آشنایی با نحوه انجام ایمپلنت دندان به زبان ساده

ایمپلنت دندان چگونه است؟ + بررسی هر آنچه درباره ایمپلنت دندان باید بدانید

ایمپلنت دندان از جدیدترین روش‌های درمانی متخصصین دندانپزشک در شیراز برای پر کردن جای دندان‌های خالی است. در گذشته بیمارانی که دندان‌های خود را از دست می‌دادند، ناچار بودند از روش‌هایی مثل استفاده از دندان مصنوعی یا بریج دندان استفاده کنند. مهم‌ترین مشکل این روش‌ها عمر پایین دندان‌های جایگزین و فرسودگی استخوان لثه در درازمدت است. به‌علاوه که دندان‌های بریج یا مصنوعی کاربرد دندان‌های اصلی را نخواهند داشت؛

اما در روش ایمپلنت از فیکسچر به جای ریشه دندان استفاده می‌شود؛ فیکسچر کمک می‌کند تا دندان‌های ایمپلنت کاملاً با لثه درگیر باشند و علاوه بر ظاهر بهتر، از نظر کاربرد هم دقیقاً شبیه دندان‌های اصلی عمل کنند. در این مقاله قصد داریم درباره نحوه ایمپلنت دندان، مزایا و معایب ایمپلنت و محدودیت‌های آن صحبت کنیم.

آشنایی با نحوه انجام ایمپلنت دندان به زبان ساده

ایمپلنت دندان چیست؟

به زبان ساده، ایمپلنت پروتزی است که برای جایگزینی دندان‌های کشیده شده استفاده می‌شود. بیمارانی که دندان‌های خود را از دست داده باشند، می‌توانند از ایمپلنت دندان برای جایگزینی این دندان‌ها استفاده کنند. این روش به کمک یک عمل جراحی انجام می‌شود. به نحوی که پایه‌های فلزی و پیچ ‌مانند جایگزین ریشه دندان می‌شوند و سپس پروتزهای طراحی‌ شده روی این پایه‌ها نصب خواهند شد.

ایمپلنت چیست؟

از ایمپلنت به‌عنوان بهترین جایگزین ترمیم بریج دندان نام برده می‌شود. شیوه درمانی بریج به نحوی است که برای جایگزین دندان‌های از دست رفته، باید دندان‌های کناری تراش بخورند و سپس پروتز بریج روی دندان‌های کناری سوار شوند. در این روش چون پروتز به‌ طور مستقیم با لثه درگیر نیست، به مرور زمان پروتز دچار لق شدگی خواهد شد. همچنین لثه بیمار هم با گذشت زمان تحلیل می‌رود.

در مقایسه با بریج، ایمپلنت دندان روش بهتری است؛ زیرا در این روش پروتز به‌واسطه پایه کاملاً جایگزین دندان‌ قبلی خواهد شد و ارتباط خود را با لثه حفظ می‌کند. دندان‌های ایمپلنت پایدارتر بوده و طول عمر بیشتری هم خواهند داشت.

ایمپلنت دندان به بیماران کمک می کند تا لبخند خود را پس از، از دست دادن دندان بازگردانند؛ ساختار ایمپلنت از دندان تاج تا ریشه شبیه به دندان طبیعی است. همانطور که می دانید تاج قسمت فوقانی و قابل مشاهده دندان است، و از آنجا که این قسمت برای جویدن غذا استفاده می شود ، به طور منظم در معرض باکتری ها قرار دارد؛ تاج در جای خود توسط ریشه دندان نگاه داشته شده است، در صورت از بین رفتن یا کشیده شدن دندان ، فضایی خالی ایجاد می شود؛ مهم نیست به چه علتی ، مهم این است که وقتی این اتفاق می افتد ، یک ایمپلنت دندان می تواند کل ساختار دندان را جایگزین کند و فضای باقی مانده را پر کند.

امروزه جراحان و متخصصین دندانپزشک ایمپلنت دندان را مناسب ترین شیوه درمانی در میان انواع روش های کاشت دندان می دانند. ایمپلنت دندان شامل دو بخش مهم است که سهم بزرگی در عملکرد صحیح ایمپلنت دارند، بخش اول پیچ فلزی یا همان پایه ایمپلنت است که درون لثه جای ریشه قرار می‌گیرد و بخش دوم نیز مربوط به تاج ایمپلنت است که فرم یک دندان مصنوعی اما طبیعی و زیبا را دارد و روی پیچ ثابت می‌شود.

