دانش و سلامتکسب و کار برتر

خواص گوشت کبک در طب سنتی

گوشت کبک شامل موارد بسیاری است که به سلامت بدن کمک کرده و مانع از ابتلا به انواع بیماری ها می شود. این گوشت به دلیل ارزش غذایی زیاد، پروتئین فراوان و چربی کم جایگزینی مناسب برای گوشت مرغ یا دیگر گوشت های سفید خواهد بود. گوشت کبک می تواند از ابتلا به بیماری های قلب و عروق جلوگیری کرده و عملکرد کلیه ها را بهبود ببخشد.

کبک پرنده ای است که در نقاط مختلف جهان و ایران پراکنش دارد و باتوجه به نیاز بازار چند سالی است که پرورش آن در برخی شهرهای ایران انجام می شود. در ادامه قصد داریم تا درباره خرید بلدرچین و خواص گوشت این پرنده با شما صحبت کنیم، اما، اگر به مصرف انواع گوشت پرندگان علاقه مند هستید آشنایی با نیز برای شما مفید خواهد بود.

خواص گوشت کبک در طب سنتی

ارزش غذایی گوشت کبک + قیمت گوشت و مرغ

گوشت کبک ماده ای مغذی و مفید برای بدن است که در هر 100 گرم حاوی 112 کیلو کالری انرژی است. کلیه مواد معدنی و ویتامین های موجود در هر 100 گرم از گوشت کبک در جدول زیر ارائه شده است.

مواد معدنی مقدار ویتامین مقدار
کلسیم 28 میلی گرم ویتامین A 73 میلی گرم
منیزیم 31 میلی گرم ویتامین E 01/0 میلی گرم
پتاسیم 240 میلی گرم ویتامین B1 13/0 میلی گرم
آهن 5 میلی گرم ویتامین B2 17/0 میلی گرم
سدیم 47 میلی گرم ویتامین B3 95/11 میلی گرم
روی 1/0 میلی گرم ویتامین B6 67/0 میلی گرم
فسفر 179 میلی گرم ویتامین B12 43/0 میلی گرم

گوشت کبک با وجود پروتئین بالا و چربی کم به آسانی در دستگاه گوارش هضم می شود و مواد مغذی آن به راحتی در اختیار بدن قرار می گیرد. این گوشت به دلیل طعم لذیذ خود در سبد غذایی خانواده ها جای می گیرد. گوشت کبک خواص بسیاری دارد که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم.

خواص گوشت کبک در طب سنتی

طبع گوشت کبک گرم و خشک اما در حد اعتدال است و به همین دلیل در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد و مصرف آن به افراد سرد مزاج توصیه می شود. با توجه به سریع الهضم بودن، این گوشت برای دستگاه گوارش مفید است. در طب سنتی از گوشت کبک برای درمان بسیاری از بیماری ها همچون درد مفاصل، از بین بردن ضعف بدنی، قطع تب و غیره استفاده می کنند. توانایی کاهش تب در این گوشت مشابه است.

خواص گوشت کبک برای کودکان

گوشت کبک به دلیل داشتن چربی پایین و پروتئین بالا برای کودکان بسیار مفید است. گوشت و تخم کبک برای کودکان رشد سریع و سالم، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش ، برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان می آورد. مصرف این تخم بصورت خام در درمان اختلالات تکلم و کودکانی که دیر به حرف می آیند مفید است و به بهبود تکلم کمک میکند. مصرف این تخم اشتها را افزایش داده و به رشد جسمی و ذهنی کودکان کمک می کند.

خواص گوشت کبک برای زنان

گوشت کبک ماده غذایی مناسب برای تامین انرژی مورد نیاز بدن است. اغلب خانم ها در طول دوران قاعدگی با احساس ضعف و کمبود انرژی روبه رو هستند، تا آنجا که انجام برخی فعالیت های روزانه سخت خواهد شد. با مصرف گوشت کبک می توان انرژی و توان از دست رفته بدن را تامین کرد. همچنین این گوشت از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند و به همین دلیل برای خانم ها بسیار مفید است.

خواص گوشت کبک در بارداری

مصرف گوشت کبک در دوران بارداری نه تنها خطری برای مادر و جنین نخواهد داشت، بلکه موجب بهره مندی از خواص این گوشت می شود. چربی کم، پروتئین زیاد، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گوشت کبک آن را به ماده ای مغذی برای خانم ها در دوران بارداری تبدیل کرده است. این گوشت به دلیل هضم سریع برای دستگاه گوارش خانم های باردار مشکلی ایجاد نخواهد کرد؛ البته پیش از مصرف گوشت کبک با پزشک خود مشورت کنید.

خواص گوشت کبک برای مردان

با توجه به اینکه یکی از خواص این گوشت تقویت قوای جنسی است، این ماده غذای برای آقایان بسیار مفید خواهد بود. برخی آقایان برای برقراری رابطه جنسی دچار ضعف بدنی هستند و به آن ها توصیه می شود تا مصرف گوشت کبک را در رژیم غذایی خود جای دهند. همچنین این گوشت به تقویت عضلات نیز کمک می کند که ویژگی مطلوبی برای آقایان ورزشکار و بدن ساز به حساب می آید.

پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی

فشار خون و کلسترول بالا دو عامل اصلی در ابتلا به بیماری های قلب و عروق هستند. گوشت کبک میزان چربی و کلسترول کمی دارد و مصرف آن از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند. همچنین ترکیبات موجود در این گوشت به ویژه پتاسیم مانع از افزایش فشار خون شده و سلامت قلب را به ارمغان می آورد.

بهبود عملکرد کلیه ها

کلیه ها وظیفه دفع مواد مضر برای بدن را به عهده دارند. گوشت کبک به سم زدایی بدن که توسط کلیه ها انجام می شود کمک خواهد کرد. همچنین این گوشت موجب کاهش تولید اسید اوریک در بدن می شود و بدین طریق برای بهبود عملکرد کلیه ها مفید خواهد بود.

درمان مشکلات عصبی

تنش های عصبی همچون استرس و اضطراب یکی از مشکلات رایج کنونی است که در بسیاری از موارد منجر به کاهش کیفیت خواب و حتی بی خوابی خواهد شد. متخصصان گوشت کبک را به عنوان ماده غذایی می شناسند که برای تقویت اعصاب و درمان مشکلات عصبی مفید خواهد بود. همچنین مصرف این گوشت موجب می شود تا مشکل بی خوابی را تا حد موثری درمان کرد.

پیشگیری از ابتلا به عفونت های تنفسی

مشکلات تنفسی بر اثر برخی عوامل بیماری زا، تغییرات آب وهوایی یا مصرف برخی غذاها ایجاد می شوند. خوردن گوشت کبک موجب تقویت ریه ها شده و به همین دلیل از ابتلا به عفونت ها و مشکلات تنفسی جلوگیری می کند. مصرف این گوشت کارکرد ریه ها را بهبود می بخشد و مصرف آن به بیماران تنفسی توصیه می شود.

تسریع دوره بهبود

سپری کردن دوره نقاهت بیماری ها، تا حد زیادی به غذایی که می خوریم بستگی دارد. با استفاده از برخی غذاها می توان به تقویت بدن پرداخت تا دوره نقاهت زودتر سپری شده و فرد سلامت خود را بازیابد. گوشت کبک یکی از مواد غذایی مفید در تسریع فرایند بهبودی است و مصرف آن در دوره های نقاهت توصیه شده است.

عوارض مصرف گوشت کبک

با وجود بسیار بودن خواص گوشت کبک، باید در مصرف آن حد تعادل را رعایت کنید، زیرا استفاده بیش از حد این گوشت عوارض زیر را در پی خواهد داشت.

  • با توجه به اینکه این گوشت طبع گرمی دارد، مصرف زیاد آن برای افراد گرم مزاج مشکل آفرین خواهد بود. مصلح گوشت کبک سنجبین و انواع ترشی هاست.
  • افرادی که چربی خون بالایی دارند باید در مصرف گوشت کبک دقت کنند. با وجودی که میزان چربی این گوشت در مقایسه با گوشت دیگر پرندگان کمتر بوده، اما دارای چربی های اشباع است.

با استفاده از گوشت کبک چه غذاهایی می توان درست کرد؟

از گوشت کبک می توان در تهیه بسیاری از غذاهای ایرانی استفاده کرد و از خواص فراوان آن بهره مند شد. برخی از غذاهایی که می توان با گوشت کبک تهیه کرد در اینجا معرفی شده اند:

  • خوراک کبک با رب انار
  • کبک سوخاری
  • کبک شکم پر
  • زرشک پلو با گوشت کبک
  • کبک سرخ شده با سس پیاز
  • کبک سوخاری
  • کبک راسته
  • کبک پلو

مصرف گوشت کبک و یک دنیا سلامتی…

گوشت کبک علاوه بر خوشمزه بودن، چربی کم و خواص بسیاری دارد. مواردی که در اینجا به آن ها اشاره شد، تنها بخشی از خواص گوشت کبک کوهی است. بنابراین، توصیه ما این است که حتما گوشت کبک را تهیه کنید و از خواص آن بهره مند شوید. البته، اگر تمایل ندارید از خانه خارج شوید، هیچ مشکلی نیست، شما می توانید با از اسنپ فود، انواع مواد پروتئینی را آنلاین سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید. به این شکل، در زمان و هزینه شما نیز صرفه جویی خواهد شد.

