طرز تهیه قیسی خرما + خوشمزه و ساده
قیساوا چیست؟
به گزارش ارگان خرما: قیساوا یک صبحانه عالی و سالم ترکیبی از مواد مغذی و پرانرژی چون و… بوده که می تواند یک روز پرهیجان شما را تکمیل نماید. این خوراکی خوشمزه و گرم را می توانید به خصوص در فصل زمستان طبخ و از طعم و عطر آن لذت ببرید.قیساوا، این صبحانه عالی و بسیار مقوی برای کودکان نیز فوق العاده بوده و می توانید خیلی راحت و سریع در منزل آن را طبخ نمایید. برای دو برابر کردن خواص این صبحانه خوشمزه و عالی می توانید به جای آب از شیر نیز استفاده کنید.
قیساوا به طور سنتی در دو نوع تهیه می شود در واقع نام قیساوا از قیسی گرفته شده است.قیساوا معممولا در هر سه وعده غذایی استفاده می شود.. در وعده صبحانه همراه با نان در وعده ناهار همراه با برنج و در وعده شام با گردوی فراوان خورده می شود. قیساوا به عنوان یک دسر سالم و خوشمزه در مهمان سفره های افطار می شود.قیساوا در صورتی که بدون تخم مرغ تهیه شود حالت مربایی داشته و به عنوان دسر بعد از غذا صرف می شود ولی در صورتی که تخم مرغ به آن اضافه شود تبدیل به خاگینه شیرین و یک وعده غذایی کامل خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه قیساوا خرما
طرز تهیه قیساوا خرما
خرید انلاین خرما کبکاب: هسته خرما را جدا کرده و پوستش را بگیرید.خرما را با نصف استکان آب در قابلمه ریخته روی حرارت ملایم بگذارید و با چنگال خرماها را له کنید.تخم مرغ ها را با چنگال هم بزنید تا یکدست شود.تابه ای را روی شعله ملایم بگذارید و کره را به آن اضافه کنید.بعد از ذوب شدن کره ، خرما که پخته و له شده است را به تابه اضافه کنید. سایر مواد به جز تخم مرغ را به تابه اضافه کرده و مخلوط نمایید.تخم مرغ را به تابه اضافه کرده با مواد مخلوط کنید و اجازه دهید کاملا پخته شود.برای تهیه قیساوا با در صورت تمایل هنگام هم زدن تخم مرغ ها می توانید کمی شیر هم به آن اضافه کنید. یا این که تخم مرغ ها را بدون هم زدن به تابه بیفزایید و شیر را هنگام پخت خرما به مواد اضافه نمایید.
مواد لازم قیساوا زردآلو
طرز تهیه قیساوا زردآلو
خرما خاصویی تازه: برای تهیه قیساوا زردآلوحتما از زردآلوهایی که در آفتاب خشک شده است استفاده کنید ، قیسی های زرد که در مغازه ها به فروش می رسند با گوگرد خشک شده اند و طعم غذای شما را خراب میکنند. قیسی را با یک لیوان آب به مدت نیم ساعت با درب بسته بپزید و سپس شکر و زعفران را به آن اضافه کنید.زمانی که فقط چند قاشق از آبش باقی مانده بود کره را اضافه کنید و اجازه دهید تا کره جذب قیسی شود و سپس سرو کرده و با گردو تزئینش کنید.در صورتی که میخواهید برای وعده صبحانه قیساوا زردآلو را تهیه کنید میتوانید به روش قبل از تخم مرغ هم در تهیه آن استفاده نمایید.
موادلازم قیساوا قیسی
طرز تهیه قیساوا قیسی
قیسی را با کمی آب روی حرارت ملایم بپزید ولی مراقب باشید که له نشود.کره را اضافه کرده کمی تفت دهید سپسرا اضافه کنید و با حرارت ملایم بجوشانید تا به خورد قیسی برود.در آخر روی قیساوا را با گردو و پسته تزئین نمایید.در صورتی که میخواهید از این دسر برای صبحانه استفاده کنید میتوانید 2 عدد تخم مرغ هم به آن اضافه کنید.
