یادگیری کدام زبان جهان دشوارتر است؟
برای سخن گویان به هر زبانی یادگیری برخی زبان ها آسان تر و یادگیری برخی سخت تر است؛ برای کسانی که زبان مادری شان انگلیسی است زبان هایی وجود دارند که یاد گرفتنشان ممکن است سال ها طول بکشد.
به گزارش آپارات نیوز به نقل از عصر ایران طبق آمار SIL International بیش از ۷۰۰۰ زبان در سراسر جهان وجود دارد. بیشتر مردم دنیا تنها به یکی از آن ها به عنوان زبان اول صحبت می کنند و در طول زندگی خود چندین زبان را به عنوان زبان دوم می آموزند. هر زبانی در نوع خودش منحصر به فرد است و تفاوت های واژگانی و دستوری آن ها را از همتایان زبانی خود متمایز می کند. برخی از زبان ها ارتباط نزدیکی با هم دارند در حالی که برخی دیگر هیچ شباهتی به هیچ زبان دیگری ندارند.
تعیین اینکه کدام زبان برای یادگیری سخت ترین است به چند عامل بستگی دارد که در ادامه خواهیم گفت.
خانواده های زبان
به طور کلی می توان گفت یادگیری زبانی که ارتباط نزدیکی با زبان اول زبان آموز دارد نسبت به یادگیری زبانی که هیچ ارتباطی با زبان اول او ندارد تلاش آسان تری در زبان آموزی است. بنابراین برای یک انگلیسی زبان یادگیری بسیاری از زبان های اروپایی دیگر آسان تر از ویتنامی ناهواتل یا ناواهو است!
هرقدر زبانی در شجره نامه خانواده های زبانی به انگلیسی نزدیکتر باشد یادگیری آن برای یک انگلیسی زبان آسان تر است. انگلیسی به گروه زبان های آلمانی تعلق دارد که شامل آلمانی هلندی نروژی دانمارکی سوئدی ایسلندی و آفریکانس نیز می شود.
(درخت زبان های هند و اروپایی)
به این گروه گروه های دیگر زبان اروپایی مانند زبان های رومی نیز مربوط می شود که شامل فرانسوی رومانیایی ایتالیایی اسپانیایی و پرتغالی می شود. از منظر انگلیسی یادگیری یکی از این زبان ها به طور کلی دشوارتر از یادگیری یک زبان آلمانی است اما بسیار ساده تر از یادگیری یک زبان کاملاً نامرتبط مانند عربی است.
یک گروه اصلی دیگر از زبان های اروپایی گروه اسلاوی است که شامل روسی اوکراینی لهستانی بلغاری صربی و کرواتی است.
زبان های دیگر مانند فنلاندی مجارستانی و استونیایی به گروه زبان اورالیک تعلق دارند و حتی از انگلیسی نیز حذف شده اند. فنلاندی و مجارستانی حتی از این جهت شهرت پیدا کرده اند که یادگیری شان بسیار دشوار است.
رتبه بندی زبان های خارجی برای انگلیسی زبان ها
مؤسسه خدمات خارجی (FSI) مؤسسه آموزشی اولیه ایالات متحده برای اعضای جامعه خدمات خارجی ایالات متحده است. به این ترتیب FSI مسئول کمک به متخصصان و دیپلمات ها برای یادگیری زبان ها به منظور ارتقای سیاست خارجی ایالات متحده است. FSI زبان ها را بر اساس آسانی یادگیری از منظر انگلیسی دسته بندی می کند. زبان ها از رده I (ساده ترین) تا رده V (سخت ترین) رتبه بندی شده اند. رده I شامل زبان هایی می شود که یادگیری آن ها به ۲۳ تا ۲۴ هفته (۵۷۵ تا ۶۰۰ ساعت) زمان نیاز دارد. چندین زبان ژرمنی و رومی در این دسته قرار دارند که شامل نروژی آفریکانس فرانسوی و اسپانیایی می شوند.
اگرچه زبان آلمانی ارتباط نزدیکی با انگلیسی دارد اما پیچیدگی های قابل توجهی دارد که آن را از انگلیسی متمایز کرده و یادگیری آن را دشوارتر از زبان های رده اول کرده است. آلمانی یک زبان رده دوم است و زبان آموزان می توانند انتظار داشته باشند پس از ۳۰ هفته (۷۵۰ ساعت) مطالعه شدید به این زبان مسلط شوند. گروه های زبانی غیرمرتبط با انگلیسی مالزیایی اندونزیایی و سواحیلی زبان های دسته سوم هستند که به ۳۶ هفته (۹۰۰ ساعت) مطالعه نیاز دارند.
زبانهای رده چهارم دست کم به ۴۴ هفته (۱۱۰۰ ساعت) مطالعه نیاز دارند و شامل بلغاری هندی (ارتباط بسیار دور با انگلیسی) روسی یونانی چکی تایلندی فنلاندی استونیایی تاگالوگ خوسایی و زولو و بسیاری دیگر می شود.
رده پنجم: سخت ترین زبان ها برای یادگیری (از دیدگاه انگلیسی!)
تعداد انگشت شماری از زبان ها به رده پنجم تعلق دارند که به ۸۸ هفته (۲۲۰۰ ساعت) زمان برای یادگیری نیاز دارند. این زبان ها چینی ماندارین کانتونی چینی عربی کره ای و ژاپنی هستند. از میان این زبان ها زبان ژاپنی با نحو متفاوت سه سیستم نوشتاری متفاوت و سلسله مراتب پیچیده ی آداب سخت ترین زبان محسوب می شود.
انتهای پیام