ارزش غذایی حلوا شکری
کالری حلوا ارده؛ هر ۱۰۰ گرم حلوا ارده چقدر کالری دارد؟
حلوا ارده یکی از پر انرژیترین مواد غذایی است و خوردن آن در وعدههای غذایی به ویژه صبحانه شما را برای مدت طولانی سیر نگه میدارد. برای تهیه حلوا ارده کنجد ساییده شده را با شکر یا شیره مخلوط میکنند، هرچه میزان به کار رفته در این ماده غذایی بیشتر باشد، ارزش غذایی بیشتری دارد. حلوا ارده حاوی چربی و کالری زیادی است و زیاده روی در مصرف این ماده غذایی بدون شک باعث اضافه وزن خواهد شد. برای اطلاع از کالری حلوا ارده و نکات خرید حلوا شکری با ما همراه باشید.
کالری حلوا ارده
♥ هر ۱۰۰ گرم حلوا ارده ۴۳۷ کالری دارد.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم حلوا ارده | ||||
اطلاعات تغذیه ای | مقدار | درصد نیاز روزانه | ||
کالری | ۴۳۷ | – | ||
چربی کل | ۲۱/۰۴ گرم | ۳۲٪ | ||
چربی اشباع | ۳/۶۵ گرم | ۱۸٪ | ||
اسید چرب چند غیر اشباع | ۸/۴۹ گرم | – | ||
اسید چرب تک غیر اشباع | ۸/۱ گرم | – | ||
کلسترول | ۰ میلی گرم | ۰٪ | ||
سدیم | ۱۱۸ میلی گرم | ۵٪ | ||
کربوهیدرات کل | ۵۶/۶۹ گرم | ۱۹٪ | ||
فیبر | ۴/۲ گرم | ۱۷٪ | ||
قند | ۲۰/۸۱ گرم | – | ||
پروتئین | ۱۰/۰۳ گرم | – | ||
کلسیم | ۲۵ میلی گرم | ۳٪ | ||
آهن | ۳/۵ میلی گرم | ۱۹٪ | ||
پتاسیم | ۱۶۰ میلی گرم | ۵٪ | ||
ویتامین های حلوا (غذای پخته شده مرکب از چند ماده) |
||||
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم | |||
ویتامین A | 96.91 میکروگرم | |||
ویتامین D | 0.21 میکروگرم | |||
ویتامین E | 0.33 میلی گرم | |||
ویتامین K | 0.99 میکروگرم | |||
ویتامین C | 0.09 میلی گرم | |||
تیامین (B1) | 0.10 میلی گرم | |||
ریبوفلاوین (B2) | 0.08 میلی گرم | |||
نیاسین (B3) | 1.10 میلی گرم | |||
کولین (B4) | 2.66میلی گرم | |||
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.02 میلی گرم | |||
ویتامین B6 | 0.00 میلی گرم | |||
فولات (B9) | 0.49میکروگرم | |||
ویتامین B12 | 0.02 میلی گرم | |||
مواد معدنی حلوا (غذای پخته شده مرکب از چند ماده) |
|
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
کلسیم | 4.41 میلی گرم |
آهن | 1.04 میلی گرم |
منیزیم | 0.88 میلی گرم |
فسفر | 3.75 میلی گرم |
پتاسیم | 37.78 میلی گرم |
سدیم | 117.53 میلی گرم |
روی | 0.02 میلی گرم |
مس | 0.00 میلی گرم |
منگنز | 0.07 میلی گرم |
سلنیم | 0.29 میکروگرم |
خواص حلوا ارده
درصورتیکه از کنجد تهیه شود، خواص فراوانی برای سلامتی دارد. برخی از خواص حلوا ارده عبارتند از:
- تقویت بدن
- کاهش اشتها
- کاهش کلسترول خون
- درمان کم خونی و فقر آهن
- پیشگیری از سرطان
- پیشگیری از سردرد و حملات میگرنی
مضرات حلوا ارده
با وجود اینکه حلوا ارده خواص فراوانی برای سلامتی دارد، اما مصرف آن به همه افراد توصیه نمیشود و زیاده روی در مصرف آن مضراتی به همراه دارد. برخی از مضرات و موارد منع مصرف حلوا ارده عبارتند از:
- برای تهیه حلوا ارده از مقدار زیادی شکر استفاده میشود و مصرف آن برای بیماران دیابتی مضر است.
- حلوا ارده شیرینی بالایی دارد و درصوتیکه بعد از مصرف این ماده غذایی رعایت بهداشت دهان و دندان را فراموش کنید، دچار پوسیدگی دندان خواهید شد.
- کنجد موجود در حلوا ارده خاصیت ملین دارد و زیاده روی در مصرف آن باعث اسهال میشود.
- این ماده غذایی کالری و چربی بالایی دارد و افرادی که از رژیمهای لاغری پیروی میکنند یا چربی خون بالایی دارند، بهتراست این ماده غذایی را از رژیم غذاییشان حذف کنند.
- طبع حلوا ارده گرم وتر است، و افراد گرم مزاج در صورت زیاده روی در مصرف حلوا ارده صورت و بدنشان جوش میزند. سرکه، ترشیجات و آب لیمو ترش مصلح حلوا ارده هستند و مصرف آنها مضرات این ماده غذایی را برای افراد گرم مزاج کاهش میدهد.
