E۴۷۱ حلال است؟؟ خیالت راحت شه! تجربه شخصیم + راه حل قطعی

خیالت راحت E۴۷۱ حلاله!

تا حالا شده یه محصولی رو برداری برچسبش رو زیر و رو کنی یه سری اسم و کد عجیب غریب ببینی و با خودت بگی “این دیگه چیه؟ نکنه حرامه؟ من که خیلی! مخصوصا وقتی پای غذا وسط باشه وسواسیم گل می کنه. چند وقت پیش دقیقا همین اتفاق برام افتاد. داشتم یه بسته بیسکوییت خوشگل موشگل می خریدم که چشمم خورد به یه کدی روی برچسب مواد تشکیل دهنده : E۴۷۱. یه لحظه قیافه م اینجوری شد 🤨. “ای ۴۷۱ دیگه چه صیغه ایه؟” اصلا به گوشم نخورده بود. اولین فکری که به ذهنم رسید این بود که نکنه یه چیز غیرحلال باشه و من دارم گول ظاهر خوشگل این بیسکوییت ها رو می خورم.

E۴۷۱ حلال است؟؟ خیالت راحت شه! تجربه شخصیم + راه حل قطعی

خب راستش رو بخواید اون لحظه بیسکوییت رو گذاشتم سر جاش و اومدم خونه. ولی خب کنجکاویم بدجوری تحریک شده بود. “E۴۷۱” رو سرچ کردم و دیدم که ای بابا! چه خبره! این E۴۷۱ همون مونو و دی گلیسیریدهای اسیدهای چرب خودمونه! یه جور امولسیفایر که توی خیلی از مواد غذایی استفاده میشه. ولی هنوز ته دلم یه خورده شک و شبهه بود. آخه همه جا یه چیزایی نوشته بودن که آدم رو گیج می کرد. یکی می گفت حلاله یکی می گفت اگه منبعش حیوانی باشه حرامه یکی دیگه می گفت کلا مشکوکه! خلاصه که یه بازار شام حسابی بود.

E۴۷۱ دقیقا چیه و چرا اصلا تو غذاها پیداش میشه؟

بذارید اول از همه یه کم راجع به خود E۴۷۱ حرف بزنیم. خیلی ساده بخوام بگم E۴۷۱ یه جور ماده افزودنیه که بهش می گن امولسیفایر. امولسیفایرها کارشون اینه که مواد مختلف رو که معمولا با هم قاطی نمیشن مثل آب و روغن رو با هم دوست و رفیق کنن و یه مخلوط یکدست و خوشگل بهمون بدن. مثلا توی بستنی E۴۷۱ کمک می کنه که آب و چربی بستنی از هم جدا نشن و بستنی یه بافت نرم و لطیف داشته باشه. یا توی سس مایونز باعث میشه که روغن و سرکه با هم ترکیب بشن و سس دو فاز نشه.

به زبون خودمونی تر فکر کن داری یه شربت آبلیمو درست می کنی. اگه فقط آب و شکر رو قاطی کنی شربتت یه دست میشه. ولی اگه بخوای روغن زیتون هم بهش اضافه کنی (حالا چرا روغن زیتون تو شربت؟ فقط یه مثاله!) می بینی که روغن رو سطح آب شناور میشه و اصلا باهاش قاطی نمیشه. E۴۷۱ مثل یه پلی بین این دو تا ماده عمل می کنه و باعث میشه که روغن و آب با هم مخلوط بشن و شربتت یه دست بشه.

E۴۷۱ رو معمولا از روغن های گیاهی مثل روغن سویا روغن پالم روغن آفتابگردان و یا چربی های حیوانی می گیرن. همین منبعش بود که من رو اولش نگران کرد! آخه اگه از چربی حیوانی باشه ممکنه از حیوون حلال گوشت نباشه و کل قضیه حلال حروم قاطی بشه.

