نگاهی به سوابق داوطلبان مجلس خبرگان رهبری در کرمانشاه
به گزارش خبرنگار آپارات نیوز کرمانشاه، داوطلبان خبرگان رهبری تا ۱۰ اسفند ماه اجازه دارند تبلیغات داشته باشند و مردم استان نیز از بین سه داوطلب تایید صلاحیت شده، ۲ نفر را انتخاب میکنند، «آیتالله مصطفی علما»، «آیتالله امان نریمانی» و «حجت الاسلام مهدی خطیبی» تایید صلاحیت شدند.
آیتالله مصطفی علما
مصطفی علما (زاده ۹ اردیبهشت ۱۳۲۲-کرمانشاه) یک روحانی شیعه و سیاستمدار جمهوری اسلامی ایران است، وی از اسفند ۱۳۸۶ نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه و امام جمعه شهر کرمانشاه بود، اما در تاریخ ۲۱ آنلاین ۱۴۰۲ از سمت خود کنارهگیری کرد.
علما سالیان درازی امام جمعه سیرجان در استان کرمان بود و در اواخر زندگی محمدحسین زرندی (امام جمعه فقید اسبق کرمانشاه) به عنوان امام جمعه کرمانشاه منصوب شد.
پدر او صدرالدین علما، پدربزرگش علی علما و جدش ملاباقر نام داشتند، مصطفی علما تحصیلات مقدماتی را در دبیرستان کزازی شهر کرمانشاه به پایان برد و برای فراگیری علوم دینی و دروس حوزوی در سال ۱۳۴۱ وارد حوزه علمیه قم شد.
وی سپس در سال ۱۳۶۴ با حکم امام خمینی (ره) به عنوان امام جمعه سیرجان منصوب شد و حدود ۲۳ سال در این منصب باقی ماند.
او از یکم اسفندماه سال ۱۳۸۶ با حکم مقام معظم رهبری به امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان کرمانشاه منصوب شد و در ۲۱ آنلاین ۱۴۰۲ به دلیل سن بالا و دور بودن از خانواده که ساکن قم هستند، از سمت خود استعفا کرد.
علماء دروس سطح را از محضر آیات فاضل لنکرانی و جعفر سبحانی فرا گرفت و منظومه را نزد یحیی انصاری شیرازی و اسفار هم نیز نزد آیت الله حسن حسنزاده آملی و در نهایت درس خارج فقه و اصول را نزد آیت الله گلپایگانی و میرزا هاشم آملی به پایان برد.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی خطیبی
حجت الاسلام و المسلمین مهدی خطیبی متولد دی ماه ۱۳۵۸ در شهرستان سنقر از توابع استان کرمانشاه است.
وی سال ۱۳۷۵ همزمان با اخذ دیپلم وارد حوزه علمیه سنقر شده و بعد از یک سال به حوزه علمیه همدان منتقل شد و چهار سال در حوزه علمیه همدان از محضر اساتید آن دیار ادبیات عرب و دورس مقدماتی را فرا گرفت و در سال ۱۳۸۰ به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد.
در قم پس از سپری کردن دروس سطح در درس خارج آیت الله عندلیب همدانی حاضر شده و حدود ۱۰ سال به صورت مستمر از درس خارج فقه ایشان بهره برد و همچنین علاوه بر آن در دروس خارج اصول آیات عظام وحید خراسانی و سبحانی و همچنین آیات هاشمی شاهرودی و شب زنده دار حاضر شده و با تدوین رساله سطح سه و سطح چهار تحصیلات تحت برنامهی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم را به پایان رساند.
خطیبی از سال ۱۳۸۲ در کنار دروس حوزوی به تحصیل دروس دانشگاهی نیز پرداخت و در سال ۱۳۹۰ در مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) فارغ التحصیل شد.
وی در سال ۱۳۹۱ نیز در مقطع دکتری رشته «فلسفه اقتصاد اسلامی» در همان موسسه پذیرفته شده و هم اکنون بعد از سپری کردن امتحان جامع مشغول تدوین پایان نامه است.
