با استفاده از یک فیلترشکن میتوان به سایتها و اپلیکیشنهایی دست پیدا کرد که آی پی شما را تحریم کرده اند; و یا مواقعی که ISP ها مانع بازدید آی پی شما از برخی سایت ها شوند. مثلا سایت تم فارست که مرجع فروش قالب های وردپرسی هست; یا سرویس گوگل آنالیتیکس که وبمستر ها به خوبی با آن آشنا هستند; و نمونه های مختلف دیگر که همگی برای کاربران با IP ایران مسدود هستند; مسدود بودن خدمات شرکت اپل برای کاربران ایرانی از طرف خود اپل را هم فراموش نکنیم.
برای کمک به انتخاب بهترین سایت خرید vpn برای اندروید ، که می توانید به آنها اعتماد کنید، آزمایش و انتخاب کرده ایم. این فیلترشکن ها محافظت قابل اعتماد، عملکرد عالی و امنیت بالایی دارند. در ادامه به صورت جداگانه 5 فیلترشکن رایگان برای اندروید و 5 فیلترشکن رایگان برای آیفون معرفی می کنیم.
( واقعا جای تاسف داره که شرکتی با این همه ادعا و البته دریافت هزینه های بیش از حد معمولِ بازار از کاربرانش و با وجود فروش محصولاتش در ایران، باز هم به کاربران ایرانی بی احترامی می کنه و اونها رو از ارائه حداقل خدمات مثل استفاده از iTunes محروم میکنه. مقایسه کنید با سامسونگ که با وجود همه تحریم های وضع شده علیه ایران باز هم تمامی خدماتش را به کاربران ایرانی ارائه می کند)
از بحث اصلی منحرف نشوم; حالت دیگر هم فیلترینگ و محدود کردن دسترسی کاربران به بعضی از محتویات و سایت ها توسط یک کشور برای کاربران همان کشور است; به عنوان مثال فیلتر شدن شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک و توئیتر و یا پیامرسانهایی همچون تلگرام در ایران; و یا مثلا فیلتر شدن یوتیوب و توییتر در کشور چین.
مضرات فیلتر شکن برای گوشی و کامپیوتر
VPN مخفف عبارت Virtual Private Network یا شبکه خصوصی مجازی است; که یک روش امنیتی محبوب در اینترنت به شمار میرود.
حروف اختصاری، بیانگر روشی است که به وسیله آن یک لایه امنیتی به شبکههای خصوصی و عمومی افزوده میشود.
ایا فیلتر شکن به گوشی اسیب می زند ؟
فیلترشکن های متنوع و زیادی برای بالا بردن امنیت در سیستم عامل های مختلف همچون ویندوز، اندروید و ios وجود دارد; اما همیشه مراقب سوء استفاده ها باشید. مثل ویروسها و بدافزارهای متعددی که ممکن است در بستر همین فیلتر شکن ها منتشر شوند; و یا حتی سوء استفاده از داده های کاربران توسط صاحبان فیلترشکن ها.
بنابراین در پاسخ به این سوال که ایا فیلتر شکن به گوشی اسیب می زند باید گفت که فیلترشکن ها اطلاعات را به صورت رمز شده (encrypt) منتقل می کنند; و فرمول خارج کردن از رمز (decrypt) آن در اختیار سرور است; و احتمالا تضمینی وجود ندارد که سرور قبل از رسیدن داده ها به مقصد آن را بازخوانی نکرده باشد.
ممکن است یرخی فیلترشکن ها هدف های مخربی همچون باز کردن راهی به رایانه افراد یا فیشینگ و… در سر داشته باشند; البته واضح است که این مسئله در تمامی موارد صدق نمی کند.
چه فیلتر شکنی خوبه ؟
این سوال را باید از مسئولین پرسید! آقای حداد عادل شما از چه فیلترشکنی برای بازکردن توئیتر استفاده می کنید؟
بسیاری از کاربران اینترنت داخل کشور برای ورود به سایتهای غیر مجاز، به سراغ نرمافزارهای تغییر ip ، سایتهای تغییر ip و همچنین VPN رفته و این رجوع کاربران به استفاده به این روشهای عبور از فیلترینگ، باعث رشد فزاینده فروش اکانتهای نرمافزارهای تغییر ip و VPN شده است. ضمن این که با جستجوی کوتاه در اینترنت، با سایتهای داخلی ارایه دهنده اشتراک VPN روبهرو خواهیم شد که آزادانه و بدون هیچ ترسی، شماره حساب اعلام کرده و اقدام به فروش غیر قانونی اشتراک VPN میکنند.
