نقش خدمات مالیاتی و مشاوره مالیاتی برای مشاغل پزشکی چیست؟
پزشکان نیز مانند سایر تجار مجبور به پرداخت مالیات بر درآمد خود هستند و اداره مالیات نیز توجه زیادی را به عدم پرداخت مالیات پزشکان به دلیل معافیت های مالیاتی جلب کرده است. ، بنابراین سازمان مالیات می تواند منابع درآمدی پزشکان را برای محاسبه مالیات پزشک بررسی و اطلاعات لازم را جمع آوری نماید.در ادامه این مقاله در مورد نحوه محاسبه مالیات پزشکان و معافیت مالیاتی ، نحوه انجام وظایف قانونی پزشکان و جرایم مالیاتی صحبت خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.
در بند و تبصره (6) مجموعه قوانین بودجه در قسمت مالیات بر درآمد ها اینطور آمده است که: کلیه موسسات درمانی اعم از ، خصوصی ، ارگان های نیمه دولتی، نیروهای مسلح ، موسسات خیریه و تمامی موسسات دولتی موظف هستند درصدی از مقدار درآمد خود را به عنوان مالیات پزشکان 1402 که از طرف مراجعه مربوطه محاسبه و اعلام می شود را پرداخت نمایند.این مالیات بر درآمد که مربوط به بخش مالیاتی مالیات پزشک.می باشد باید پرداخت شود.
آیا پزشکان باید مالیات بدهند؟
با توجه به مفاد ماده 1 قانون مالیاتهای مستقیم، تمام افرادی که در هر شکلی در ایران به کسب درآمد مشغول هستند، ملزم به واریز مالیات پزشکان میشوند. در این راستا، تمام پزشکان و سایر فعالان حوزه حرفههای پزشکی ملزم به پرداخت مالیات برای کلیه درآمدهای خود هستند.مهمترین نکته این است که وضعیت استقلال یا همکاری با مراکز درمانی برای پزشکان تأثیری در الزامات مالیاتی ندارد. همه پزشکان باید به هر حال مالیات بر درآمد خود را پرداخت کنند.
مقدار مالیات پزشکان چقدر است ؟
قطعا مقدار تعیین شده مالیات پزشکان بر اساس میزان درآمد پزشکان و مراکز پزشکی و درمانی تعیین می و محاسبه می گردد و در این رابطه نیز باید بدانیم که حداقل درآمد یک پزشک در یک ماه و یا یک سال چقدر است. متوسط درآمد پزشکان کمی بیشتر از بسیاری از صنایع و مشاغل دیگر است و از سوی دیگر عدم شفافیت و عدم اطمینان در مورد میزان درآمد این عزیزان رسیدگی و سازماندهی امور مالیاتی توسط ارگان های مالی دولتی را دچار دشواری نموده است.
میزان درآمد پزشک
هر یک از افراد شاغل و عزیزانی که از طرق تجاری و خدماتی و … در جامعه بدون اهمیت به میزان درآمد کسب درآمد می نمایند می بایست بدون توجه به مواردی همچون طبقه اجتماعی ؛ تحصلات ؛ و غیره در هر قسمتی از کشور موظف است مقداری از درآمد خود را برای مصال در ربطه با مالیات پزشک می بایست بخشی از درآمد خود را به عنوان مالیات پزشکان به مراجعه مالیاتی بپردازد.
آشنایی بیشتر با مالیات پزشکان
مالیات پزشک یا به تعبیر و معنی ای دیگر و صحیحتر مالیات بر درآمد پزشکان یکی از انواع مالیات های مستقیم است . به تعریف دیگر اداره مالیات بر اساس اموالی که شخص در طول یک سال مالیاتی برای اجرای اشیاء پروژه ها عمرانی و ساختمانی ، زمین و مصارفی مانند پول خواهد داشت.مستقیماً درصدی را به عنوان مالیات پزشکان تعیین می کند و طبق قانون ، شخص مودی شخصا باید خودش پرداخت کند و البته پرداخت مالیات از طرف عزیزان مشمول پرداخت مالیات ها باید در وقت معین و تعیین شده و به موقع صورت گرفته و سر وقت پرداخت شود .
نحوه ارسال اظهارنامه پزشکان
در پایان سال مالیاتی ، پزشکان نیز مانند افراد شاغل در مشاغل دیگر باید اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشکان را به سازمان درآمد داخلی ارائه کنند. وقتی پزشکان اظهارنامه مالیاتی خود را پر می کنند ، باید بدانند که روشی که پزشکان برای تهیه و ارسال فرم اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشک از آن استفاده می نمایند هیچ تفاوتی با مشاغل دیگر ندارد .
