چطور گلاب درست کنیم و 7 روش طرز تهیه گلاب خانگی
خواص و فواید بی نظیر و شگفت انگیز گلاب اصل کاشان ، بر هیچکس پوشیده نیست . این خواص باورنکردنی، باعث شده تا مصرف گلاب و سایر مواد و نوشیدنی های گل محمدی،در زندگی روزمره بسیاری از افراد جایگاه ثابت و ویژه ای داشته باشد. بسیاری از افراد هم درست کردن گلاب در خانه را ترجیح می دهند. ولی ممکن است دستور و روش تهیه گلاب خانگی را ندانند و به دنبال یک آموزش مفید و کاربردی در این زمینه باشند. اگر شما هم جزو این افراد هستید و دوست دارید تا طرز تهیه گلاب طبیعی وخالص خانگی را بدانید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
چطور گلاب درست کنیم و 7 روش طرز تهیه گلاب خانگی
اگر دوست دارید عطر و طعم بینظیر گلاب را در خانه تجربه کنید، با ما همراه شوید تا با ۷ روش مختلف طرز تهیه گلاب خانگی آشنا شویم:
-
تهیه گلاب طبیعی با استفاده از یخ
یکی از روشهای جذاب و خلاقانه برای ساخت گلاب خانگی، استفاده از یخ است.
مواد لازم برای تهیه گلاب خانگی با استفاده از یخ
گلبرگهای گل محمدی | حدود ۲۵۰ گرم (گلبرگهای تازه و معطر) |
آب | حدود 1 لیتر |
یخ | به مقدار لازم |
روش تهیه گلاب خانگی با استفاده از یخ
- یک قابلمه بزرگ را با گلبرگهای گل محمدی پر کنید.
- در وسط قابلمه بزرگ، یک کاسه فلزی را برعکس قرار دهید.
- یک کاسه دیگر را روی کاسه ای که به حالت برعکس قرار داده ایم می گذاریم.
- داخل قابلمه، آب را طوری اضافه کنید که وارد کاسه دوم نشود.
- درب قابلمه را به صورت برعکس قرار دهید و زیر گاز را روشن کنید. منتظر بمانید تا آب قابلمه به جوش آید.
- بعد از به جوش آمدن، چند تکه یخ را روی درب قابلمه بگذارید. این باعث می شود تا داخل قابلمه بخار جمع شود و عصاره گل محمدی داخل ظرفی که در وسط قابلمه قرار دادیم،جمع شود.
نکته: در هر بار استفاده از یخ، اجازه دهید تا یخ کاملا آب شود، آب آن را پاک کنید و مجددا چند قالب یخ را بر روی درب قابلمه قرار دهید. در طی فرایند گلاب گیری در خانه به این روش، این مرحله را 4،5 بار تکرار کنید.
- .بعد از حدود نیم ساعت، اگر درب قابلمه را بردارید،خواهید دید که رنگ گل های محمدی سفید شده است. زیر گاز را خاموش کنید و بعد از اینکه مواد کاملا خنک شد، ظرف وسط قابلمه را بردارید.گلاب شما آماده است!
اگر وقت کافی برای درست کردن گلاب در خانه ندارید و یا به مواد مرغوب دسترسی ندارید، همین الان با شماره تلفن 03155584424 تماس بگیرید تا گلاب اصل و خالص تولید شده با تازه ترین و سالم ترین گل های محمدی رو از کاشان تا دم در خونه اتون بیاریم!
2. طرز تهیه گلاب خانگی با کتری
تقطیر، یکی از قدیمیترین و سنتیترین روشهای تولید گلاب خانگی است. در این روش به وسایلی مانند کتری، لوله و ظرف شیشه ای نیاز داریم:
مواد لازم برای درست کردن گلاب با استفاده از کتری
گلبرگهای تازهی گل محمدی | حدود ۵۰۰ گرم |
آب | حدود ۲ لیتر |
یخ | به مقدار لازم |
طرز تهیه گلاب خانگی به روش تقطیر با کتری
- “کتری بزرگی را روی گاز قرار دهید.
- دهانه کتری را به وسیله یک لوله به داخل ظرف بزرگ شیشه متصل کنید. (این لوله باید طویل باشد)
- حد فاصل بین کتری و ظرف شیشه ای ظرف آب سرد قرار دهید و لوله را در این آب بگذارید تا عمل تقطیر انجام شود.
- کتری را تا نیمه گلبرگ گل رز ریخته و آب بریزید تا زمانی که روی گلبرگ ها را آب بگیرد.
- گاز را روشن کنید تا آب به حالت جوشیدن در آید. سپس هنگامی که آب کتری تمام شد ،گاز را خاموش کنید و محتویات لوله را درون یک ظرف خالی کنید.
- ظرف را در یخچال بگذارید.
3. درست کردن گلاب با استفاده از آب مقطر
استفاده از آب مقطر به شما کمک میکند تا گلاب خالصتر و با کیفیتتری داشته باشید.
مواد لازم برای درست کردن گلاب خانگی با آب مقطر
گلبرگهای تازه گل محمدی | حدود ۲۵۰ گرم |
آب مقطر | حدود ۱ لیتر |
یخ | به میزان لازم |
طرز تهیه گلاب با استفاده از آب مقطر
- یک ظرف شیشه ای مناسب را انتخاب کنید و گل های محمدی را داخل آن بریزید.
- مقداری آب مقطر را بجوشانید و سپس درون ظرف شیشه ای بریزید. مقدار آب مقطر باید به گونه ای باشد که تا روی گلبرگ ها را بپوشاند.
- ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید به جوش آید.
- پس از جوشیدن، مایع را صاف کنید تا گلبرگها جدا شوند.
این گلاب خالص و بسیار معطر خواهد بود.
4. طرز تهیه گلاب با استفاده از دیگ زودپز
با استفاده از زودپز میتوانید به راحتی و در مدت زمان کوتاهتری گلاب خانگی تهیه کنید. در ادامه، مواد لازم و روش تهیه گلاب با استفاده از زودپز را به شما آموزش میدهیم. این روش سریع و کارآمد است و نتیجهای عالی به شما خواهد داد.
مواد لازم برای تهیه گلاب با زودپز
گلبرگهای تازه گل محمدی | حدود ۵۰۰ گرم (ترجیحاً گلبرگهای تازه و معطر) |
آب | حدود ۲ لیتر |
طرز تهیه گلاب خانگی با استفاده از زودپز
- ابتدا گلبرگهای گل محمدی را با دقت بشویید.
- گلبرگهای شسته شده را در داخل زودپز قرار دهید. مقدار گلبرگها باید به گونهای باشد که فضای کافی برای آب و بخار در زودپز وجود داشته باشد.
- حدود ۲ لیتر آب به زودپز اضافه کنید. میزان آب باید به اندازهای باشد که گلبرگها کاملاً در آب غوطه ور شوند ولی بیش از حد پر نشود.
- درب زودپز را محکم ببندید و مطمئن شوید که به درستی قفل شده است. این مرحله بسیار مهم است تا بخار به خوبی در داخل زودپز نگه داشته شود.
- زودپز را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید به آرامی گرم شود. از حرارت زیاد پرهیز کنید تا گلبرگها نسوزند و عطر و طعم گلاب حفظ شود.
- بعد از اینکه زودپز به دمای لازم رسید و بخار تولید شد، حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان دهید تا گلبرگها کاملاً عصاره خود را به آب بدهند. این مدت زمان کافی است تا یک گلاب خوشبو و طبیعی تهیه شود.
- پس از اتمام زمان پخت، زودپز را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. سپس درب زودپز را با دقت باز کنید. مایع حاصل را از یک صافی عبور دهید تا گلبرگها جدا شوند و گلاب خالص به دست آید.
- گلاب تهیه شده را در بطریهای شیشهای تمیز و تیره رنگ بریزید و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. این کار به ماندگاری بیشتر و حفظ عطر و طعم گلاب کمک میکند.
اگر به دنبال خرید گلاب اصل کاشان هستید ولی نمیدونید از کجا بخرید و چه گلابی برای شما مناسبه منتظر چی هستین؟ همین الان به شماره تلفن 03155584424 زنگ بزنید تا یه مشاوره رایگان از کارشناسان ما هدیه بگیرید.