مزایای ایمپلنت دندان

  • بهبود وضعیت گفتار
  • طبیعی بودن
  • حفظ بافت استخوانی
  • جلوگیری از تحلیل لثه
  • جویدن راحت‌تر غذا
  • جوان‌تر نشان دادن چهره
  • افزایش اعتماد به نفس
  • قیمت مناسب
  • جلوگیری از رشد باکتری ها
  • محافظ از لثه در برابر عفونت
  • مراقبت های اسان بعد جراحی
  • ثابت بودن ایمپلنت
  • مراقبت از سایر دندان ها
  • عدم نیاز به تعویض دوره ای
  • سرعت کوتاه درما
  • عمر طولانی
  • عدم نیاز به چسب

ایمپلنت دندان چگونه کار می‌کند؟

وقتی دندانی به دلیل آسیب یا بیماری خراب شده‌است و از بین می‌رود، فرد عوارض آزاردهنده‌ای مانند تحلیل استخوان فک و صورت، گفتار ناقص یا تغییر در الگوهای جویدن را تجربه می‌کند. جایگزین کردن دندان ازدست‌رفته با ایمپلنت فوری به طور قابل‌توجهی کیفیت زندگی و سلامت فرد را بهبود می‌دهد.

سیستم‌های ایمپلنت دندانی شامل بدنه ایمپلنت دندان و اباتمنت (رابط) ایمپلنت دندانی است و ممکن است شامل یک پیچ ثابت‌کننده اباتمنت نیز باشند. بدنه ایمپلنت که معمولاً از جنس تیتانیوم و سازگار با سلول‌های بدن است با جراحی در استخوان فک کاشته می‌شود تا جایگزین ریشه‌ی دندان شود. اباتمنت ایمپلنت دندان معمولاً توسط پیچ فیکساتور اباتمنت به بدنه ایمپلنت متصل می‌شود و از طریق لثه به داخل دهان امتداد می‌یابد تا دندان مصنوعی متصل شده را در جای خود محکم نگه‌دارد.

انواع ایمپلنت دندان: آیا ایمپلنت فوری برای شما مناسب است؟

ایمپلنت‌ها از نوآوری‌های دنیای دندانپزشکی‌اند که جایگزین دائمی برای دندان‌های ازدست‌رفته می‌شوند. با وجود انواع مختلف، انتخاب نوع مناسب ایمپلنت و دندانپزشک ماهر دشوار است. به‌همین علت، بسیاری افراد سوال می‌کنند که بهترین ایمپلنت دندان چیست؟ در اینجا مختصر به ۶ نوع ایمپلنت دندانی اشاره می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که هرنوع برای کدام دسته از افراد مناسب‌تر است.

۱. ایمپلنت اندوستال

ایمپلنت اندوستال نوعی ریشه مصنوعی از جنس تیتانیوم است که داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و بعد از جوش خوردن به استخوان، پایه‌ای برای تاج یا دندان مصنوعی می‌شود. این نوع ایمپلنت رایج‌ترین نوع ایمپلنت دندان است و برای جایگزینی یک یا چند دندان ازدست‌رفته به کار می‌رود.

۲. ایمپلنت ساب پریوستئال

این نوع ایمپلنت به‌جای داخل استخوان فک، روی استخوان و زیر لثه قرار می‌گیرد. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی که استخوان فک ضعیف یا تحلیل‌رفته دارند، بهترین انتخاب است. از این نوع ایمپلنت برای جایگزینی چند دندان یا تمام دندان‌های یک فک استفاده می‌شود.

۳. ایمپلنت‌های زیگوماتیک

ایمپلنت‌های زیگوماتیک در استخوان گونه جای‌گذاری می‌شوند. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی که استخوان فک بالای آن‌ها شدیداً تحلیل رفته، مناسب است و برای جایگزینی تمام دندان‌های یک فک استفاده می‌شود. این ایمپلنت‌ها به دلیل طول بلند و استحکام بالا، نیاز به پیوند استخوان را در بسیاری از موارد از بین می‌برند.

۴. مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت‌ها از ایمپلنت‌های سنتی دندان کوچک‌تر و نازک‌ترند. این نوع ایمپلنت برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته در افراد با استخوان فک ضعیف یا تحلیل‌رفته مناسب است و به دلیل قطر کم، به عمق جراحی کمتری نیاز دارد.

۵. ایمپلنت‌های All-On ۴

ایمپلنت‌های All-On-۴ برای جایگزینی تمام دندان‌های یک فک با استفاده از چهار ایمپلنت استفاده می‌شوند. این ایمپلنت‌ها به طور خاص زاویه‌دار و در استخوان فک قرار داده می‌شوند تا ثبات و استحکام کافی برای پروتز کامل دندان را فراهم کنند. ایمپلنت‌های All-On-۴ برای بیمارانی که تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اند یا دندان‌های آن‌ها به شدت آسیب‌دیده است، انتخاب مناسبی است. این روش درمقایسه با روش‌های قبلی سریع‌تر است.

۶. ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری نوعی خاص از ایمپلنت‌های دندان است که در یک جلسه و در همان روز کشیدن دندان، در فک قرار می‌گیرد. در این روش، بعد از کشیدن دندان، پایه ایمپلنت داخل استخوان فک قرار داده و سپس یک تاج موقت روی آن نصب می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا