باشد سختگیری حوزه دارو هم به آن سایه می اندازد اما وقتی ما به مکمل ها نگاه غذایی داشته باشیم نگاه ما تا حدودی اصلاح و مقرار دست و پا گیر هم کمرنگ می شود.
عباس کبریایی زاده رییس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مکمل های رژیمی غذایی ایران با بیان اینکه شرکت های ایرانی نقش بسیار زیادی در تولید مکمل ها دارند گفت: در گذشته بخش قابل توجهی از مکمل های غذایی به ایران وارد می شد اما اکنون شرکت های داخلی تمامی این محصولات را در داخل تولد کرده و همچنان ظرفیت تولیدی بالایی در کشور وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه مکمل های ایرانی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند گفت: مکمل های تولیدی داخل قابل رقابت در مجامع بین المللی هستند.
کبریایی زاده افزود: در حال حاضر کل وابستگی ارزی ما ۱۴۰ میلیون دلار است و مثبت شدن تراز در این حوزه بسیار آسان است و اگر صادرات ما افزایش پیدا کند این عدد قابل جبران است.
وی تاکید کرد: پتانسیل زیادی برای افزایش تولید وجود که این امر فرصت سازی صادراتی را نیز فراهم می کند. اگر روابط بانکی ما با کشور های دیگر ایجاد شود و مشکلات حل شود صادرات در حوزه مکمل های رژیمی و غذایی نیز حل افزایش پیدا می کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر روابط بانکی عامل محدود کننده صادرات است گفت: در حال حاضر به کشورهایی که با آنها روابط بانکی داریم صادرات هم صورت می گیرد هرچند این مورد ناچیز است. اگر دولت کمک کند روابط بانکی با کشورها داشته باشیم صنعت مکمل هم به جای ارزبری ارزآوری خواهد داشت.
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مکمل های رژیمی و غذایی با تاکید بر نظارت بر سلامت مکمل ها اظهار کرد: داروخانه ها تنها محمل عرضه مکمل ها در کشور هستند با این حال شاهد شکل گیری بازار محصولات قاچاق در کشور هستیم. کشور شاهد آن هستیم بازار موازی قاچاق بخشی از این محصولات قاچاق شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شوند و به دلیل کم کاری دستگاههای مسوول شاهد هستیم مکمل های قاچاق که اثبات سلامت آنها صورت نگرفته در بازار بوده و سلامت مردم را تهدید می کنند.
کبریایی زاده با بیان اینکه مکمل های ورزشی در بازار عمدتا قاچاق بودا و بسیاری از آنها در پاکستان و ابوظبی تهیه می شوند و با عنوان برنده ای معتبر عرضه می شوند. بی توجهی وزارت ورزش به این موضوع باعث شده امکان اینکه بتوانیم سلامت دسترسی ورزشکاران ایجاد نشود.
وی تصریح کرد: وزارت ورزش باید به عنوان متولی سلامت ورزشکاران احساس مسئولیت بیشتری در مورد مکمل های قاچاق داشته و توجه بیشتری به این موضوع کند تا همکاری خوبی برای مقابله با عرضه آن با سندیکا و وزارت بهداشت شکل گیرد.
وی یاداور شد: ۱۲ تولید کننده مکمل های ورزشی در کشور داریم با این حال حجم زیادی از مکمل های قاچاق عرضه می شود که توسط شبکه های سازمان یافته این کار صورت می گیرد.