چرا اینقدر سر و کله E۴۷۱ تو مواد غذایی پیدا میشه؟

E۴۷۱ یه ماده خیلی کاربردیه و کلی فایده داره برای تولیدکننده های مواد غذایی. اینجا چند تا از مهم ترین دلایل استفاده ازش رو براتون لیست می کنم :

  • بهبود بافت و قوام محصول : همونطور که گفتم E۴۷۱ باعث میشه بافت مواد غذایی نرم تر لطیف تر و یکدست تر بشه. این خیلی مهمه برای محصولاتی مثل بستنی خامه کیک و شیرینی سس ها و خیلی چیزهای دیگه.
  • جلوگیری از جدا شدن مواد : E۴۷۱ از جدا شدن مواد مختلف مثل آب و روغن جلوگیری می کنه و باعث میشه محصول ظاهر بهتری داشته باشه و ماندگاریش بیشتر بشه. مثلا توی سس مایونز اگه E۴۷۱ نباشه روغن از بقیه مواد جدا میشه و سس دو فاز میشه که اصلا خوشایند نیست.
  • افزایش حجم و پف دهی : توی بعضی از محصولات مثل نان و کیک E۴۷۱ به پف کردن و حجیم شدن خمیر کمک می کنه و باعث میشه محصول نهایی نرم تر و سبک تر بشه.
  • بهبود قابلیت پخش شدن : توی محصولاتی مثل کره گیاهی و مارگارین E۴۷۱ باعث میشه محصول راحت تر روی نان و بیسکوییت پخش بشه و بافت نرم تری داشته باشه.
  • کاهش میزان چربی : توی بعضی از محصولات کم چرب E۴۷۱ می تونه جایگزین بخشی از چربی بشه و به حفظ بافت و طعم محصول کمک کنه.

خلاصه که E۴۷۱ یه ماده چند کاره و خیلی مفیده برای صنعت غذا. به خاطر همین هم هست که توی این همه محصول غذایی مختلف پیداش می کنیم.

داستان نگرانی من از E۴۷۱ و ماجراهای تحقیق و تفحص!

خب برگردیم به ماجرای بیسکوییت و نگرانی خودم. وقتی فهمیدم E۴۷۱ ممکنه از چربی حیوانی هم گرفته بشه یه کم دلم شور افتاد. آخه من خیلی برام مهمه که غذایی که می خورم حلال باشه. شروع کردم به تحقیق و تفحص. اولین کاری که کردم این بود که دوباره رفتم سراغ همون بسته بیسکوییت و برچسبش رو با دقت بیشتری خوندم. متاسفانه هیچ اشاره ای به منبع E۴۷۱ نشده بود. فقط نوشته بود “امولسیفایر : E۴۷۱”. اینجوری که نشد!

بعد رفتم سراغ اینترنت. کلی سایت و مقاله و انجمن و اینا رو زیر و رو کردم. هر کسی یه چیزی می گفت. بعضی ها می گفتن E۴۷۱ کلا حلاله و هیچ مشکلی نداره. بعضی های دیگه می گفتن اگه از منبع گیاهی باشه حلاله و اگه از منبع حیوانی باشه حرامه. یه عده هم کلا می گفتن مشکوکه و بهتره ازش دوری کنیم. این وسط یه سایتی هم پیدا کردم که یه لیست بلند بالا از مواد غذایی غیرحلال داده بود و E۴۷۱ رو هم توش گذاشته بود! دیگه قاطی کرده بودم حسابی! هر چی بیشتر می خوندم بیشتر گیج می شدم.

یه بار هم توی یه سوپرمارکت بزرگ یه محصول لبنی دیدم که روش علامت حلال داشت ولی تو مواد تشکیل دهنده اش E۴۷۱ هم بود. این دیگه برام سوال شده بود که اگه E۴۷۱ مشکل داره پس چرا این محصول حلاله؟ رفتم از مسئول فروشگاه پرسیدم. طفلی بیچاره اصلا نمی دونست E۴۷۱ چی هست! فقط گفت که این محصول از یه شرکت معتبره و اگه روش علامت حلال داره حتما حلاله دیگه! خب اینم جواب نشد برام.

راه حل های عملی و روش هایی که من امتحان کردم (و بعضی هاشون هم جواب نداد!)

این وسط یه کم که بیشتر تحقیق کردم فهمیدم که بیشتر E۴۷۱ هایی که توی مواد غذایی استفاده میشن منشاء گیاهی دارن مخصوصا توی کشورهایی مثل ایران که مصرف گوشت خوک و اینجور چیزا خیلی رایج نیست. ولی خب این فقط یه حدس و گمان بود و من دلم می خواست مطمئن بشم.

