گردهمآیی خانوادههای قربانیان سربرنیتسا در سارایوو
صدها تن در بیست و هشتمین سالگرد قتل عامل سربرنیتسا در سارایوو، بوسنی گردهم آمدند.
به گزارش آپارات نیوز، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این جمعیت روز یکشنبه در حالی در سارایوو حضور داشتند که کامیونی با ۳۰ تابوت به سمت سربرنیتسا میرفت؛ جایی که قربانیان تازه شناسایی شده تنها نسل کشی اروپا از جنگ دوم جهانی در این منطقه به خاک سپرده میشوند.
همزمان با توقف کامیون حامل تابوت در مقابل ساختمان ریاست جمهوری که رویش با یک پرچم بزرگ بوسنی پوشانده شده بود، مردم به سمت پرچم که بقایای اجساد کشف شده در گورهای دسته جمعی را پنهان کرده بود، گل پرتاب میکردند. هویت اجساد را به وسیله دی.ان.ای شناسایی کردند.
یکی از افرادی که برای ادای احترام آمده بود، گفت: این واقعا جای تاسف است که صدها قربانی هنوز پیدا نشده و اینکه هنوز تعدادی هستند که نسل کشی سربرنیتسا را انکار میکنند.
قربانیان تازه شناسایی شده قتل عامل سربرنیتسا در ۱۱ ژوئیه که روز آغاز کشتار ۱۹۹۵ است، در یک قبرستان بزرگ در حومه شرقی شهر دفن میشوند.
تاکنون بقایای بیش از ۶۶۰۰ قربانی این نسل کشی کشف و در این گورستان دفن شده است.
کشتارهای سربرنیتسا اوج جنگ خونین ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ بوسنی بود که پس از فروپاشی یوگسلاوی یکسری احساسات ناسیونالیستی و جاه طلبیهای ارضی را به وجود آورد و باعث شد تا صربهای بوسنی علیه کرواتها و مسلمانان برخیزند.
در ژوئیه ۱۹۹۵، صربهای بوسنی به مکان امن مورد حمایت سازمان ملل در سربرنیتسا حمله کردند. دستکم ۸۰۰۰ مرد و پسر مسلمان بوسنیاک را از همسران، مادران و خواهرانشان جدا کرده، آنها را به سمت جنگل برده و قتل عام کردند.
قاتلان، اجساد قربانیان را به سرعت در گورهای دسته جمعی دفن کرده و بعد با بولدوزر رویشان خاک ریختند، بقایای اجساد را در سایر نقاط دفن کردند تا شواهد جرایم جنگی را مخفی کنند.
این قتل عام از سوی دادگاههای ملی و بینالمللی، “نسل کشی” اعلام شد. هنوز هم با وجود شواهد غیرقابل انکار از آنچه که رخ داد، سران صرب در بوسنی و صربستان یا این نسل کشی را کم اهمیت میدانند یا آن را انکار میکنند.
انتهای پیام