از قافله ی اربعین جا نمانیم/ شور اربعین در مرز مهران
به گزارش خبرگزاری آپارات نیوز از ایلام؛ در حوزه جغرافیایی استان ایلام راههای ورود زائران اربعین از سه مسیر شامل اسلام آباد به حمیل و چرداول به ایلام، مسیر دوم اسلام آباد به گردنه قلاجه و ایوان و چوار به ایلام و مسیر سوم از دزفول و اندیمشک به دهلران و دیگر شهرهای جنوبی استان است که طی چند سال اخیر اقدامات قابل قبولی در این محورهای مواصلاتی انجام شده ولی بدلیل عمق محرومیت های استان ایلام در گذشته هنوز با استاندارد فاصله دارند.
بعد از اینکه از حوزه استحفاضی کرمانشاه خارج می شوی به حمیل می رسید، جاده های ورود به این استان هنوز باریک و دوطرفه است و بدلیل کوهستانی بودن و داشتن هزینه های بالا با اعتبارات استانی نمی توان این مسیر را به مسیری استاندارد و امن تبدیل کرد، می طلبد دولتمردان برای خروج این دیار از بن بست جغرافیایی از محل اعتبارات ملی تامین اعتبار کنند تا مشکلات چندین ساله محورهای ارتباطی این استان برطرف شود.
در اربعین امسال مسئولان استانی با تمام توان به میدان آمده اند تا مشکلاتی که سال های گذشته بر سر راه زائران اربعین قرار داشت، برطرف کنند و خوشبختانه هم آن تلاش ثمر داد و امسال هیچگونه کمبودی زائران اربعین در زمینه اسکان، پارکینگ، غذا، کمبود اتوبوس وغیره وجود ندارد و بطور کلی رضایت نسبی آنان جلب شده است.
شهرستان های سیروان، چرداول، ایوان، چوار، ایلام، دهلران و دیگر مناطق جنوبی استان هر کدام به عنوان یکی از مبادی اصلی ورود زائران به ایلام، فرصتی مناسبی برای پذیرایی از کسانی است که پس از طی مسافتهای طولانی به عشق اباعبدالله (ع) وارد محدوده جغرافیایی این دیار میشوند و پس از استراحت و پذیرایی، به سفر معنوی خود ادامه میدهند و در مجموع مردمان این استان در مناطق شهری و روستایی ضمن پذیرایی و قرار دادن خانه های خود در اختیار زواربرای استراحت، حمام و غیره از زائران اباعبدالله الحسین(ع) پذیرایی می کنند.
امروزه ایلام و دیگر شهرها و روستاهای مسیر که به مهران ختم میشود مملو از زائرانی کاروانی و انفرادی است که با پلاکهای مختلف و با عبور از گردنههای پیچاپیچ راهی عتبات عالیات میشوند. زائرانی که شور و شوق حسینی را در نگاههای تک تک آنها میتوانی بیابی، پیر و جوان و نوجوان وغیره سختی سفر را تنها به عشق رسیدن به کربلا به جان میخرند تا اربعین در کنار سیدالشهدا باشند و هیچگاه نام حسین(ع) از زبان تک تک زائران نمیافتد.
دو مؤلفه مهم همچون مرز مشترک بالغ بر ۴۲۸ کیلومتر با عراق، نزدیکی و تأمین امنیت مناسب استان ایلام باعث شده است که اکثر زائران اربعین، این استان و مرز مهران را برای خروج به کربلا و عتبات عالیات انتخاب کنند، اما هر چند مسئولان استانی تمام داشتههای خود را برای تأمین زیرساختها به کار گرفتند اما جوابگوی تردد حجم زائران نیست و باید دولتمردان برای این موضوع مهم در سطح ملی فکری اساسی کنند و با اختصاص اعتبارات ویژه، ایلام را به جایگاه واقعی خود برسانند.
محورهای مواصلاتی استان و پروازهای فرودگاه ایلام جوابگوی حجم تردد زائران نیست و استانی که هر ساله پذیرای میلیونها زائر از اقصی نقاط کشور است هنوز با کلمه خط ریلی بیگانه است، اما اجرای اتصال ریلی درهمه دولتها ورد زبانها بوده و تاکنون در حد شعار باقی مانده است.
کنگره اربعین در ایلام
وزیر کشور دیروز چهارشنبه ۳۱ مردادماه از پایانه شهید سلیمانی مرز مهران بازدید کرد و با اشاره به اینکه تردد در مرز مهران به عنوان شلوغترین و پرترددترین مرز کشور، روان و بدون هیچ مشکل ترافیکی است، گفت: خوشبختانه زوار از خدمات ارائه شده و زیرساختهای ایجاد شده در مرز مهران رضایت دارند و این رضایتمندی نتیجه تلاش همه دستاندرکاران کنگره بزرگ اربعین است.