حجت الاسلام خطیبی در کنار اشتغال به تحصیل، تدریس دروس حوزوی را نیز آغاز کرده و کتابهای مختلفی همچون رسائل، مکاسب، کفایه، دروس تمهدیه و فقه بانکداری را در موسسه امام خمینی و جامعة المصطفی تدریس کرده و علاوه بر آن دروس رشته اقتصاد همچون اقتصاد کلان و اقتصاد منابع طبیعی را برای دانش پژوهان مقطع کارشناسی تدریس می کند.
سوابق اجرایی
مدیر گروه اقتصاد موسسه موضوع شناسی احکام فقهی از سال ۱۳۹۶، دبیر بخش اقتصادی مجله معرفت از ۱۳۹۷، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و عضو انجمن اقتصاد حوزه علمیه قم از سال ۱۳۹۰.
آیتالله امان الله نریمانی
امان الله نریمانی (زاده ۱۳۳۴ در شهرستان اسلامآباد غرب) در هفتم اسفند ماه ۱۳۳۴، در یکی از روستاهای دیار ایثار و تاریخ و فرزانگی، شهرستان اسلام آبادغرب، به دنیا آمد.
وی نماینده مجلس خبرگان رهبری از استان کرمانشاه است، نریمانی نماینده چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان اسلام آباد غرب بود.
او در نتایج انتخابات مجلس خبرگان رهبری (۱۳۹۴)، با مشی اعتدالگرایی در فهرست خبرگان مردم، در حوزه استان کرمانشاه با کسب ۳۸۴ هزار و ۷۸۸ رای از مجموع ۸۹۹ هزار و ۹۸۱ رای برابر با ۴۲٫۷۶ درصد آرا در جایگاه نخست وارد دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری شد.
وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش به پایان رساند و پس از اخذ مدرک دیپلم ریاضی، در کنکور سراسری سال ۱۳۵۴ شرکت کرده و در رشته مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان پذیرفته شد.
اما با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی آن دوران و علاقه قلبی خود در سال ۱۳۵۶ و پس از گذراندن خدمت سربازی به تحصیل در مدارس علوم دینی پرداخت، با آغاز جنگ تحمیلی همچون سایر اقشار برای ادای تکلیف و دفاع از میهن اسلامی، در جبهههای حق علیه باطل حضور یافت.
وی همزمان با تحصیل در حوزه علمیه به فراگیری زبان انگلیسی مشغول شد و در نهایت به اخذ مدرک عالی زبان انگلیسی از مراکز آموزش زبان های خارجی حوزه علمیه زیر نظر دانشگاه تهران موفق شد، او در سال ۱۳۶۴ در مقطع رسایل و مکاسب، رتبه نخست حوزه ی علمیه قم را کسب نمود و ازجانب حضرت امام (ره) و دیگر مراجع مورد تقدیر قرار گرفت.
در سال ۱۳۶۸ به منظور احیای حوزه علمیه امام خمینی (ره) به عنوان مدیر و مدرس حوزه به زادگاهش بازگشت و همزمان در دبیرستانهای این شهر به تدریس زبان انگلیسی پرداخت.
آیت الله نریمانی در سال ۱۳۷۱ به دعوت جمع کثیری از معتمدین، دانشگاهیان و سایر اقشار حوزه اسلام آبادغرب در چهارمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد.
وی با حمایت مردم حوزه اسلامآبادغرب و دالاهو به مجلس شورای اسلامی راه یافت و به عنوان نماینده در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایفای نقش کرد و با پایان یافتن دوران خدمت در قوه مقننه، در دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور مشغول به خدمت شد.
نریمانی در خلال سالهای خدمت در دستگاه قضایی نمایندگی ولی فقیه و امامت جمعه شهرستان قروه استان کردستان (۱۳۷۶ الی ۱۳۷۹) بر عهده گرفت و سال ۱۳۷۷ در آزمون برگزار شده توسط شورای محترم نگهبان شرکت کرد و با کسب نمره عالی مجاز به شرکت در دورهای سوم و چهارم انتخابات مجلس خبرگان رهبری شد.
وی از سال ۱۳۷۷ تجربه حضور در جامعه دانشگاهی و تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی سنندج و پس از آن در دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی شهر تهران را در کارنامه خود دارد، در خلال سالهای خدمت در سازمان بازرسی کل کشور با سمتهای بازرس قضایی و مدیر گروه بازرس قضایی و مدیرکل سازمان بارزسی کل کشور مشغول انجام وظیفه بود.
۴۶