۱۲ نکته درباره پلاستیکها، آفتهای مصنوعی محیط زیست

پلاستیک ها محصولاتی هستند که به دلیل سهولت استفاده و قیمت پایین در دنیای امروز مصرف زیادی دارند، اما افزایش روزافزون تولید پلاستیک خطرات زیادی برای محیط زیست به همراه دارد.
به گزارش آپارات نیوز، دو سال از شروع همه گیری کووید 19 می گذرد و نیاز به رعایت پروتکل های بهداشتی منجر به افزایش چشمگیر استفاده از پلاستیک شده است. نوروز 1401 که به طور غیررسمی اولین عید است که با شرایط مساعدتری از نظر بیماری های عروق کرونا ویروس قلب برگزار می شود، فرصتی است تا مردم به نقاط مختلف سفر کنند و البته اغلب زباله های پلاستیکی خود را به محیط زیست اهدا کنند.
12 نکته در مورد پلاستیک اهمیت توجه به این موضوع و لزوم کاهش مصرف آن را یادآوری می کند:
پلاستیک ها موادی هستند که تخمین زده می شود بیش از 450 سال تجزیه شوند.
پلاستیک ها از جمله کیسه های پلاستیکی به دلیل ترکیباتشان تجزیه پذیر نیستند و صدها سال بدون تخریب در محیط می مانند.
بر اساس آمارهای جهانی، ایران جزو 20 کشور اول جهان در تولید زباله های پلاستیکی است.
ایران سالانه حدود 4 میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می کند.
هر ایرانی به طور متوسط روزانه سه کیسه پلاستیکی مصرف می کند که 96 درصد آن مستقیماً به سطل زباله می رود.
بلع مواد پلاستیکی عامل اصلی انقراض موجودات دریایی و 80 گونه مختلف جانوری در جهان است.
پلیمرهای زیست تخریب پذیر مبتنی بر نشاسته ترموپلاستیک و نانوالیاف طبیعی محصولاتی هستند که استفاده از آنها باعث کاهش آلودگی محیط زیست می شود.
داشتن کیسه خرید پارچه ای، استفاده از بطری های آب قابل استفاده مجدد، پرهیز از قاشق و چنگال یکبار مصرف از جمله راه های کاهش مصرف و تولید زباله های پلاستیکی است.
با توجه به اینکه این موضوع تبدیل به یک آیین شده است، بهتر است هموطنان سبزی را در ظروف یکبار مصرف نکارند.
مصرف حداقلی کیسه های پلاستیکی و ظروف و اجناس پلاستیکی یکبار مصرف و جایگزینی محصولات پایدار مانند کیسه های پارچه ای، سبد خرید، رومیزی پارچه ای، لیوان و ظروف غیر پلاستیکی و …. می تواند آلودگی های زیست محیطی را کاهش دهد و از تخریب مناطق و مناظر طبیعی جلوگیری کند. کشور بسیار موثر است.
برای کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی باید سیاستهای بازدارندهای مانند افزایش قیمت کیسههای پلاستیکی و خارج کردن نسبی این اقلام از حوزه عمومی را اعمال کرد.
انتهای پیام/