گوشت کبک از گوشتهای بسیار لذیذ و سودمند است. گرچه دسترسی به این گوشت برای همه افراد جامعه آسان نبوده و میسر نیست، لیکن خواص بیشمار آن ما را بر آن داشت تا شما را با خواص گوشت این پرنده آشنا کنیم. گوشت کبک با طبیعت گرم، چربی پایین و پروتئین بالا برای همگان از کودک و خردسال تا شخص سالمند مفید بوده و سلامت بخش است. از خواص گوشت کبک در طب سنتی برای درمان بیماری هایی هم چون ضعف اعصاب و درد مفاصل استفاده می شود. در ادامه این مطلب تعدادی از خواص گوشت کبک و کاربردهای درمانی آن گردآوری شده است.

ویژگی های گوشت کبک

کبک از خانواده ماکیان با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری است. گوشت کبک معمولا جزو غذاهای لوکس محسوب می شود و قیمت بالا و مخصوص به خود دارد. گوشت این پرنده، به علت داشتن جنب و جوش های فراوان از لحاظ لذیذی از گوشت مرغ ، شترمرغ و بوقلمون بالاتر و خوش طعمتر می باشد. حدود 7 الی 10 درصد پروتئین بیشتری دارد و بسیار گوشت خوب و قابل استفاده ای بوده، جذب بسیار عالی مواد غذایی این گوشت توسط بدن امکان پذیر است .

خواص گوشت کبک (طبیعت و خواص درمانی)

مزاج گوشت کبک گرم و خشک است. به طورکلی، طبع پرندگان کوچک تر همانند خواص گوشت کبوتر که دارای تحرک بیشتر و سریع تر هستند، به سمت گرمی و خشکی بیشتری است، اما خارج از اعتدال نبوده و مورد توصیه طب سنتی و بسیار مفید برای انسان است. بسیار لطیف و سریع الهضم است و غذاییت نسبتا زیادی دارد. برخی از خواص گوشت کبک به شرح زیر میباشد:

  • گوشت به دلیل چربی و کلسترول بسیار پایین از خطر بروزبیماری های قلبی عروقیپیشگیری کرده و به دلیل غنی بودن ازپتاسیم، مصرف به اندازه آن برای افراد بافشار خون بالامانعی ندارد.
  • مصرف گوشت کبک در تقویت قوای جسمانی و نیروی جنسی موثر است.
  • گوشت کبک می تواند از ابتلا به بسیاری عفونت های تنفسی پیشگیری کند.
  • از خواص گوشت کبک در طب سنتی اسلامی کمک به قطع تب است. در این زمینه از امام موسی کاظم (ع) روایت شده است، گوشت کبک ساق را محکم می کند و تب را می برد.
  • از خواص گوشت کبک در بیشتر مناطق دنیا برای برطرف نمودن مشکلات و ناراحتی های عصبی، ضعف اعصاب و بیخوابی استفاده میشود.
  • از مهمترین خواص گوشت کبک، تولید کمتر اسید اوریک در بدن است، از این رو فعالیت کلیه ها را افزون می سازد و به دفع سموم بدن یاری فراوان می رساند.
  • مصرف گوشت کبک برای تقویت حافظه مفید است و در رفع ضعف عمومی بدن موثر میباشد.
  • استفاده از خواص گوشت کبک برای افرادی که در دوره نقاهت بیماریها هستند، بسیار مفید است.
  • جالب است بدانید علاوه برگوشت کبک، مغز سر، جگر خام، زهره، بیضه و… این پرنده در درمان بیماری هایی هم چون یرقان، صرع، تقویت چشم و حافظه، لاغری و… کاربرد درمانی و دارویی دارد.

ارزش غذایی گوشت کبک

وجود مقادیر زیاد مواد معدنی در گوشت کبک، نشان دهنده ارزش غذایی بالای آن میباشد. مقدار پتاسیم گوشت کبک زیاد بوده و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و مقدار کمی گوگرد آن می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. در 100 گرم گوشت کبک 158 کالری انرژی نهفته است. البته از لحاظ آهن گوشت کبک، فقیر است و در مقایسه با خواص گوشت شترمرغ و حتی مرغ، آهن کمتری دارد. همچنین لازم به توضیح است عناصر غذایی موجود در گوشت کبک این قابلیت را دارد که به خوبی جذب بدن گردد و به همین جهت در تامین مواد مورد نیاز بدن بسیار کارا است.

مضرات و موارد احتیاطی در مورد مصرف گوشت کبک

  1. میزان چربی و کلسترول گوشت کبک کمتر از گوشت مرغ است، اما به هر حال، مصرف آن سبب کاهش کلسترول خون نمی شود، چون این گوشت ها منبع چربی های اشباع هستند، بنابراین افراد دچار چربی خون بالا، بایستی از زیاده روی در مصرف آن اجتناب کنند.
  2. زیاده روی در مصرف گوشت کبک، در افراد گرم مزاج و هوای گرم و شهرهای گرمسیر چندان مناسب نیست، همچنین لازم به ذکر است مصلح آن در این شرایط سکنجبین و ترشیها است.

منبع:

youtube.com

تحریریه آپارات نیوز

خبرنگار اقتصادی با تحلیل تأثیرات تجارت جهانی و تغییرات سیاست‌های تجاری.
دکمه بازگشت به بالا