احمد وحیدی با قدردانی از استاندار ایلام به عنوان رئیس ستاد اربعین استان ایلام و همه دستاندرکاران کنگره بزرگ اربعین، خاطرنشان کرد: کنگره اربعین در ایلام بسیار باشکوه در حال برگزاری و وضعیت زیرساختها بسیار خوب است.
وی در خصوص آمار زواری که از ابتدای صفر تاکنون از مرزهای ششگانه عبور کرده اند اظهارداشت: ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از مرزهای کشور خارج و یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر نیز وارد کشور شدهاند.
وحیدی تصریح کرد: در مرز مهران به عنوان شلوغترین مرز که تردد در آن به سهولت در حال انجام است از ابتدای صفر بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از مرز مهران خارج شدند و حدود ۶۰۰ هزار زائر هم برگشتند.
وی افزود: با تلاش همه مسئولان و دستاندرکاران کنگره بزرگ اربعین، تمهیدات لازم برای برگشت همه زوار به داخل کشور اندیشیده شده است.
ترافیک روان در مسیر مهران
استاندار ایلام گفت: راههای استان طی سه سال گذشته از نظر زیرساختها متحول شده و مسیر ایلام – مهران پس از سالها چهار خطه شد که در اربعین شاهد ترافیک روان در این مسیر هستیم
حسن بهرام نیا با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته برای ترافیک روان در مسیر مهران گفت: در پارکینگ بزرگ اربعین ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار خودرو برای پارک خودرو زوار مهیا شده و در این پارکینگ چندین نمازخانه، چندین سرویس بهداشتی ایجاد و چندین موکب نیز راهاندازی شد. همچنین امسال این مجموعه مجهز به پایش تصویری شد و هزینه پارکینگ هر خودرو بهصورت هوشمند دریافت میشود.
بهرام نیا تصریح کرد: در مجموع در پارکینگ بزرگ اربعین و سایر پارکینگهای خصوصی شهر مهران ظرفیت بیش از ۴۰۰ هزار خودرو فراهم شده و با توجه به کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی به زوار توصیه میکنیم که با وسایل نقلیه شخصی به شهر مهران بیایند. امنیت کامل در طول مسیر توسط پلیس راهور و نیروی انتظامی برقرار است و تردد به شکل روان ادامه دارد.
استاندار ایلام گفت: مرز مهران همچنان در مقایسه با سایر مرزهای پنجگانه کشور از نظر کمیت و کیفت در سطح بالایی بوده و آمار و ارقام گویای این سخن است.
وی اظهارداشت: امسال در مقایسه با سال های گذشته پارکینگ بزرگ اربعین و پایانه شهید رئیسی (برکت) بیش از گذشته ساماندهی و تکمیل شده و زیرساختها، مه پاش ها، سایبانها و حمام ایجاد و ماشینهای حمل و نقل عمومی به اندازه نیاز در پایانه شهید رئیسی (برکت) برای انتقال زائرین آماده شدهاند.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه میزان ورود و خروج زائران اربعین برابر شده است، گفت: همه مواکب با همه امکانات از سراسر کشور به میدان اربعین آمدهاند و دستگاههای مختلف با همه ظرفیت برای برگزاری باشکوه کنگره اربعین پایکار هستند .
بهرام نیا گفت: یکی از کارهای بسیار خوبی که در راستای وحدت بین مسلمانان میتوان بهصورت مصداقی به آن اشاره کرد؛ موکبی است که توسط اهل سنت در میدان اربعین ایجاد شده و به زائرین سیدالشهدا خدمت ارائه می دهد.
تردد نزدیک به ۲ میلیون نفر از مرز مهران
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام با اشاره به اینکه در نیمه نخست ماه صفر بیش از یک میلیون و ۹۲۵ هزار و ۹۶۶ نفر از مرز مهران تردد کردهاندگفت:از این تعداد ۵۸۲ هزار و ۶۷۷ نفر وارد کشور شده و یک میلیون و ۳۰۲ هزار و ۹۸۵ نفر نیز مربوط به خروج زائران ایرانی بوده است.
سید زاهدین چشمه خاور با بیان این که در این بازه زمانی(۱۵ روز ابتدایی ماه صفر)، ۹ هزار و ۹۶۳ نفر اتباع خارجی از طریق مرز مهران وارد کشور شده است، افزود: همچنین از این میزان تردد ۳۰ هزار و ۳۵۱ نفر مربوط به خروج مسافران خارجی از مرز مهران بوده است.
چشمه خاور با اشاره به افزایش تردد زائران از مرز بینالمللی مهران در ایام منتهی به اربعین حسینی، تصریح کرد: هم اکنون تردد زائران در مرز بینالمللی مهران به سهولت و به صورت روان در حال انجام است.