یکی از اولین کارهایی که کردم این بود که شروع کردم به تماس گرفتن با شرکت های تولیدکننده مواد غذایی. شماره تلفن شرکت ها رو معمولا میشه روی بسته بندی محصولات پیدا کرد. زنگ می زدم و خیلی رک و راست می پرسیدم که E۴۷۱ محصولشون از چه منبعیه؟ گیاهی یا حیوانی؟ راستش رو بخواید خیلی از اپراتورهای تلفن اصلا نمی دونستن من چی میگم! بعضی هاشون هم می گفتن که باید با بخش فنی شرکت تماس بگیرم و اینجور حرفا. خلاصه که این روش خیلی وقت گیر بود و خیلی هم نتیجه بخش نبود. فقط چند تا شرکت بودن که تونستم ازشون جواب بگیرم و اونها هم گفتن که E۴۷۱ محصولشون گیاهیه.

یه روش دیگه که امتحان کردم استفاده از سایت ها و اپلیکیشن های تشخیص مواد غذایی حلال بود. خوشبختانه الان یه سری سایت ها و اپلیکیشن ها هستن که می تونن بهت بگن که یه ماده غذایی خاص حلاله یا نه. البته دقت این سایت ها و اپلیکیشن ها هم خیلی متفاوت بود. بعضی هاشون خیلی دقیق و به روز بودن ولی بعضی های دیگه اطلاعاتشون قدیمی بود یا کلا اشتباه بود. مثلا یه اپلیکیشنی بود که E۴۷۱ رو به عنوان یه ماده “مشکوک” معرفی کرده بود در حالی که یه اپلیکیشن دیگه می گفت اگه منبعش گیاهی باشه حلاله. باز هم گیج شدم!

یه تجربه ناموفق دیگه هم داشتم. یه بار رفتم یه فروشگاه محصولات ارگانیک و طبیعی. فکر کردم شاید اینجور فروشگاه ها اطلاعات دقیق تری راجع به مواد تشکیل دهنده محصولاتشون داشته باشن. از فروشنده پرسیدم راجع به E۴۷۱ و اینکه آیا محصولاتشون E۴۷۱ گیاهی دارن یا نه. فروشنده با یه قیافه حق به جانب گفت که محصولاتشون کلا E۴۷۱ ندارن چون E۴۷۱ یه ماده شیمیایی مضره و توی محصولات ارگانیک نباید باشه! اینجا بود که فهمیدم خیلی از فروشنده ها هم اطلاعات درستی ندارن و نباید به حرف همه شون اعتماد کرد. در واقع E۴۷۱ یه ماده شیمیایی مضر نیست! اتفاقا خیلی جاها به عنوان یه ماده بی خطر شناخته میشه.

راه حل های نهایی و پیشنهادهای عملی که بهشون رسیدم (و واقعا جواب دادن!)

با این همه تحقیق و تفحص و تجربه بالاخره یه سری راه حل های عملی و مطمئن تر پیدا کردم که الان دیگه خیالم از بابت E۴۷۱ تا حد زیادی راحته. اینجا چند تا از این راه حل ها رو باهاتون به اشتراک می ذارم :