این میل و کشش کاربران به استفاده از چنین فنآوریهایی برای ورود به سایتهای غیر مجاز، با عوارض خطرناکی همراه است؛ چرا که کاربر با استفاده از VPN و همچنین نرمافزار تغییر ip با اتصال به یک سرور در خارج از کشور (عمدتا در انگلیس و آمریکا) متصل شده و همین امر موجب اختصاص یک IP خارجی به رایانه کاربر داخلی میشود که در ادامه این کار، همه دادهها و اطلاعات از رایانه کاربر به سرور خارجی انتقال پیدا کرده و از آنجا وارد دنیای مجازی اینترنت میشود و به این وسیله، از سد داخلی کشور عبور میکند.
اما این عبور از سد با تهدیدهایی روبهرو میشود؛ به این ترتیب که کاربر نمیداند، بیشتر و اغلب سرورهایی که اشتراک VPN را در اختیار کاربران قرار میدهند، نه تنها تمامی اطلاعات رد و بدل شده را بررسی و کنترل میکنند، بلکه به همین وسیله با پورتهای باز رایانه کاربر به اطلاعات درون رایانه وی دسترسی پیدا کرده و امکان کپیبرداری و یا دیدن اطلاعات داخلی رایانه کاربر برای سرورهای خارجی میسر میشود و این در حالی است که اگر کاربر برای مثال در شبکه محل کارش، این نوع ارتباط را برقرار کند، سرور میتواند از طریق رایانه کاربر به اطلاعات شبکه داخلی آن اداره نیز دسترسی پیدا کند و نیز با نرمافزارهای پیشرفته بدون آگاهی کاربر، اطلاعات موجود در رایانه یا شبکه داخلی کاربر را برای خود کپی کند. همین مسأله در نرمافزارهای تغییر ip مانند «فریگیت» و «اولترا سورف» نیز در حال انجام است.
با این حال، به نظر میرسد، باید تمهیدات و نظارت دقیقتری بر عملیات سد کردن سایتهای غیر مجاز صورت گرفته و مسئولان مخابرات کشور نیز با سایتهای مختلف برخورد کرده و در آغاز کار، با سد کردن یک سایت، مردم را به استفاده از نرمافزارهای تغییر ip سوق ندهند.
در پایان تأکید میشود، استفاده از چنین روشهایی، ممکن است خطرات بسیاری داشته باشد و کاربران اینترنت باید بدانند که استفاده از چنین نرمافزارها و روشهایی، مانند این است که همه محتویات رایانه خود را از تصویر و فیلم شخصی گرفته تا اطلاعات مهم شخصی و کاری، آپلود کرده و در اختیار عموم قرار دهیم.
گفتنی است، دستگاههای ذیربط نیز باید با بررسی و نظارت دقیقتر با ارایه دهندگان غیر مجاز VPN و نرمافزارهای تغییر ip برخورد کنند.
سوالات متداول
1. VPS یا VPN کدامیک بهتر است؟
VPS یک سرویس میزبانی مجازی است که اگر دیتاسنتر آن در داخل باشد IP| ثابت و اختصاصی ایران را دارد، اما اگر دیتاسنتر آن در خارج از کشور باشد، IP اختصاصی و ثابت خارج از کشور را خواهد داشت. برای همین شبیه به یک کامپیوتر در موقعیت یک کشور خارجی برای شما عمل میکند. اما VPN یک سیستم برای تغییر موقت IP است و به شما IP خارج اما موقت ارائه میکند که با هر باز قطع و وصل شدن، IP تغییر خواهد کرد.
2. VPS به چه منظوری مورد استفاده قرار میگیرد؟
VPS یا سرور خصوصی مجازی، یک سیستم عامل مجازی است که در یک سرور والد قرار دارد و از فناوری مجازیسازی برای ارائه منابع اختصاصی (خصوصی) به سرورهای مجازی دیگر استفاده می کند.
3. برای ترید و خرید و فروش ارز دیجیتال، VPS بهتر است یا VPN؟
مطمئناً VPS انتخاب مطمئنتری است، چرا که کاملا مانند یک سیستم همیشه روشن در کشور خارجی عمل میکند و با قطع اتصال شما، IP تغییر نمیکند. اما VPN ممکن است IP شما را تغییر دهد یا امکان قطع و وصلهای زیادی دارد.