منوی غذای سالم برای روزهای آلوده
آپارات نیوز / مرکزی از آلودگی هوا به عنوان یک پدیده خطرناک جهانی و معضلی در کشورهای در حال توسعه یاد می شود. تنفس مداوم یک نیاز انسانی است و گزارش شده است که هر فرد به طور متوسط روزانه 3000 لیتر هوا استنشاق می کند. این بدان معنی است که بسیاری روزانه به هوا نفوذ کرده و از آن خارج می شوند.
به دلیل آلودگی هوا ، تنفس انسان حاوی مواد زائد و آلودگی است و ریه ها ، تنها منبع اکسیژن در بدن ، در معرض آلاینده های مختلف قرار می گیرند. افزایش غلظت آلاینده های هوا پیامدهای منفی برای سلامتی انسان دارد و یکی از راه های جلوگیری از تأثیر منفی آلودگی هوا داشتن یک رژیم غذایی مناسب و برنامه غذایی است.
تحقیقات نشان داده است که تعدادی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند به پاکسازی و تمیز کردن مجاری تنفسی کمک کنند.
در همین راستا ، مدیر خبره واحد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ساوه در گفت وگو با خبرنگار آپارات نیوز گفت: هر ساله با خنک شدن و پایداری هوا با پدیده آلودگی هوا روبرو می شویم. ، که پیامدهای منفی برای سلامتی انسان دارد. “
مینا اسدی افزود: آلودگی هوا معمولاً ناشی از تجمع مواد شیمیایی ناشی از دود اگزوز خودروها ، گازهای حاصل از احتراق بخاری ها و کارخانه ها ، گرد و غبار و … است که غالباً حاوی انواع مواد شیمیایی و فلزات سنگین است و افراد می تواند زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. ” تأثیر مخربی بر جامعه دارد.
وی گفت: “به عنوان مثال سرب ناشی از دود اگزوز ناشی از وسایل نقلیه ، کارخانه ها و دود سیگار می تواند مشکلاتی مانند سردرد ، خستگی ، افسردگی ، بی خوابی و افزایش خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی را ایجاد کند.” مواد شیمیایی در آلودگی هوا همچنین می توانند باعث آب مروارید ، آلرژی و از بین رفتن نورون مانند MS و پارکینسون شوند.
وی ادامه می دهد: از آنجا که قرار گرفتن ناخواسته در معرض مواد شیمیایی در شرایط آلودگی هوا اجتناب ناپذیر است ، توصیه رژیم برای سم زدایی و دفع سموم وارد شده به بدن م effectiveثر است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه خوردن غذاهای غنی از ویتامین E به کاهش اثرات مضر سرب و جیوه کمک می کند ، گفت: “منابع اصلی غذایی این ویتامین تخمه آفتابگردان ، روغن آفتابگردان ، جوانه گندم ، بادام ، میگو و گندم است.”
وی افزود: سلنیوم ماده مغذی دیگری است که به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی در دفع سموم از بدن مثر است. از منابع غذایی حاوی سلنیوم ؛ ماهی ، جگر ، دانه های سویا ، تخم مرغ و نان سبوس دار می توان نام برد.
اسدی افزود: ویتامین C باعث افزایش دفع فلزات سنگین از بدن و محافظت از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو می شود. بهترین منابع ویتامین C ، سبزیجات تازه ، گوجه فرنگی ، فلفل ، کلم پیچ و کلم بروکلی و میوه هایی مانند مرکبات است.
انتهای پیام