  • به دنبال نشان حلال بگردید! بهترین و مطمئن ترین راه برای اینکه بفهمید یه محصول حلاله یا نه اینه که دنبال نشان حلال روی بسته بندی محصول بگردید. سازمان های معتبر حلال توی کشورهای مختلف وجود دارن که محصولات غذایی رو بررسی می کنن و اگه مطابق با استانداردهای حلال باشن بهشون نشان حلال میدن. اگه یه محصولی نشان حلال داشته باشه یعنی تمام مواد تشکیل دهنده اش از جمله E۴۷۱ حلال هستن. البته باید دقت کنید که نشان حلال معتبر باشه و از طرف یه سازمان شناخته شده صادر شده باشه. توی ایران سازمان غذا و دارو و موسسه حلال نشان حلال معتبر صادر می کنن.
  • به اطلاعات روی بسته بندی محصول دقت کنید! بعضی از شرکت های تولیدکننده به خصوص شرکت های معتبرتر روی بسته بندی محصولاتشون به طور واضح مشخص می کنن که E۴۷۱ محصولشون از منشاء گیاهیه. مثلا ممکنه بنویسن “E۴۷۱ (منشاء گیاهی)” یا “امولسیفایر گیاهی (E۴۷۱)“. اگه این عبارت رو روی بسته بندی دیدید می تونید با خیال راحت تری اون محصول رو مصرف کنید. البته باز هم بهتره که به نشان حلال هم توجه کنید.
  • به شرکت های معتبر اعتماد کنید! شرکت های تولیدکننده مواد غذایی معتبر و شناخته شده معمولا به حلال بودن محصولاتشون اهمیت میدن و از مواد اولیه حلال استفاده می کنن. این شرکت ها معمولا تحت نظارت سازمان های بهداشتی و مذهبی هستن و استانداردهای حلال رو رعایت می کنن. اگه محصولی از یه شرکت معتبر و شناخته شده باشه و نشان حلال هم داشته باشه احتمال خیلی زیاد E۴۷۱ موجود در اون محصول هم حلاله.
  • اگه خیلی وسواس دارید از محصولات بدون E۴۷۱ استفاده کنید! اگه هنوز هم ته دلتون یه خورده شک و شبهه هست و نمی تونید با خیال راحت محصولات حاوی E۴۷۱ رو مصرف کنید می تونید کلا از محصولاتی که E۴۷۱ ندارن استفاده کنید. خوشبختانه خیلی از محصولات غذایی هستن که بدون E۴۷۱ هم تولید میشن. می تونید برچسب مواد تشکیل دهنده محصولات رو با دقت بخونید و محصولاتی رو انتخاب کنید که E۴۷۱ تو لیست موادشون نباشه. البته این ممکنه یه کم محدودیت ایجاد کنه و انتخاب هاتون رو کم تر کنه ولی اگه آرامش خیالتون براتون مهم تره این روش هم می تونه یه گزینه باشه.
  • به منابع معتبر آنلاین مراجعه کنید! یه سری سایت ها و پایگاه های داده آنلاین هستن که اطلاعات خوبی راجع به مواد غذایی حلال و غیرحلال ارائه میدن. سایت های سازمان های حلال معتبر سایت های تخصصی مواد غذایی و سایت های مذهبی معتبر می تونن منابع خوبی برای کسب اطلاعات بیشتر باشن. البته باید دقت کنید که اطلاعات این سایت ها به روز و معتبر باشن و از منابع موثق گرفته شده باشن.

پیشنهادات جایگزین و راه های دیگه برای رفع نگرانی از E۴۷۱

علاوه بر راه حل هایی که گفتم یه سری پیشنهادات جایگزین هم دارم که می تونن بهتون کمک کنن تا نگرانی هاتون رو راجع به E۴۷۱ کم تر کنید :

  • مصرف محصولات غذایی ساده تر و با مواد تشکیل دهنده کمتر : هر چی مواد تشکیل دهنده یه محصول غذایی کم تر باشه احتمال اینکه مواد مشکوک یا غیرحلال توش باشه هم کم تر میشه. سعی کنید بیشتر از مواد غذایی ساده و خونگی استفاده کنید که خودتون می دونید دقیقا چی توش ریختید.
  • پخت و پز در خانه : بهترین راه برای اینکه مطمئن بشید غذایی که می خورید حلاله اینه که خودتون تو خونه غذا بپزید و از مواد اولیه حلال استفاده کنید. اینجوری هم خیالتون راحته و هم غذاتون سالم تر و خوشمزه تره.
  • مشورت با علمای دینی و متخصصان : اگه هنوز هم سوال یا ابهامی راجع به E۴۷۱ و حلال بودن مواد غذایی دارید می تونید با علمای دینی و متخصصان مسائل حلال مشورت کنید. اونها می تونن با توجه به دانش و تخصصشون راهنمایی های دقیق و مطمئنی بهتون بدن.