راه اندازی بیمارستان ۳۲ تخت خوابی نیروی هوایی
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز از راه اندازی یک بیمارستان ۳۲ تخت خوابی با تمام امکانات و تجهیزات در مرز مهران توسط نیروی هوایی خبر داد و گفت : در این بیمارستان خدماتی همچون جراحی، دندانپزشکی، ریکاوری، داروخانه، رادیولوژی، عکسبرداری و تمامی امکاناتی که برای یک بیمارستان نیاز است، فراهم شده است.
امیر سرتیپ حمید واحدی با بیان اینکه موکب نیروی هوایی هر شب، چندین هزار غذا بین زائران اباعبدالله الحسین(ع) توزیع میکند، تصریح کرد: نیروی هوایی یک پل هوایی بین ایلام و تهران ایجاد کرده که در صورت نیاز آماده ارائه خدمات به مردم و زائران است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از تمام تلاشگران کنگره بزرگ اربعین که سعی میکنند مراسم اربعین با امنیت کامل برگزار شود، قدردانی کرد و افزود: نیروی هوایی در همه زمانها اعم از دوره دفاع مقدس و قبل از آن ثابت کرده در همه زمینهها همراه و همپای مردم است و هم اکنون نیز در این ایام همچون سالهای گذشته موکب نیروی هوایی چند روز قبل از سایر موکبها، موکب خود را برپا کرده و با تمام امکانات رفاهی، خدمات رسانی میکند.
اجرای برنامههای فرهنگی هنری در “شین“
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با اشاره به اقدامات فرهنگی هنری این اداره کل در ایام اربعین گفت: در سه راهی کارزان در مسیر زوار اربعین، واقع در شهرستان سیروان،موکب هنرمندان ایلام و ایران تحت عنوان “شین” برپا شده و روزانه بین ۵٠ تا ۷٠ نفر از هنرمندان استان به اجرای برنامههای فرهنگی هنری می پردازند.
علی هلشی به تشریح برنامههای اجرا شده در این موکب پرداخت و گفت: برنامههایی از جمله تعزیه، شعر خوانی، اکران فیلمهای سینمایی، اجرای آواها و نواهای انقلابی، ورکشاپ های هنری، محافل انس با قرآن و… از جمله برنامه های اجرا شده در این موکب است.
وی با ذکر اینکه ۱۵٠ نفر از اهالی رسانه استان ایلام به منظور اطلاع رسانی اخبار و رویداد اربعین فعالیت دارند، تصریح کرد: فعالیت و نتیجه کوشش این فعالان رسانه ای شامل اطلاع رسانی، توضیح ، تشریح و تبیین شرایط استان ایلام و به خصوص گذرگاه مرزی مهران موجب ذهنیت و درک مناسب زائران از شرایط و باید و نبایدهایی است که که زائران اربعینی در دوسوی مرز باید رعایت کنند. ۱۵۰ فعال رسانهای رفت و آمد زائران اربعین را در ایلام پوشش میدهند.
مرز مهران پرتردد ترین مرز کشور
فرمانده کل انتظامی کشور نیز در بازدید از مرز مهران با اشاره به اینکه این مرز پرتردد ترین مرز کشور است، گفت: تردد زائران از مرز ۳ میلیون و یکصد هزار نفر گذشت.
سردار احمدرضا رادان در حاشیه بازدید از پایانه مرزی مهران در جمع خبرنگاران مستقر در پایانه شهید سلیمانی اظهار داشت: تا روز چهارشنبه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از زائران در سلامت و امنیت کامل به کشور بازگشته اند.
وی با تاکید بر اینکه تمهیدات پلیس برای عدم ایستایی زائران در مرزهای ایران و عراق اندیشیده شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد، اضافه کرد: توصیه پلیس به زائرانی که با خودروهای شخصی به مرزهای اربعینی آمده اند، این است که پس از ورود به کشور مدتی را استراحت کرده و پس از رفع خستگی به سمت شهرهای مقصد حرکت کنند.
این مقام ارشد انتظامی کشور با اشاره به سهم ۵۰ درصدی تردد زائران در مرز مهران، گفت: مرزهای شلمچه، خسروی ، چذابه ، باشماق و تمرچین بعد از مهران به ترتیب بیشترین تردد زائران را ثبت کرده اند.
سردار رادان پرتردد ترین مرز در بین مرزهای ۷ گانه را مرز مهران عنوان کرد و گفت: پلیس تا زمان بازگشت همه زائران از سفر اربعین به آنان خدمات رسانی می کند.
فرمانده کل انتظامی کشور اظهار کرد: پیش بینی ما این است طی یک یا دو روز آینده روزهای شلوغ تردد زائران در ورود و خروج را داشته باشیم و همه تمهیدات لازم برای استقبال از زائران نیز اندیشیده شده است.