راه اندازی نرم افزار پیشرفته از جدیدترین اقدامات سازمان انتقال خون

راه‌اندازی نرم‌‌افزار پیشرفته از جدیدترین اقدامات سازمان انتقال خون

مدیر عامل سازمان انتقال خون به بیان فناوری های جدید در این سازمان پرداخت و از راه اندازی نرم افزار جدید این سازمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار آنا مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست خبری صبح دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد ضمن تبریک دهه فجر از اهداکنندگان خون به عنوان “سرداران گمنام سلامت” یاد کرد و گفت: «میانگین سنی اهداکنندگان خون در حال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ سال است. ذخایر خون کشور هم اکنون به ۸ روز رسیده است که در روزهای اخیر به ۷ روز کاهش یافته بود.»

وی تأکید کرد: «هیچ عمل جراحی به دلیل کمبود خون لغو نشده است و سازمان انتقال خون بخش عمده ای از تجهیزات خود را از شرکت های دانش بنیان تأمین می کند.»

توسعه فناوری در سازمان انتقال خون

جمالی با اشاره به پیشرفت های داخلی در این حوزه افزود: «سانتریفیوژهای یخچال دار توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی ساخته شده و چند نمونه از این دستگاه ها خریداری شده است. همچنین به زودی تجهیزات حمل و نقل خون در کشور تولید خواهد شد.» وی همچنین از راه اندازی سردخانه های ۱۰ هزار لیتری برای نگهداری پلاسما خبر داد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اقدامات زیرساختی این سازمان گفت: «واحدهای انتقال خون در سراسر کشور در حال بازسازی و مقاوم سازی هستند. در سیستان و بلوچستان با بحران استحکام سازه های سازمان مواجه هستیم که نیازمند رسیدگی فوری است.»

چالش های تأمین پلاسما و نیاز به پالایشگاه

وی با اشاره به نیاز کشور به پلاسما اظهار داشت: «برآورد سازمان غذا و دارو نشان می دهد که کشور به ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر پلاسما نیاز دارد در حالی که ذخایر فعلی ۴۰۰ هزار لیتر است. با برنامه ریزی های انجام شده سالانه ۱۲۰ هزار لیتر به این ذخایر اضافه خواهد شد.»

جمالی همچنین بر لزوم ایجاد یک پالایشگاه پلاسمای مناسب تأکید کرد و گفت: «علی رغم تلاش های فراوان همچنان کشور به چنین پالایشگاهی نیاز دارد.»

پیشرفت در حوزه نرم افزاری و صادرات فناوری

وی در ادامه با اشاره به خدمات سازمان انتقال خون به بیماران با گروه های خونی نادر گفت: «در کشور از هر ۵ هزار نفر یک نفر دارای گروه خونی نادر است و در صورت نیاز خون مورد نیاز این افراد تأمین می شود.»

جمالی همچنین از همکاری بین المللی سازمان انتقال خون خبر داد و افزود: «برخی کشورها از جمله تاجیکستان علاوه بر فراگیری آموزش در ایران از تجهیزات و محصولات تولید شده در سازمان انتقال خون ایران خریداری می کنند.»

در پایان مدیرعامل سازمان انتقال خون از جایگزینی نرم افزار جامع انتقال خون با یک نسخه جدید و پیشرفته خبر داد و گفت: «نرم افزار پیشین دیگر پاسخگوی نیاز کشور نبود. نرم افزار جدید که یکی از پیشرفته ترین سیستم های انتقال خون در دنیا محسوب می شود امکان ردیابی خون های اهداشده را از لحظه دریافت تا مصرف نهایی فراهم می کند.»

 

دکمه بازگشت به بالا