حالا نوبت شماست! تجربه های شما با E۴۷۱ و مواد غذایی حلال چیه؟

دوست دارم بدونم شما هم تا حالا با E۴۷۱ یا مواد افزودنی دیگه توی مواد غذایی مشکل داشتید؟ تجربه های شما چیه؟ چه راه حل هایی برای رفع نگرانی هاتون پیدا کردید؟ خوشحال میشم نظرات و تجربیاتتون رو تو بخش کامنت ها با من و بقیه به اشتراک بذارید. بیاید با هم اطلاعاتمون رو بیشتر کنیم و به همدیگه کمک کنیم تا با خیال راحت تر و آگاهانه تر غذا بخوریم.

نتیجه گیری نهایی : E۴۷۱ در اکثر موارد حلاله ولی باز هم احتیاط شرط عقله!

خب برسیم به جمع بندی نهایی. با توجه به تحقیقات و اطلاعاتی که به دست آوردم به نظر می رسه که E۴۷۱ در اکثر موارد حلاله مخصوصا اگه منشاء گیاهی داشته باشه. بیشتر E۴۷۱ هایی که توی مواد غذایی استفاده میشن از روغن های گیاهی گرفته میشن و از نظر شرعی مشکلی ندارن. وجود نشان حلال معتبر روی محصول هم می تونه یه اطمینان خاطر خیلی خوب باشه.

با این حال اگه خیلی وسواس دارید و می خواید ۱۰۰ درصد مطمئن باشید بهترین کار اینه که از محصولاتی استفاده کنید که نشان حلال معتبر دارن و یا روی بسته بندی شون به طور واضح نوشته شده که E۴۷۱ اونها منشاء گیاهی داره. همچنین می تونید از محصولات ساده تر و خونگی استفاده کنید که مواد تشکیل دهنده شون مشخص و معلومه.

در نهایت انتخاب با خودتونه. من فقط سعی کردم اطلاعاتی که به دست آوردم و تجربیات شخصیم رو باهاتون به اشتراک بذارم. امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه و تونسته باشه یه کم از نگرانی هاتون رو کم کنه. یادتون باشه که خداوند مهربونه و سخت گیری بیجا رو دوست نداره. پس با خیال راحت و با توکل به خدا غذای حلال و طیب بخورید و از زندگی لذت ببرید!

پرسش و پاسخ های پرتکرار در مورد E۴۷۱ و حلال بودن :

سوال ۱ : آیا همه E۴۷۱ ها حلال هستن؟ حتی اگه منبعشون حیوانی باشه؟

جواب : نه همه E۴۷۱ ها حلال نیستن. اگه E۴۷۱ از چربی حیوانی حرام گوشت (مثل خوک) گرفته شده باشه حرامه. ولی خوشبختانه اکثر E۴۷۱ های موجود در بازار از روغن های گیاهی مثل سویا و پالم تهیه میشن که حلال هستن. برای اطمینان بیشتر دنبال نشان حلال بگردید یا به برچسب محصول دقت کنید که منشاء E۴۷۱ رو مشخص کرده باشه.

سوال ۲ : چطور می تونم مطمئن بشم که E۴۷۱ یه محصول حلاله؟

جواب : مطمئن ترین راه اینه که دنبال نشان حلال معتبر روی بسته بندی محصول بگردید. همچنین می تونید به برچسب مواد تشکیل دهنده محصول دقت کنید. بعضی از شرکت ها منشاء E۴۷۱ رو روی برچسب ذکر می کنن (مثلا “E۴۷۱ (منشاء گیاهی)”). اگه هیچ کدوم از این اطلاعات رو پیدا نکردید می تونید با شرکت تولیدکننده تماس بگیرید و ازشون سوال کنید.

سوال ۳ : اگه شک داشته باشم که E۴۷۱ یه محصول حلاله یا نه چی کار کنم؟

جواب : در اینجور مواقع احتیاط شرط عقله. اگه خیلی وسواس دارید و نمی تونید با شک و شبهه غذا بخورید بهتره از مصرف اون محصول خودداری کنید و یه جایگزین حلال براش پیدا کنید. خوشبختانه تنوع محصولات غذایی حلال خیلی زیاده و گزینه های زیادی برای انتخاب دارید. همیشه می تونید محصولات بدون E۴۷۱ یا محصولات دارای نشان حلال رو انتخاب کنید تا خیالتون راحت تر باشه.

منبع محتوا : https://chimisanat.ir

دکمه بازگشت به بالا