5. تهیه گلاب خانگی با استفاده از پارچه
در این روش، با کمترین تجهیزات میتوانید گلاب طبیعی و خوشبویی در خانه تهیه کنید. در ادامه، نحوه تهیه گلاب خانگی با استفاده از پارچه را به شما آموزش میدهیم.در همین مورد، توصیه می کنیم تا فیلم گلاب گیری در خانه را هم تا آخر ببینید.
مواد لازم برای درست کردن گلاب خانگی با پارچه
گلبرگهای تازه گل محمد | حدود ۲۵۰ گرم |
آب | 1 لیتر |
طرز تهیه گلاب با پارچه
- ابتدا گلبرگهای گل محمدی را با دقت بشویید تا هرگونه گرد و غبار و آلودگی از بین برود. بهتر است از گلبرگهای تازه و معطر استفاده کنید تا گلاب شما بوی بهتری داشته باشد.
- قابلمه را با آب پر کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. آب جوشیده باید کاملاً تمیز باشد تا کیفیت گلاب تهیه شده بالا باشد.
- گلبرگهای شسته شده را در پارچه نازک قرار دهید و پارچه را محکم ببندید تا گلبرگها از آن خارج نشوند. این کار باعث میشود تا عصاره گلبرگها بهتر در آب نفوذ کند.
- پارچه بسته شده با گلبرگها را در کاسه بزرگی قرار دهید و روی آن آب جوشیده بریزید. کاسه را با درپوش بپوشانید تا بخار در داخل آن باقی بماند. بگذارید پارچه و گلبرگها به مدت ۲۴ ساعت در آب بمانند تا عصاره گلها به خوبی خارج شود.
- پس از ۲۴ ساعت، پارچه را از کاسه خارج کنید و با دقت فشار دهید تا تمام عصاره گلبرگها خارج شود. مایع حاصل را از یک صافی عبور دهید تا هرگونه ذرات باقیمانده از گلبرگها جدا شوند و گلاب خالص به دست آید.
- گلاب تهیه شده را در بطریهای شیشهای تمیز و تیره رنگ بریزید و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. این کار به ماندگاری بیشتر و حفظ عطر و طعم گلاب کمک میکند.
6. گلابگیری در منزل
- قابلمه بزرگ انتخاب کرده و گلبرگ های گل محمدی را که از قبل آماده کرده ایم در آن میریزیم.
- سپس تا بالای سطح گلبرگ ها آب می ریزیم.
- حال قابلمه را روی حرارت کم می گذاریم تا آب، رنگ گل ها را بگیرد.
- ترکیب را در یک آبکش ریخته و صاف کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
- در این روش مقداری از عصاره ی گلاب با آب تبخیر خواهد شد.
7. درست کردن گلاب در خانه با استفاده از دستگاه تقطیر
درست کردن گلاب با این روش، جزو قدیمی ترین و سنتی ترین روش هاست. اکثر کارگاه های گلابگیری در کاشان نیز، از همین روش استفاده می کنند. گلابگیری با دستگاه تقطیر به گونه ای انجام می شود که خواص گل محمدی حفظ شود.
مواد لازم برای درست کردن گلاب در خانه با دستگاه تقطیر
گلبرگهای تازه گل محمدی | حدود ۵۰۰ گرم |
آب | 2 لیتر |
یخ( برای خنک کردن بخار) | به مقدار لازم |
روش تهیه گلاب خانگی با دستگاه تقطیر
- ابتدا گلبرگهای گل محمدی را با دقت بشویید.
- گلبرگهای شسته شده را در محفظه مخصوص دستگاه تقطیر قرار دهید. مقدار گلبرگها باید به اندازهای باشد که فضای کافی برای بخار در دستگاه وجود داشته باشد.
- حدود ۲ لیتر آب به محفظه دستگاه تقطیر اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازهای باشد که گلبرگها کاملاً در آب غوطهور شوند ولی بیش از حد پر نشود.
- دستگاه تقطیر را روشن کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. از حرارت زیاد پرهیز کنید تا گلبرگها نسوزند و عطر و طعم گلاب حفظ شود.
- بخاری که از جوشیدن آب و گلبرگها تولید میشود، وارد لوله تقطیر شده و به وسیله یخ خنک میشود. این بخار خنک شده به صورت مایع جمعآوری میشود که همان گلاب خالص است.
