خواص کود گوسفندی برای درخت گردو: (تاثیر کود حیوانی برای درختان گردو)
این نکته بر کسی پوشیده نیست که تغذیه مناسب درختان، به معنای برداشت محصول نهال گردو بیشتر و با کیفیت تر خواهد بود. از این رو فرآیند افزودن کود حیوانی برای درخت گردو، بسیار قبل تر از برداشت محصولات آن رخ می دهد. درختان جوان برای باروری، به دریافت کود فراوانی نیازمند هستند. اگر مایل به کسب اطلاع در زمینه کوددهی درختان و خواص کودهای گوسفندی هستید و با زمان و میزان مصرف آن آشنایی ندارید، اطلاعاتی که در ادامه به همراه قیمت نهال بادام و گردو ذکر می شود برای شما بسیار کاربردی خواهد بود.
لزوم تغذیه و کوددهی درختان گردو:
اگر جزو جمله باغدارانی هستید که به طور مرتب به درختان خود کود نمی دهید، شاید دلیل آن در عدم آشنایی با فواید این محصولات باشد. اطلاع از دلایل اهمیت این موضوع در افزایش کیفیت و میزان باروری هر درخت نهفته است. باید از خود بپرسیم که خواص کود گوسفندی برای درخت گردو چیست؟
قطعاً استفاده از این محصولات، ضروری و واجب می باشد. به عنوان یک باغبان، باید از زمان کمبود مواد مغذی برای رشد درخت خود آگاه شوید و نسبت به رفع نیازهای غذایی آن با کوددهی اقدام نمایید. دسترسی به منبع کافی از مواد مغذی و در وهله اول همان نیتروژن، برای این گیاه ضروری می باشد. از این رو مقدار نیتروژن موجود در آن بیشتر از دیگر عناصر خواهد بود. البته در کنار این عنصر، پتاسیم K و فسفر P نیز استفاده می شود. مناسب ترین ترکیب می تواند نسبت 20-10-10 (میزان نیتروژن 2 برابر سایرین) باشد.
نحوه کوددهی درخت گردو:
استفاده از انواع کود حیوانی برای درخت گردو؛ در کنار کودهای مایع و دانه ای برای رشد بهتر این گیاه ضروری می باشد. مقدار استفاده انواع کود برای درختان، به میزان تنه و قطر آن وابستگی دارد. بهتر است قطر اندازه گیری شود. اگر این میزان بالغ بر یک سانتی متر باشد، برای هر 5/2 سانتی متر مقدار 450 گرم کود نیاز خواهد بود.
در صورتی که تشخیص قطر تنه میسر نشود، دور تنه را اندازه گرفته و عدد به دست آمده را بر سه تقسیم کنید. در صورتی که این رقم مقداری مابین 18 تا 5/30 سانتی متر باشد، برای هر 5/2 سانتی متر آن 900 گرم کود کفایت می کند. درختان بزرگتر باید برای این مقدار حدود 5/1 کیلوگرم کود دریافت کنند. یکی از انواع کود طبیعی و کاملی که برای زیاد گشتن باردهی درخت گردو مورد استفاده قرار می گیرد، کود گوسفندی است. البته باید به خاطر داشت که میزان این مواد مغذی به نحوه تغذیه حیوان بستگی دارد و درصد ترکیب این عناصر امکان دارد بر اساس شروط نگهداری متغیر باشد.
- به غیر از موارد ذکر شده در بالا، عناصر دیگری نظیر کلسیم Ca، روی Zn، منگنزMn ، آهن Fe و گوگرد S نیز در کود گوسفندی یافت می گردد.
- روشن و مبرهن است که این موارد برای تقویت خاک زراعی و در نتیجه رشد و باردهی بهتر محصولات درختان گردو، حیاتی است.
- البته به علت زیاد بودن سرعت بالای تجزیه این نوع کود، کاربرد آن با احتیاط بیشتری همراه خواهد بود.
- مصرف غیر اصولی و خارج از حد متعارف آن می تواند به سوزاندن گیاه و از بین رفتن محصول باغداران منجر شود.
مقایسه عملکرد کودهای حیوانی بر درختان گردو:
اشاره به این نکته ضروری است که خواص کود گوسفندی برای درخت گردو، با سایر کودهای حیوانی متفاوت بوده و همه کودها مانند یکدیگر نیستند. لازم است بدانید که کود مرغی یا گوسفندی تا 2 برابر کود اسب یا گاو نیتروژن دارد. میزان مناسب استفاده این ماده برای هر درخت به سن گیاه و اندازه آن ارتباط مستقیم دارد. اما قبل از استفاده، لازم است تا از کهنه بودن آن اطمینان حاصل نمود. کود گاوی، عموماً پیش از فروش به کمپوست تبدیل می شود، از این رو تاثیر این کود بسیار مناسب برآورد شده است. همچنین کود گوسفندی برای درختان گردو، نیز میزان نیتروژن بالایی دارد اما درصد محتوایی کمتری برای سایر مواد مغذی دارد.
گرچه با سرعت بیشتری به کمپوست تبدیل می شود و استفاده از آن برای تغذیه گیاه به شدت توصیه می گردد. دیگر کود حیوانی مورد استفاده، کود اسبی خواهد بود که در مقایسه با موارد مشابه در مدت زمان زیادتری، کمپوست می شود. گرچه امروزه استفاده از کودهای شیمیایی کاربرد وسیعی یافته اما همچنان بسیاری از باغداران، استفاده از انواع کودهای حیوانی را ترجیح می دهند. استفاده از این کودها در بازه طولانی کاشت و پرورش باغات مورد استفاده قرار گرفته و فواید خود را نشان داده است.
زمان مناسب کوددهی درختان گردو:
کوددهی درختان گردو عموماً در اوایل بهار صورت می پذیرد تا در این بازه که گیاه به فعالیت و رشد بیشتری نیاز دارد، به درستی تغذیه شود. پیشنهاد می شود تا کود مرغی در فصل بهار یا پاییز، پس از پایان دوره پوسیدگی و تبدیل شدن به یک کمپوست، خوب استفاده گردد. اگر با شرایط کوددهی و نحوه استفاده درست آن آشنایی ندارید، بهتر است نسبت به استفاده از این مواد اقدام نکنید.
به یاد داشته باشید که بهترین زمان افزودن کودهای گوسفندی برای این درختان در برهه خواب گیاه است. از این رو فصل بهار برای این منظور توصیه می شود. البته وجود برگ های زرد بر روی درخت هم می تواند نشانه ای دال بر نیاز گیاه به تغذیه مناسب و در نتیجه توجه بیشتر از طریق دریافت کود تعبیر شود؛ از این رو بهتر است به بررسی دقیق گیاه پرداخت.
تجزیه و تحلیل خاک از دیگر عوامل موثر در رشد درخت گردو:
اگر به عنوان باغدار، تردیدهایی مبنی بر استفاده یا عدم استفاده از کود حیوانی برای درخت گردو، دارید یا مایل هستید لزوم به کارگیری سایر انواع کود را بیشتر بررسی نمایید، بهتر است به آنالیز کردن خاک بپردازید. اگر در نتایج آزمایش، میزان نیتروژن بیش از مقدار لزوم باشد، استفاده از کود دامی نه تنها مفید نیست بلکه می تواند ضررهای فراوانی به همراه داشته باشد. اگر ، متوسط رشدی مابین 30 تا 44 سانتی متر در سال دارد یا به چمن اطراف آن کود داده می شود، میزان مازاد آن ضرورتی ندارد.
راهنمای خرید کود کمپوست شده برای درخت گردو:
توصیه می شود تا از کودهای کمپوست شده جهت بهره از خواص کود گوسفندی برای این درختان استفاده گردد. برای این منظور لازم است تا کود در یک توده با مواد سبز، نظیر بریده های چمن یا برگ مخلوط شود. در برخی مواقع برای تسهیل فرآیند کمپوست، مواد موجود در این توده، مرطوب می گردد. برای بهتر خشک شدن آن، وجود جریان دائمی هوا بین توده های این کود ضروری می باشد. ممکن است این فرآیند بین شش تا نه ماه به طول بیانجامد. توجه به این نکته که کود دامی تازه یا خام، می تواند به سوختن ریشه گیاه منجر شود، برای باغداران بسیار مهم می باشد. کود بدون کمپوست، بوی قوی و زننده ای دارد و عامل جذب حشرات خواهد بود.