فعالیتهای لازم برای سوزاندن ۱۰۰ کالری
برای سوزاندن ۱۰۰ کالری حلوا ارده میتوانید فعالیتهای زیر را انجام دهید:
- پیاده روی ← ۲۶ دقیقه
- ← ۹ دقیقه
- دویدن ← ۹ دقیقه
- شنا ← ۱۵ دقیقه
- سونا ← ۱۵ دقیقه
- ← ۲۰ دقیقه
- والیبال ← ۲۶ دقیقه
- کوهنوردی ← ۱۵ دقیقه
بیشترین سهم کالری حلوا ارده برای کدام ماده است؟
همانطور که در جدول درشت مغذی های این نوع حلوا خواندید، کربوهیدرات و چربی بیشترین سهم را در کالری حلوا شکری دارد. خوب است بدانید که همه انواع کربوهیدرات ها منبع سرشار از انرژی هستند. بنابراین گنجاندن مواد غذایی دارای کربوهیدرات بالا در وعده صبحانه یا پیش از ورزش، به تأمین مقدار مناسب انرژی برای بدن در طول روز یا انجام تمرینات ورزشی، کمک میکند. درصورتیکه قصد دارید برای رژیم ورزشی خود برنامه منسجمی بچینید، گنجاندن کربوهیدرات ها به عنوان انرژی ساز، به خوبی به کمک شما می آید تا تمرینات را با قدرت بدنی بیشتری انجام دهید.
کربوهیدرات حلوا شکری از چه نوعی است؟
شکل کربوهیدرات حلوا ارده از نوع قند است و جزو خانواده کربوهیدرات های ساده به شمار می رود. باید اضافه کنیم که زنجیره مولکول های قند کربوهیدرات های ساده کوتاه تر از زنجیره مولکول های کربوهیدرات های پیچیده است. بنابراین به سرعت هضم و فوری جذب خون می شود. به دلیل بالا بودن میزان قند مصرفی در این حلوا، خوردن آن به بیماران مبتلا به دیابت و قند خون اصلا توصیه نمی شود. مچنین اگر روزهای پیروی از رژیم های منتخب لاغری را سپری میکنید، نباید در خوردن حلوا شکری زیاده روی کنید. البته توصیه میکنیم این ماده خوراکی در رژیم های لاغری حذف شود.
سهم چربی در کالری حلوا ارده
بعد از کربوهیدرات، بیشترین میزان کالری حلوا شکری از آن چربی است.
دومین ماده اصلی در کالری حلوا ارده، چربی است. بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا FDA، اگر کالری دریافتی فرد در روز حدود 2هزار کالری باشد، میزان چربی مصرفی مورد نیاز بدن در روز حدود 78 گرم است. این نسبت با کاهش کالری دریافتی کل، تغییر میکند.
بااین اوصاف حلوا شکری یک غذای پرچرب به حساب می آید که این میزان چربی به لطف وجود روغن کنجد است. شاید بهتر باشد نگاهی به کالری کنجد بیندازید و نقش مهم آن را در کالری این حلوای خوشمزه فراموش نکنید!
کنجد: فرمانروای حلوا شکری
پایه اصلی و تشکیل دهنده حلوا ارده، کنجد است که خواص خوراکی زیر را در خود نهفته:
- افزایش جذب مواد مغذی
- کمک به چربی سوزی و احساس سیری بیشتر
- مبارزه با سرطان
- تنظیم هورمون های جنسی مخصوصا در زنان
- بهبود فشار خون
- بهبود عملکرد قلب
- منبع سرشار از ریزمغذی ها
نکته پایانی اینکه کنجد از جمله منابع پروتئین گیاهی به شمار می رود بنابراین اگر از رژیم گیاهخواری پیروی میکنید یا به کل گیاهخوار هستید و مصرف پروتئین حیوانی را قطع کرده اید، گنجاندن کنجد به عنوان یکی از منابع تأمین پروتئین روزانه میتواند هوشمندانه باشد.
چگونه کالری حلوا ارده را تنظیم کنم؟
عموما به افرادی که در حال کاهش وزن هستند، خوردن حلوا شکری توصیه نمی شود چون میزان چربی و قند آن بالاست و علاوه بر افزایش وزن باعث افزایش قند خون هم می شود. اما با انتخاب حلوای رژیمی بدون قند میتوانید هوس خود برای خوردن این حلوای خوشمزه را مدیریت کنید. ناگفته نماند که ایزومالت ( از چغندر گرفته می شود) افزوده به جای شکر، تا 99% جایگزین مناسب برای این نوع قند به شمار می رود.
سخن آخر
درواقع ارزش غذایی حلوا ارده به دلیل است که برای تهیه آن استفاده میشود، این روغن سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع مانند امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ بوده و فاقد چربیهای زیان بار است، اما متاسفانه برخی از کارخانهها برای تهیه این ماده غذایی روغن کنجد را با سایر روغنها مخلوط میکنند، درنتیجه ارزش غذایی آن کاهش مییابد. نظر شما چیست؟ به خاطر کالری بالا از مصرف حلوا ارده پرهیز میکنید یا به علت خواص بینظیری که دارد، آن را در رژیم غذایی خود جای میدهید؟ آیا شما از حلوا اردههای صنعتی در رژیم غذاییتان استفاده میکنید یا نوع سالم آن را که به شیوه سنتی تهیه شده ترجیح میدهید؟ فراموش نکنید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان صنایع غذایی کشاورز در میان بگذارید.