- پس از اتمام فرایند تقطیر، گلاب جمعآوری شده را بگذارید تا خنک شود. سپس مایع را از یک صافی عبور دهید تا هرگونه ذرات باقیمانده از گلبرگها جدا شوند و گلاب خالص به دست آید.
- گلاب تهیه شده را در بطریهای شیشهای تمیز و تیره رنگ بریزید و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. این کار به ماندگاری بیشتر و حفظ عطر و طعم گلاب کمک میکند.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با 7 روش آسان و ساده برای تهیه گلاب خانگی غلیظ و طبیعی آشنا کنیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر زمان و وقت کافی برای درست کردن گلاب در خانه ندارید، می توانید گلاب اصل کاشان را از بهترین و معتبر ترین مراکز تولید خریداری نمائید. برای خرید آنلاین و اینترنتی انواع گلاب خالص و طبیعی خانگی، می توانید با مراجعه به وبسایت هایی مانند دیجی کالا، آبگین، ترب، با سلام و مقایسه قیمت و کیفیت برند ها، اقدام به خرید کنید.
برای خرید تکی و عمده گلاب اصل کاشان تولید شده به روش های صد در صد خانگی، همین الان با شماره تلفن 03155584424 تماس بگیرید و هر سوالی داشتید از کارشناسان ما بپرسید تا کمکتون کنن. برای خرید مستقیم و بدون واسطه انواع گلاب خانگی هم میتونید با مراجعه به وبسایت این مرکز به آدرس https://aabgin.com اقدام کنید.
فصل گلاب گیری تموم شده و ما کلا یادمون رفته گلاب بخریم. الان دیگه قیمت گلاب اصل کاشان گرون تر شده. همسرم میگه امسال نخریم ولی من خیلی از گلاب استفاده می کنم برا همین برام خیلی مهمه که گلاب داشته باشم تو خونه. به نظر شما آیا درست کردن گلاب در خونه از نظر اقتصادی بهصرفه تره؟یا بهتره گلاب اصل کاشان آماده رو با همین قیمتا بخریم؟
موقع گلاب گیری و در طی این مراحلی که گفتید،چه نکاتی رو باید رعایت کنم تا گلابم مثل گلاب اصل کاشان خالص و خوشبو بشه؟اصلا به نظرتون میشه یه همچین گلاب غلیظی رو تو خونه هم درست کرد؟
در فرآیند گلابگیری، دمای آب و زمان تقطیر چقدر اهمیت داره؟ و چطور میتونم دما و زمان رو طوری تنظیم کنم که بهترین نتیجه رو بگیرم؟
تو روش های گلاب گیری در منزل چند بار باید گلها رو تقطیر کنیم تا گلاب دوآتیشه به دست بیاد؟
سلام دوستان! به نظر شما چطور گلاب درست کنیم که کیفیت و بوی اون نزدیک به گلاب اصل کاشان باشه؟ چند بار تو خونه امتحان کردم، ولی هنوز اون عطر گلاب کاشان رو نداره. شاید روش خاصی توی گلابگیری در کاشان وجود داره که نمیدونم؟ کسی تجربهای داره؟
خیلی عالی بود! همیشه برام سوال بوده چطور میشه گلاب اصل کاشان رو توی خونه درست کرد. یه بار ویدیویی دیدم که توش روش طرز تهیه گلاب خانگی رو توضیح میدادن، ولی نتیجه خوبی نگرفتم. کسی میدونه برای گلابگیری خانگی باید چه نکاتی رو رعایت کنم؟
این مقاله خیلی به درد خورد! سوالی داشتم، کسی تا حالا تو خونه گلابگیری کرده که نتیجهش نزدیک به گلاب اصل باشه؟ چون من چند بار با گل محمدی و روشهای مختلف امتحان کردم ولی هنوز به اون بوی ماندگار و قوی گلاب کاشان نرسیدم.