نحوه استفاده از کودهای حیوانی:
از آنجایی که خواص کود گوسفندی برای درخت گردو؛ بر کسی پوشیده نیست، یادگیری شیوه استفاده از آن نیز ضروری است. برای این منظور لازم است تا کود به صورت دایره ای از حدود 5/5 متری تنه تا حدود 5/1 برابر شعاع سایبان پخش شود. لازم است تا با بیل به صورت کاملاً یکنواخت بر روی زمین گسترده گردد. کود باید تا فاصله پنج سانتی متری بالای خاک فرو رود. البته می توان آن را به صورت مالچ روی زمین قرار داد اما اشکال این روش تبخیر نیتروژن با گذشت زمان است که میزان کافی این ماده در خاک نفوذ نمی کند. بعد از کوددهی نیز باید به شکل کامل آبیاری نمود.
مناسب ترین کود حیوانی برای درخت گردو:
بهره گیری از خواص کود گوسفندی برای درخت گردو، می تواند باردهی و در انتها تولید را افزایش دهد. البته در کنار نوع رایج گوسفندی نیز می توان از انواع اسبی، گاوی و مرغی نیز نام برد. اینکه کدام نوع این عناصر برای استفاده مناسب هستند، با توجه به آزمایش های بررسی خاک به دست می آید. استفاده از این ماده بدون اطلاع از مقادیر و نحوه کاربرد، می تواند تاثیر معکوس داشته باشد.
آیا استفاده از کود گوسفندی برای درخت گردو خطری به همراه دارد؟
اشاره به این نکته اهمیت دارد که استفاده از کود گوسفندی برای درخت گردو، به شکل اصولی و در بازه مناسب نه تنها مخاطره ای ندارد بلکه تاثیر آن می تواند بسیار حیرت آور باشد. این ماده می تواند شادابی و طراوت بسیاری به گیاه در باغ و باغچه دهد. همچنین استفاده از آن خطر افزایش آلودگی محیط را به همراه نداشته و برای رشد و عمل آوری محصولات ارگانیک که امروزه استفاده از آن ها با رشد و محبوبیت چشم گیری همراه بوده است، نیز افزایش می یابد. این ماده نه تنها تاثیر بسیاری بر رشد درخت گردو دارد بلکه برای تغذیه سایر عناصر دخیل در فرآیند باردهی و رشد گیاه نظیر کرم ها در خاک نیز ارزش غذایی بالایی دارد.
نتیجه گیری خواص کود گوسفندی برای درخت گردو:
پس از گذشت مدت زمانی از رشد نهال یا درخت گردو، باروری ناکافی آن، از جمله دلایل لزوم مصرف کود حیوانی برای درخت گردو، خواهد بود. گرچه انواع متعددی از کودها وجود دارد و باغدار با علم به کمبودهای تغذیه گیاهی نسبت به خرید و استفاده از انواع آن دست بکار می شود. این آگاهی در استفاده از نوع کود مورد نیاز بر اساس آزمایش های خاکی حاصل می شود و یا نشانه های کاهش محصول و زرد شدن برگ ها مشاهده می شود. در استفاده از کودهای حیوانی، رعایت جانب احتیاط ضروری است چراکه افزایش مصرف آن می تواند به سوزاندن گیاه منجر شود.
اگر از جمله باغدارانی هستید که برای رشد محصول گردوی خود از انواع کودهای حیوانی به خصوص نوع گوسفندی بهره می برید، توصیه می شود تا تجارب و اطلاعات خود در این زمینه را با سایرین به اشتراک بگذارید؛ این امر به افزایش بهره وری و رشد محصولات باکیفیت منجر می شود.
منبع : alrayhanjo.com