عمومیکسب و کار برتر

اتو کشی فرش چیست؟

گاهی پیش می‌آید که فرش پس از شستن به علت لول شدن دچار چین و چروک و برجستگی می شود در این صورت از خدمات اتوکشی قالی استفاده می شود.

فرش در قالیشویی پس از گذراندن مراحلی مانند:

1- خاک گیری فرش

2- خیس کردن

3- افزودن

4- فرچه زنی

5- آبگیری

6- خشک کردن

با دستگاه اتو مخصوص، اتو کشی میشود.

پس از شستشو غلتک چرخانی در جهت خواب فرش از روی آن حرکت می کند. در این روش اتو کشی مکانیزه توسط غلطک سنگینی که حرارت ملایمی دارد انجام می شود. اتو کشی فرش چروک های آن را از بین می‌برد و باعث دوام بیشتر و جلوه آن می‌شود.

What is carpet ironing

دستگاه اتو کشی فرش در قالیشویی

ما در کارخانه مجهز خود برای اتو کردن فرش از دستگاه پرزگیر و اتو استفاده می کنیم. اتو پرس مکانیزه از جمله خدمات اتوماتیک قالیشویی ما می باشد. اتو کشی فرش معمولاً بعد از شستشو و خشک کردن ۹۰ درصدی فرش انجام میشود.

اقدامات لازم در عملیات اتو کشی فرش:

  •  ورود فرش ها به دستگاه اتو مکانیزه در جهت خواب فرش
  •  پرزگیری اتوماتیک فرش ها توسط برس های نرم
  •  اتوکشی مکانیزه قالی با غلطک ۲ تنی با حرارت ملایم استاندارد
  •  خارج شدن قالی از دستگاه و لول شدن اتوماتیک

آیا اتو کشی فرش ضرر دارد؟

امروزه با پیشرفت فناوری آبگیرهای لوله‌ای و سرعت زیاد چرخش لوله و فرش تمام آب و کف سطح فرش خارج شده و در نهایت به مرحله اتو کشی فرش می‌رسیم.عمل اتو کشی در پشت فرش به منظور یکدست کردن و قرار گرفتن گراف سر جای خودش انجام می گیرد.اتوکشی فرش نه تنها ضرر ندارد بلکه باعث از بین رفتن پرز و همسطح نمودن تار و پود آن می گردد. پس از عبور فرش از غلتک و اتوکشی فرش لول شده از خارج می شود و در نهایت فرش آبگیری شده به صورت لول و کاور برای حمل آماده می شود. استفاده از متد پارچه مرطوب و اتو نیز برای کناره های لول شده قالی کاربردی است. اما اگر اتو زیادی داغ شود ممکن است به الیاف فرش آسیب برساند و به همین دلیل برای اتوکشی در رفع کیسی و چین و چروک، قالیشویی پیشنهاد می شود.

اتوکشی برای چه فرشهای توصیه می‌شود؟

معمولاً فرش‌های نو نیاز به اتو کشیدن دارند و همانطور فرش هایی که پس از ترمیم پشم‌های آن باز شده است. فرش هایی که پس از شستشو دچار تنش ها، برجستگی ها و چین های ناجور میباشد نیز نیاز به اتوکشی دارند و این عملیات در تمامی فرشهای ماشینی و دستباف کاربردی است و در قالی هایی که دارای پیچ خوردگی لبه فرش می باشند اتوکشی سبب عمر باتوکشی فرش برای مواقعی توصیه می‌شود که فرش به دلایل گوناگون، دچار مشکلات مختلفی مانند چین و چروک و همچنین برجستگی‌های ناخواسته شده است. این کار اغلب در قالیشویی‌ها پس از شستشوی فرش انجام گرفته و مزایای زیادی را برای فرش یا قالی شما به دنبال دارد.

شایان ذکر است که اتوکشی فرش به تخصص و زمان زیادی نیاز دارد و به همین دلیل بهتر است؛ پیش از هر چیز با تحقیق کافی، را یافته و فرش‌های خود را به آن‌ بسپارید. در ادامه با روند و مزایای این کار آشنا خواهیم شد. اغلب پیش می‌آید که فرش‌ها پس از چند بار شستشو در منزل به دلیل خشک کردن نامناسب دچار زردی یا حتی کپک می‌شوند. همچنین نبود فضای کافی در بسیاری از آپارتمان‌ها و پهن کردن فرش روی سطوح نامناسب باعث می‌شود که چین‌ و چروک‌های بزرگی روی فرش برجا بماند. این مشکل مطمئنا به ظاهر فرش، آسیب وارد کرده و اهمیت اتوکشی فرش را بیش از پیش به ما نشان می‌دهد.

مراحل اتوکشی فرش

این کار اغلب توسط دستگاه‌های تمام اتوماتیک و بدون دخالت انسان صورت می‌گیرد. البته اتوکشی فرش‌های دستباف و نفیس باید با ظرافت بسیار بیشتری انجام شود تا هیچ آسیبی به بافت و الیاف آن وارد نشود.

اتوکشی فرش شامل مراحل زیر می‌شود:

  1. فرش‌ها پس از شستشوی کامل و خشک شدن در جهت خواب وارد دستگاه می‌شوند.
  2. بخش پرزگیر دستگاه، تمامی پرزهای اضافی و مرده را از سطح فرش زدوده و سطحی صاف به وجود می‌آورد.
  3. با ، حرارت فرش تا میزان مناسبی افزایش پیدا می‌کند.
  4. غلطک دستگاه به شیوه‌ای ملایم روی فرش کشیده می‌شود.
  5. فرش توسط دستگاه به آرامی لول شده و از آن خارج می‌شود.

مزایای اتوکشی فرش

اگرچه اتوکشی فرش در میان عمده مردم به خوبی جا نیفتاده است، اما مزایای زیادی در پی دارد که در ادامه با هم خواهیم دید:

  • صاف کردن هرگونه چین و چروک فرش
  • یکدست کردن بافت و پرزهای فرش
  • افزایش زیبایی و لطافت فرش
  • افزایش طول عمر فرش

علاوه بر موارد بالا، دستگاه اتوکشی فرش در قالیشویی می‌تواند بسیاری از لکه‌های غیر قابل شستشو را به صورت کلی از بین ببرد. تمیز کردن لکه‌های ناشی از ریختن روغن بر روی فرش یا موکت نسبت به موارد دیگر بسیار سخت‌تر است و تنها با استفاده از افزایش حرارت آن‌ها ممکن خواهد بود. به همین خاطر، بعضی از قالیشویی‌ها فرش را قبل و بعد از شستشو، اتوکشی می‌کنند.

اتوکشی فرش در منزل

آیا می‌دانستید که امکان اتوکشی فرش در منزل وجود دارد؟ این کار بیشتر با هدف از بین بردن چین و چروک‌های جزئی و یک‌دست کردن بافت فرش انجام می‌شود. به یاد داشته باشید که به هیچ وجه نباید فرش دستباف یا نفیس خود را در خانه اتو بکشید و حتما باید از خدمات یک قالیشویی معتبر برای این کار استفاده کنید.

  1. ابتدا پنجره‌ها را به صورت کامل باز کنید؛ چرا که به هوای آزاد احتیاج خواهید داشت.
  2. قسمتی از فرش را با استفاده از آب‌پاش نم‌دار کنید.
  3. مخزن اتو را با آب پر کرده و آن را روی قسمت تولید بخار قرار دهید. اتو را روی دمای متوسط تنظیم کنید.
  4. پارچه‌ای سفید و تمیز بر روی فرش پهن کرده و اتو را به آرامی در جهت خواب فرش روی آن بکشید.

در زمان اتوکشی فرش در منزل هیچ‌گاه از پارچه رنگی استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است رنگ آن بر روی فرش باقی بماند. همچنین بعد از اتمام این مراحل با استفاده از یک شانه (با دندانه‌های ریز) فرش را با ملایمت هرچه تمام‌تر شانه بکشید تا پرزهای آن به خوبی یک‌دست شوند.

نکات مهم در مورد اتوکشی فرش

فرش‌ها به مراقبت دائمی نیاز دارند و همواره باید سلامت آن‌ها را مد نظر داشته باشیم. معمولا فرش‌های نو و همچنین فرش‌هایی که به تازگی تعمیر شدند؛ به اتوکشی نیاز دارند.  همان‌طور که قبلا به آن اشاره شد، این کار توسط دستگاه‌های تمام اتوماتیک انجام می‌شود. به همین دلیل، قیمت دستگاه اتوکشی فرش معمولا بسیار بالا بوده و تنها قالیشویی‌های معتبر از آن برخوردار هستند. قالیشویی بانو با برخورداری از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های  ، هرگونه خدمات مربوط به لکه‌زدایی، ترمیم و اتوکشی فرش را به بهترین شکل ممکن به انجام می‌رساند. اگر به اطلاعات بیشتری در این مورد نیاز دارید، تنها با مشاورین ما تماس حاصل کنید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنند.

اتوکشی فرش چطور انجام میشه؟

اتوکشی فرش امروزه در اکثر قالیشویی های معتبر انجام بشه. به شکلی که وجود دستگاه اتوپرس برای اتوکشی فرش جز ضروریات هر قالیشوییه. قبل از اتوکشی فرش باید شسته شده باشه و کامل خشک شده و رطوبتش از بین رفته بشه. حالا روال اتوکشی فرش به صورت زیره: اول جهت خواب فرش مشخص میشه. به هیچ وجه نباید فرش از جهت برعکس خواب وارد دستگاه اتوکشی بشه. بعد دستگاه اتوکشی به آرامی با استفاده از برس های نرم و مخصوص عملیات پرزگیری رو شروع میکنه. حالا غلطک های 2 تنی دستگاه با داشتن دمای مناسب هر فرش برای اتوکشی از روی فرش رد می‌شوند. تبریک میگیم، فرش شما صاف و یکدست شد و تمام چین و چروک های فرشتون از بین رفت.

اتوکشی برای چه فرش های مناسبه؟

ما دو نوع فرش داریم: فرش ماشینی و فرش دستبافت. هر کدام از این انواع فرش ممکنه با الیاف های مختلفی بافته شده باشند. الیاف اکریلیک، الیاف پلی استر، الیاف ابریشم، پشم و…. هر کدام از این الیاف ها طول عمر خود و ویژگی های خاص خودشون رو دارند که هنگام اتوکشی باید بهشون توجه بشه. اما به صورت کلی اتوکشی فرش برای تمامی فرش ها مناسبه. هر فرش دستبافت یا ماشینی بعد از شستوشو ممکنه چروک بشه و این چروک شدن با استفاده از اتو کشی به راحتی از بین میره. از طرفی اتوکشی فرش میتونه پرزهای فرش رو از بین ببره که همین امر در افزایش طول عمر فرش موثره. برای فرش های آسیب دیده و ترمیم شده هم باید اتوکشی انجام بشه تا هیچ نشون و اثری از ترمیم و آسیب نشون داده نشه. در کل عمل اتوکشی  فرش برای تمامی فرش ها مفید و قابل اجراست.

نتیجه: اتوکشی فرش برای فرش ما مزایای زیادی داره و بهتره بعد از هربار شستوشوی فرش انجام بشه تا هم لکه ها و پرزهای فرش از بین بره و هم فرش ما صاف و یکدست بشه و چین و چروک های اون از بین بره.

دکمه بازگشت به بالا