توجه داشته باشید که برای تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشک هیچ گونه تفاوتی با دیگر زمینه های شغلی در روش تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی ندارد. همه افراد در مشاغل مختلف اظهارنامه خود را با اطلاعات شغلی و درآمدی خود پر می کنند .در رابطه با مالیات پزشکی برای کلیه زمینه های شغلی پزشکان در مکان های بهداشتی و درمانی متفاوت علاوه بر دسته بندی های فوق بر اساس تفاوت پزشکان مطب و پزشکان شاغل در بیمارستان ها ،یا کسانی که با سایر مراکز درمانی خارج از مطب یا بیمارستان قرارداد همکاری یا عدم همکاری دارند و پزشکان فعال در مراکز . . مالیات پزشکان برای تمامی پزشک نیز به همین ترتیب الزامی است.
فرض کنید دکتری که در مطب کار می کند و در مطب خود فعال است با بیمارستانی قرارداد می بندد و بر این اساس برخی عمل ها را در آنجا انجام می دهد. این شخص شامل مالیات پزشک و همچنین مالیات بر درآمد پزشک مستقل نیز در رابطه با مالیات پزشک می شود.در این صورت قبل از پرداخت هزینه به پزشک ، بیمارستان یا درمانگاه باید 10 درصد آن را بابت مالیات در پایان سال مالیاتی نگه دارد و در زمان پرداخت معین نسبت به پرداخت مالیات پزشکان اقدام نمایند.
نحوه پرداخت مالیات پزشکان
برای جلوگیری از جریمه، اسناد مالیاتی و اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشک باید در پایان سال مالیاتی ثبت شود. پزشکان نیز مانند دیگر مشاغل از این قاعده مستثنی نیستند. در پایان سال مالیاتی که در معمولاً در پایان تیر اعلام می شود و اظهارنامه باید تا آن زمان تهیه و به سازمان های مالیاتی ارائه شود.
مهمترین قوانین محاسبه مالیات پزشکان
در محاسبه مالیات پزشکان همانند دیگر اشخاص حقیقی، از قوانین مالیاتی ایران پیروی میشود. فرآیند محاسبه مالیات بر درآمد افراد حقیقی، شامل قوانین مالیاتی کلان کشور است.محاسبه مالیات به تخصص یا سطح علمی آنها وابسته نیست؛ به عبارت دیگر، نحوه محاسبه مالیات یک پزشک متخصص یا جراح با یک پزشک عمومی یکسان است.
اختلاف در سطح علمی تأثیری بر میزان مالیات پرداختی ندارد. عامل تعیینکننده میزان مالیات پزشکان، میزان درآمد و کسب و کار آنهاست.در محاسبه مالیت پزشکان در صورتی که پزشکان قوانین مربوط به اعلام درآمد و پرداخت مالیات را رعایت نکنند، ممکن است موظف به پرداخت جرایم غیرقابل بخشش مالیاتی شوند. بنابراین، رعایت قوانین مالیاتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
نحوه محاسبه مالیات پزشکان
برای جلوگیری از جریمه ، اسناد و اظهارنامه مالیاتی مالیات پزشکان 1402 توسط دندانپزشکان باید در پایان سال مالیاتی ثبت و انجام گردد . لازم به ذکر است که دندانپزشکان نیز از این قاعده برای امور مالیات مستثنی نیستند. در پایان سال مالیاتی که معمولاً اواخر و روزهای پایانی تیر ماه اعلام می شود اظهارنامه مالیاتی تمامی پزشکان باید تا آن زمان تهیه و به سازمان های مالیاتی کشور ارائه شود .
روش محاسبه مالیات پزشکان
طبق قانون مالیات های مستقیم، در مالیات پزشکان تفاوتی بین انواع پزشکان مانند پزشک عمومی و پزشک متخصص از نظر پرداخت مالیات پزشکی وجود ندارد و فقط مالیات خود اشتغال ، پزشکان شاغل در بیمارستان ها و پزشکانی که با مرکز درمانی قرارداد دارند ، و هر نوع از ارائه خدمات پزشگکی دارای شرایط و بار مالیاتی متفاوتی در مالیات است. در زیر به طور مفصل به نحوه محاسبه مالیات در هر مورد را بررسی خواهیم کرد.
مالیات پزشكان كه به صورت مستقل فعالیت دارند !
بر اساس اعلام سازمان مالیاتی ، مالیات پزشکان به کلیه صاحبان مشاغل اعم از پزشکان و صاحبینی که دارای منافع در یک فعالیت پزشکی شرکت می کنند ، بر اساس مفاد اجرایی ماده 95 قانون مالیات های مستقیم و مالیات ، به سه گروه مالیاتی اول، دوم و سوم تقسیم می شوند که هر کدام میزان متفاوتی دارند.
مالیات پزشکان چگونه محاسبه می شود؟
مالیات پزشکان به این گونه است که پزشکان نیز مانند سایر کارآفرینان باید از درآمد خود مالیات بپردازند، اما با توجه به اینکه این گروه به دلیل فرار مالیاتی را پرداخت نمی کنند، توجه زیادی به آنها از طرف سازمان مالیاتی شده است، بنابراین با آماده سازی زیرساخت ها و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز سازمان، دریافت مالیات پزشکان را برای آینده به شکل بهتری تضمین کرده است.