چگونه قهوه ترک غلیظ درست کنیم
طرز تهیه قهوه ترک
قهوهای که برای دمکردن قهوه ترک در نظر میگیرید، باید کاملا آسیابشده و شبیه آرد باشد. بعد از انتخاب جذوه مناسب، به ازای هر نفر، یک فنجان آب سرد در آن بریزید و یک تا دو قاشق مرباخوری معادل ۷ تا ۹ گرم قهوه به ازای هر نفر را به آن اضافه کنید. اگر میخواهید قهوه شما شیرین باشد، میتوانید به دلخواه کمی شکر هم به آن اضافه کنید. این نکته را در نظر بگیرید که اضافهکردن کمی شکر، باعث قوام بیشتر قهوه خواهد شد.
سپس با یک قاشق کوچک، ترکیب ایجادشده را کاملا هم بزنید تا به بافتی یکنواخت برسید. حالا جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۴ تا ۵ دقیقه منتظر بمانید تا قهوه به خوبی دم بکشد و روی آن فوم تشکیل شود. برای تهیه این قهوه نباید اصلا عجله کنید؛ چون هرچه فرآیند دمآوری آهستهتر باشد، کیفیت قهوه و فوم تشکیلشده بهتر خواهد بود.
بعد از دیدن فوم روی قهوه، جذوه را از روی حرارت بردارید و با یک قاشق، فوم را جدا کرده و در فنجانها تقسیم کنید. در مرحله بعد، دوباره جذوه را روی حرارت قرار دهید و بعد از ایجاد فوم، این کار را تکرار و در نهایت کمی صبر کنید تا پودر باقیمانده در جذوه ته نشین شود.
حالا به آرامی، قهوه را در فنجانها ریخته تا فوم قهوه روی آن باقی بماند. فوم روی قهوه نشاندهنده مهارت تهیه و کیفیت آن است. برای تهیه قهوه ترک با شیرجوش هم باید این مراحل را انجام دهید تا قهوه باکیفیتتری به دست بیاورید. قهوه گانودرما چه خواصی دارد؟
فیلم طرز تهیه قهوه ترک
با استفاده از ویدئوی زیر می توانید مراحل کامل طرز تهیه قهوه ترک را مشاهده کنید، این ویدئو آموزشی کاملا تخصصی به روش دم آوری قهوه ترک می پردازد و تکمیل کننده ی روش متنی ذکر شده خواهد بود و قطعا به همه سوالهای شما پاسخ خواهد داد. برای خرید قهوه سوپریم دکتر بیز کلیک کنید.
نکات مهم در طرز تهیه قهوه ترک
حالا که با طرز تهیه قهوه ترک در قهوهجوش سنتی یا جذوه و شیرجوش آشنا شدید، خوب است با هم نکات مهم طرز تهیه قهوه ترک را هم مرور کنیم:
- شاید برای بسیاری از دوستان سوال باشد که علت کف نکردن قهوه ترک چیست؟ یکی از نکات مهم در طرز تهیه قهوه ترک روی گاز، این است که وقتی قهوه را روی حرارت میگذارید، نباید آن را هم بزنید. همزدن ترکیب مانع از کف کردن آن میشود.
- حرارت زیر ظرف باید کم باشد تا قهوه به جوش نیاید. جوشیدن باعث میشود قهوهای نامطلوب با بوی سوختگی و طعم ناخوشایند داشته باشید.
- مناسبترین قاشق برای همزدن قهوه ترک، قاشق چوبی است.
- برای بهترشدن طعم قهوه ترک خود میتوانید کمی هل سبز هم به آن اضافه کنید.
- فنجان مناسب برای سرو قهوه ترک، فنجانهایی با حجم ۸۰ تا ۱۰۰ سیسی هستند.
- برای تهیه قهوه ترک میتوانید به جای آب سرد، از شیر سرد استفاده کنید. این نوشیدنی با نام قهوه یونانی شناخته میشود.
- حتما دیدهاید که معمولا در هنگام سرو قهوه ترک، یک لیوان آب هم کنار آن قرار میدهند. نوشیدن کمی آب قبل از قهوه، مزه دهان را از بین میبرد و باعث میشود طعم واقعی آن بهتر حس شود.
مشاهده بیشتر: بررسی مشخصات قهوه دارک
طرز تهیه قهوه ترک با جذوه
برای تهیه قهوه ترک معمولا از ظرفهای مسی خاصی استفاده میکنند. این وسیله سنتی که آن را در زبان ترکی به نام ایبریک و در فارسی به عنوان جذوه میشناسیم، دارای کفی پهن، دهانهای باریک و دستهای چوبی و بلند است.
این ظرف به شکلی خاص طراحی شده که میتواند حرارت را بهطور یکنواخت به تمام سطح جذوه انتقال دهد. این ویژگی جذوه باعث میشود تا قهوه بهتر دم بکشد و نوشیدنی با کیفیتتری به دست بیاید. کف زیادی که بعد از تهیه قهوه ترک در جذوه میبینیم، به دلیل فرم خاص این وسیله است.
انتخاب جذوه باید متناسب با تعداد فنجانهایی باشد برای تهیه قهوه در نظر میگیریم. وجود هماهنگی در سایز جذوه و تعداد فنجانها نقش مهمی در کیفیت قهوه ترک بهدستآمده خواهد داشت. انتخاب جذوه بزرگتر باعث میشود فوم یا کف به وجود آمده، به دیواره جذوه بچسبد و در نهایت قهوه فوم کمتری داشته باشد. انتخاب جذوه کوچک برای تعداد زیاد فنجان هم باعث سررفتن قهوه میشود.