مواد لازم قیساوای کدو حلوایی
طرز تهیه قیساوای کدو حلوایی
را پوست گرفته و مکعبی خرد کنید.کره را در تابه بریزید و کدو حلوایی را با حرارت ملایم سرخ کنید.آب را اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا کدو حلوایی بپزد سپس با چنگال کدوها را له کنید.شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود.زعفران دم کرده و گردو خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید و تابه را از روی حرارت بردارید.مقداری دارچین با مواد مخلوط نموده و در ظرف دلخواه بکشید و رویش را با خلال پسته و گردو تزئین کنید.در صورت تمایل می توانید به جای شکر 50 گرم بعد از این که مواد را از روی حرارت برداشتید اضافه نمایید
قیساوا یا خاگینه خرما یه صبحونه اصیل ایرانی متعلق به استان های آذری زبان کشور عزیزمون هست. قیساوا با ترکیبی منحصر به فرد از خرما، گردو و تخم مرغ در واقع یه بمب انرژی محسوب میشه که به خصوص در روزهای سرد پاییز و زمستون، همراه با انواع و در کنار یه ، انرژی عالی برای یه روز هیجان انگیز رو بهتون میده. در این مطلب می خوام طرز تهیه قیساوا رو با روشی آسون بهتون آموزش بدم. قیساوا یه صبحونه بسیار مقوی و خوشمزه به خصوص برای کوچولوهاتون هست. پس پیشنهاد می کنم این غذای فوق العاده خوشمزه را درست کنین و از خوردن اون در یه روز زیبای پاییزی در کنار عزیزانتون لذت ببرین.
مرحله اول: آماده سازی خرمای قیساوا
برای درست کردن قیساوا خوشمزه و مقوی، در مرحله اول نیاز است که خرماها را آماده کنید. ابتدا هسته خرما ها را جدا کنید و بعد با دقت پوست آن ها را بکنید.
مرحله دوم: پخت خرما
حالا خرماهای هسته و پوست گرفته شده را داخل یک قابلمه بریزید و در حدود نصف استکان آب هم به آن ها اضافه کنید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و هر از گاهی با کمک یک قاشق یا چنگال خرما ها را له کنید.
مرحله سوم: آماده سازی تخم مرغ ها
در این مرحله تخم مرغ ها را در یک کاسه کوچک بشکنید و به کمک یک چنگال هم بزنید تا از لختی در بیایند.
مرحله چهارم: ترکیب کردن کره و خرما قیساوا
حالا یک ماهیتابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید. کره به دمای محیط رسیده را داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید کره آب شود. سپس خرماهای پخته و له شده را به کره اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: افزودن پودرها
در مرحله بعد پودر گردو، پودر هل، پودر و پودر گل سرخ را به مخلوط کره و خرما اضافه کنید و به خوبی مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم: اضافه کردن تخم مرغ ها به قیساوا
پس از اینکه مواد اولیه قیساوا را در مراحل قبل خوب با هم مخلوط کردید، در این مرحله تخم مرغ های زده شده را نیز به آن ها اضافه کنید و اجازه دهید تخم مرغ پخته شود.
قیساوا شما اکنون آماده سرو است.
نوش جن
نکات کلیدی تهیه قیساوا
– در مرحله سوم از تهیه قیساوا، در صورت تمایل می توانید مقدار کمی شیر هم به تخم مرغ ها اضافه کنید. هم چنین اگر دوست داشتید می توانید بدون اینکه تخم مرغ ها را بزنید آن ها را به بقیه مواد اضافه کنید.
– علاوه بر مواد اولیه که در دستور قیساوا آمده است، در صورت تمایل می توانید از قیس هم در تهیه این غذای خوش طعم استفاده کنید.
– شما می توانید قیساوا را علاوه بر اینکه روی گاز درست کنید، در فر هم درست کنید. برای درست کردن قیساوا در فر طرز تهیه کمی متفاوت است. برای این کار ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از حدود 15 دقیقه قبل روشن کنید تا گرم شود. در مرحله بعد هسته خرماها را از داخل آن ها خارج کنید و به جای هسته، ¼ گردو را داخل آن ها بگذارید. حالا خرماها را کنار هم در یک ظرف پیرکس بچینید. حالا یک عدد از تخم مرغ ها را در یک کاسه به همراه شیر بزنید و روی خرماها بریزید. سپس پودر گردو، پودر هل، پودر گل سرخ و پودر دارچین هم روی خرماها بریزید و برای 10 دقیقه داخل فر بگذارید. در این زمان تخم مرغ دوم را هم در یک کاسه بشکنید و هم بزنید. حالا ظرف را از فر خارج کنید و تخم مرغ زده شده را به آن اضافه کنید و مجدداً برای 5 دقیقه ظرف را داخل فر بگذارید تا تخم مرغ بپزد. حالا قیساوا را از فر خارج کنید و با کنجد و پودر پسته آن را تزیین کنید.