گیاه «ویلوچیا میرابیلیس» تا بیش از هزار سال عمر می کند
برخی از گیاهان برای زنده ماندن در شرایط سخت سازگار شده اند. گیاه ویلوچیا میرابیلیس نقش مهمی در اکوسیستم بیابانی ایفا می کند و به عنوان یک منبع غذایی برای برخی از جانوران بیابانی به شمار می رود.
به گزارش خبرگزاری آنا گیاهان بخش مهمی از طبیعت هستند و نقش حیاتی در اکوسیستم زمین ایفا می کنند. آنها علاوه بر تأمین اکسیژن از طریق فتوسنتز منبعی غذایی برای بسیاری از موجودات زنده هستند. این موجودات غیرمتحرک با تنوع زیاد خود زیبایی خاصی به محیط زیست می بخشند و به حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش زمین کمک می کنند.
در دنیای گیاهان برخی از گونه ها توانسته اند به طور حیرت آوری خود را با شرایط محیطی سخت سازگار کنند. این سازگاری به آنها این امکان را می دهد که در مکان هایی با آب و هوای نامساعد و منابع محدود زندگی کنند.
یکی از برجسته ترین نمونه ها در این زمینه گیاه ویلوچیا میرابیلیس (Welwitschia mirabilis) است که در بیابان نامبیا واقع در آفریقای جنوبی رشد می کند. گیاه ویلوچیا میرابیلیس دارای دو برگ بزرگ و پهن است که به طور مداوم رشد می کنند و می توانند به طول چند متر برسند. این گیاه عمر طولانی دارد و برخی از نمونه های آن می توانند تا بیش از هزار سال عمر کنند. این عمر طولانی به دلیل توانایی های خاصی است که ویلوچیا میرابیلیس برای بقا در شرایط سخت بیابانی دارد.
بیابان نامبیا یکی از خشک ترین مناطق جهان است و بارش باران در آن بسیار کم است و ویلوچیا میرابیلیس به خوبی با این شرایط سازگار شده است. ریشه های عمیق و گسترده این گیاه به آن کمک می کند تا رطوبت را از عمق زمین جذب کنند. همچنین برگ های بزرگ آن قادر به جمع آوری رطوبت ناشی از شبنم هستند که در طول شب بر روی سطح زمین تشکیل می شود.
ویلوچیا میرابیلیس دارای سیستم فیزیولوژیکی خاصی است که به آن اجازه می دهد تا آب را به طور مؤثری ذخیره کند و فعالیت های حیاتی خود را در شرایط سخت به حداقل برساند تا از مصرف آب جلوگیری کند. مطالعه بر روی این گیاه و دیگر گونه های مشابه می تواند بینش های ارزشمندی درباره نحوه سازگاری موجودات زنده با تغییرات اقلیمی و شرایط سخت ارائه دهد.