نتیجه حذف داستان از کتاب‌های درسی

نتیجه حذف داستان از کتاب‌های درسی

محمدرضا شمس با اشاره به داستان برگرفته از کتابهای درسی ادبیات ، کودکانی را که از ادبیات این کشور چیزی نمی دانند و نویسندگان تازه کار را که نوشتن صحیح را نمی دانند ، به دلیل ضعف سیستم مدرسه می داند.

نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت وگو با آپارات نیوز ، درباره کیفیت کتاب های درسی ادبیات در انتقال غنای ادبیات فارسی و آموزش زبان فارسی صحیح و نوشتن به کودکان و نوجوانان گفت: “با در نظر گرفتن کتابهای فارسی که پیدا کردم ، داستان از کتاب ادبیات گرفته شده است. به عنوان یکی از مواردی که به بچه ها کمک می کند داستان است. حتی من که 63 سال دارم هنوز هم “حسنک کجاست” ، “کلاغ و روباه” و … را به خاطر می آورم ، زیرا اگر چیزی در قالب داستان گفته شود ، تأثیر بسیار بیشتری دارد.

وی با اشاره به دیدگاه آموزشی کتب درسی ادبیات گفت: هنگام پرداختن به کتب ادبیات ، ادبیات باید شامل ادبیات داستانی کشورمان و حتی گاهی ترجمه داستان های خارجی باشد تا کودکان تا حدودی با ادبیات خارجی آشنا شوند. ” اما من فکر نمی کنم که این مسئله باید به طور سیستماتیک رسیدگی شود ، با توجه به ساختاری که می بینیم ، این ساختار نمی تواند چنین کاری کند و بیشتر بر روی شعارها ، ادبیات آموزشی و توصیه ها و اخلاق متمرکز است و نه ساختاری که ” یک داستان کوتاه معروف از مطالعه و تجزیه و تحلیل نویسندگان بزرگ ایرانی یا خارجی و آموزش آن به کودکان ، من آن را نمی بینم ، زیرا این یک ساختار منظم نیست و از دیدگاه آموزشی برخوردار است و به دنبال ادبیات آموزشی و مشاوره و ادبیات اخلاقی تا آنها سراغ این موضوع نروند.

شمس سپس گفت که بازخوردی که از جامعه می بینیم این است که کودکانی که از دبیرستان می آیند با ادبیات این کشور آشنایی چندانی ندارند: با بازخوردی که از کودکان و دانش آموزان می بینم ، آنها چیزی نمی دانند از ادبیات در این کشور است. آنها حتی ممکن است ویرایش ساده را بلد نباشند. حتی هیچ یک از نویسندگان تازه کار فیلمنامه را به خوبی نمی دانند و از نظر درست نوشتن باید ویرایش شود. من فکر می کنم این یکی از نقاط ضعف سیستم مدرسه ما است.

وی سپس با اشاره به لزوم پرداختن به ادبیات شفاهی خاطرنشان کرد: در کشورهای غربی آنها به طور سیستماتیک ادبیات را آموزش می دهند و سعی می کنند فرزندان خود را با ادبیات شفاهی در کشور خود و تا حدی با ادبیات جهان آشنا کنند. در نوشتن به آنها کمک زیادی می کند. هر یک از این کودکان در آینده شغلی خواهند داشت. کسانی که در حال نوشتن هستند با حمایت خواهند رفت ، اما من فکر می کنم متأسفانه در کشور ما این اتفاق نخواهد افتاد زیرا بازخوردی که می بینم مثبت نیست.

نویسنده کتاب “اختاپوس” همچنین گفت: اینها فقط حرفهای من نیست. اگر با افراد همسن من صحبت کنید ، شاید همه نباشند ، اما بیشتر آنها با داستانهای کتاب فارسی آشنایی دارند. حتی پس از انقلاب ، تعدادی از شعرها ، مانند اشعار آقای رحماندوست و آقای جعفر ابراهیمی ، بسیار تأثیرگذار در کتاب. من فکر می کنم که به آرامی مورد استفاده قرار گرفته و بسیار بد است.

سرانجام محمدرضا شمس با اشاره به اهمیت استفاده از ادبیات داستانی ایرانی در کتابهای درسی ادبیات ، گفت: نه اینکه آنها از ادبیات جنگی استفاده نمی کنند ، بلکه نوعی ادبیات است ، باید از آن استفاده کنند ، اما نمونه های خوبی از آن است. کسانی که نویسندگان خوبی تحلیلی و تحلیلی هستند تا کودکان بتوانند از آن درس بگیرند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا