یخچالهای طبیعی سوئیس سریعتر از گذشته در حال ذوب شدن هستند
یافتههای یک تحقیق که نتایج آن امروز (پنجشنبه) ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۳ منتشر شد، حکایت از آن دارد که یخچالهای طبیعی سوئیس طی دو سال گذشته به اندازه دوره زمانی ۳۰ ساله حد فاصل سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ ذوب شدهاند.
به گزارش آپارات نیوز به نقل از یورونیوز، این پدیده که در نوع خود بسیار هشدار دهنده و نگرانکننده به حساب میآید، تحت تأثیر شرایط آب و هوایی شدیدِ ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین روی داده است.
گروهی از کارشناسان آکادمی علوم طبیعی سوئیس که روی بخشهای منجمد کره زمین تحقیق میکنند در تازهترین مطالعه خود یادآور شدهاند که بارش کم برف در زمستان و دمای بسیار بالای هوا در تابستان سبب شده است تا دست کم ۱۰ درصد از حجم این شاهکارهای طبیعی طی سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ کم شود.
کارشناسان یاد شده در انتهای این مطالعه نسبت به وضعیت موجود هشدار داده و تاکید کردهاند که «یخچالهای سوئیس سریعتر از گذشته در حال ذوب شدن هستند.»
این پدیده تقریبا هر سال به نوعی در بدترین شکل خود تکرار میشود به نحوی که سال ۲۰۲۲ با ذوب شدن شش درصد از حجم یخچالها یک رکورد از خود به جای گذاشت.
روند کاسته شدن از حجم یخچالهای سوئیس امسال هم ادامه یافت و طبق تحقیقات انجام شده بیش از چهار درصد از حجم این کوههای یخی ذوب شد.
«ماتیاس هوس»، رئیس شبکه نظارت بر یخچالهای طبیعی سوئیس (Glamos) به خبرگزاری فرانسه گفت: اکنون شاهد ترکیبی از توالی بسیار بد شرایط سخت آب و هوایی و تغییرات اقلیمی هستیم که پیشرفت این پدیدهها را محتملتر میکند.
وی سپس تاکید کرد: اگر این روند با ضرب آهنگی که طی سالهای اخیر تجربه کردهایم، ادامه یابد همه چیز حتی سریعتر از قبل پیش میرود و هر سال وضعیت دشوارتر خواهد بود.
این کارشناس میافزاید: طی سالهای گذشته شاهد چنان تغییرات شدید آب و هوایی بودهایم که تصور این کشور بدون یخچالهای طبیعی کاملاً ممکن به نظر میرسد.
وی سپس یادآور میشود که در پیش گرفتن اقدامات قاطع برای تثبیت شرایط اقلیمی با به صفر رساندن انتشار گاز دی اکسید کربن در سریعترین زمان ممکن میتواند به حفظ «یک سوم یخچالهای طبیعی سوئیس» کمک کند.
گزارشی که سال گذشته از سوی گروهی از کارشناسان بینالمللی فعال در زمینه تحقیقات آب و هوایی منتشر شد، از ذوب شدن یخ و برف موجود در بخشهای منجمد زمین به عنوان یکی از ۱۰ تهدید اصلی ناشی از گرمایش و تغییرات اقلیمی نام برده شده بود.
بر اساس مطالعه دیگری که ماه ژانویه در مجله «ساینس» Science منتشر شد، در صورت محدود شدن افزایش دمای کره زمین به ۱.۵ درجه سانتیگراد که هدف توافقنامه آب و هوایی پاریس است، نیمی از یخچالهای طبیعی روی زمین تا پایان قرن محکوم به ناپدید شدن هستند.
انتهای پیام