توی مقاله نوشتید چطور گلاب درست کنیم، ولی به نظر شما چطور میشه کیفیت گلاب خانگی رو به گلاب اصل کاشان نزدیک کرد؟ یه بار با گلهای تازه امتحان کردم ولی نتیجهای که باید نگرفتم. شاید باید نکات خاصی رو رعایت کرد؟
خیلی خوب بود! همیشه برام سوال بوده که گلابگیری در کاشان چطور انجام میشه که اینقدر عطر خوبی داره. تو خونه چند بار گلاب درست کردم، ولی کیفیتش هیچوقت مثل گلاب اصل کاشان نشد. به نظرتون مشکل از روش کار یا نوع گلهاست؟
راستش من دنبال یه روش مطمئن بودم برای تهیه گلاب خانگی که بوش شبیه به گلاب اصل باشه. تو مقاله گفتید چطور گلاب درست کنیم ولی هنوز متوجه نشدم که برای نتیجه بهتر، باید از چه نکاتی پیروی کنیم. کسی تا حالا تونسته با این روش به کیفیت خوب برسه؟
چند سال پیش ویدیویی از گلابگیری کاشان دیدم و همیشه دوست داشتم یه بار امتحان کنم. این مقاله خیلی کمکم کرد، ولی هنوز دقیق نمیدونم چطور میشه همون بوی گلاب اصل کاشان رو در خونه درست کرد. اگر کسی تجربهای داره، خوشحال میشم کمک کنه.
خیلی مقاله خوبی بود. همیشه دلم میخواست تو خونه یه گلاب اصل درست کنم، مخصوصاً با اون عطری که توی گلاب کاشانی هست. تو مقاله توضیح داده بودید چطور گلاب درست کنیم ولی بازم برام سواله که آیا واقعاً میشه همون کیفیت رو تو خونه داشت؟
این مقاله و ویدیویی که از گلابگیری در خانه گذاشته بودین خیلی کمککننده بود. من تو خونه یه بار امتحان کردم، ولی اون عطری که گلاب اصل کاشان داره رو نداشت. شاید روش خاصی داره؟ اگر کسی تجربهای داره، لطفاً نکاتش رو بگه.
مقاله عالی بود! خیلی وقت بود دنبال روشی میگشتم که گلاب خانگی درست کنم با کیفیت گلاب اصل کاشان. چند بار تو خونه گلابگیری کردم ولی هنوز به اون بوی ماندگار و خوشایند نرسیدم. شاید باید نکته خاصی رو رعایت کنیم؟
سلام دوستان، کسی تجربهای داره که چطور گلاب خانگی رو با روش طرز تهیه گلاب خانگی درست کنیم که کیفیتش مثل گلاب اصل کاشان بشه؟ من چند بار امتحان کردم ولی هنوز یه چیزی کمه. شاید دمای خاصی باید رعایت بشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
چقدر جالب بود این مقاله! همیشه برام سوال بوده چرا گلابگیری در کاشان اینقدر معروفه. چند بار تو خونه گلاب درست کردم ولی هیچ وقت اون بو و کیفیت رو نداشت. شاید گلهاش خاص باشن یا روش خاصی دارن؟ اگر کسی میدونه لطفاً راهنمایی کنه.
سلام، من دنبال ویدیوهایی بودم که روش طرز تهیه گلاب خانگی رو نشون بدن و اتفاقی این مقاله رو دیدم. آیا واقعاً میشه تو خونه همون کیفیت گلاب کاشان رو درآورد؟ کسی تا حالا با این روش امتحان کرده؟ به نظرتون نتیجهی خوبی میشه گرفت؟
خیلی مقاله خوبی بود، ممنون! همیشه دلم میخواست بدونم چطور گلاب درست کنیم که بوش مثل گلاب اصل کاشان باشه. یه بار تو خونه با گل محمدی تازه امتحان کردم، ولی نتیجه مثل گلاب کاشان نشد. شاید تکنیک خاصی داره؟ خوشحال میشم کسی که تجربهای داره راهنمایی کنه.
تجربه من از گلاب گیری در خانه زیاد خوب نبود و نتیجه با گلاب اصل کاشان تفاوت زیادی داشت. کسی پیشنهادی داره که بتونم عطر و طعم بهتری بگیرم؟
سلام به همه! از دوستان کسی تا حالا گلابگیری در خونه رو امتحان کرده؟ من یه بار با گل خشک امتحان کردم ولی بوی گلاب اصل رو نداشت. شاید بهتر باشه از گل محمدی تازه استفاده کنم؟ کسی میتونه راهنمایی کنه چطور گلاب خانگی با کیفیت درست کنم؟