امروزه جذوهها را معمولا از جنس آلومینیوم، استیل، مس یا برنج میسازند. به دلیل شباهت قهوهجوش جذوه به شیرجوش، برخی افراد این شیوه دمآوری را طرز تهیه قهوه ترک با شیرجوش میدانند! البته شما میتوانید قهوه ترک را در این ظروف هم تهیه کنید، اما قطعا قهوه شما کیفیت و فوم یک قهوه ترک اصیل را نخواهد داشت.
تنها وسیله سنتی برای دمآوری بهترین نوع قهوه ترک، جذوه است. اگر به دنبال خرید قهوه جوش هستید، میتوانید همین حالا از طریق فروشگاه آنلاین قهوه ریو، انواعی از بهترین ابزارهای دم آوری را مشاهده و و محصول موردنظر خود را خریداری کنید. جهت سفارش قهوه موکا دکتر بیز کلیک کنید.
مشاهده بیشتر: بررسی مشخصات قهوه ترک لایت
طرز تهیه قهوه ترک روی شن
روش جذاب دیگری برای تهیه قهوه ترک در میان کشورهای عرب و ترکزبان (کشورهای حاشیه دریای سیاه) وجود دارد و آن، استفاده از شن داغ برای دمکردن قهوه است. علت این موضوع را میتوان به در دسترسبودن شن با کیفیت مناسب در این کشورها مرتبط دانست. قهوه دمشده روی شن نسبت به قهوه ترک معمولی که روی گاز تهیه میشود، کیفیت بهتری دارد. اما علت آن چیست؟
در روش تهیه قهوه ترک شنی، چون حرارت کاملا یکنواخت به جذوه وارد میشود، فرآیند دمآوری قهوه بهتر انجام شده و کیفیت نوشیدنی حاصل هم افزایش پیدا میکند. برای شیرین کردن قهوه ترک، در صورت تمایل بهتر است به جای شکر از قند استفاده کنید؛ چون طعم آن در قهوه بهتر حس خواهد شد. بهترین زمان اضافهکردن قند، در هنگام ترکیبکردن آب سرد و پودر قهوه است.
چرا باید در تهیه قهوه ترک از آب سرد استفاده کرد؟
به نظر میرسد هرچه زمان دمکشیدن قهوه طولانیتر باشد، غلظت قهوه ترک حاصل بیشتر و کیفیت آن هم بهتر خواهد بود. به همین دلیل بهتر است از آب سرد یا حتی یک تکه کوچک یخ استفاده کنید تا فرآیند گرمشدن آب، باعث بهبود کیفیت قهوه شود.
البته این زمان کاملا دقیق و حسابشده است و نباید از حد مشخصی بیشتر شود؛ چون پس از آن کیفیت قهوه افت خواهد کرد. این یک نکته کاملا علمی و ثابت شده است و برای داشتن یک قهوه ترک اصیل لازم است که آن را رعایت کنید.
سوالات متداول طرز تهیه قهوه ترک
در بخش زیر به بررسی سوالاتی خواهیم پرداخت که ممکن است در حین تهیه قهوه ترک با آن ها مواجه شوید، در پاسخ به این سوالات جزئیاتی مطرح شده اند که دانستن آن ها خالی از لطف نخواهند بود.
چرا قهوه ترک من کف نمیکند؟
- قهوه ترک شما با کیفیت باشد,برای داشتن کف مناسب برای قهوه ترک حتما باید ترکیب مناسبی از چند نوع قهوه با کیفیت که جدا از طعم و عطر مناسب , کف یا فوم مناسب ایجاد کند.
- قهوه جوش از جنس مس (جذوه)با دهنه باریک بسیار مناسب قهوه ترک است و روی کف یا فوم قهوه ترک بسیار تاثیر گزار است و درصورت عدم وجود قهوه جوش مسی میتوانید از جنس روی استفاده کنید
- و سعی کنید که از قهوه جوشهای جنس استیل و تفلون استفاده نکنید.
- توجه داشته باشید که سایز قهوه جوش متناسب با تعداد نفرات باشد وبطور مثال برای درست کردن قهوه برای 1 نفر از قهوه جوش نهایتا 2 نفره استفاده شود و نه 4 نفره.
- شعله باید ملایم باشد در صورتی که شعله زیاد باشد زمان دم اوری کم میشود و درنتیجه قهوه شما نه
- کم مناسب و نه طعم و عطر مناسب خواهد داشت.
- قهوه ترک شما کهنه است یا کاملا ریز آسیاب نشده است. هر چه قهوه تازهتر باشد و ریزتر آسیاب شود، کف بهتری ایجاد میکند.
- شکر قهوه زیاد است. اضافه کردن مقدار زیادی شکر به قهوه ترک یکی از عواملی است که جلوی کف کردن مناسب آن را میگیرد البته شکر کم برای قهوه ترک پشینهاد میشود.
به ازای هر فنجان قهوه حدود ۵۰ میلیلیتر آب سرد و یک قاشق چایخوری قهوه ریز آسیابشده و کمی شکر را در جذوه یا ایبریک بریزید. مخلوط را به خوبی هم بزنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کف کند. قهوه شما آماده است.
مشاهده بیشتر: بررسی مشخصات قهوه ترک مدیوم
قهوه ترک را چند دقیقه بجوشانیم؟
برای دم کردن یک قهوه ترک عالی با کف مناسب لازم است که قهوه برای مدت سه تا چهار دقیقه روی حرارت ملایم قرار داشته باشد. با گرم شدن تدریجی قهوه، کف روی آن شکل میگیرد. جوشاندن بیشتر یا کمتر از این مقدار باعث تغییر در طعم و میزان کف قهوه ترک میشود.
طعم دلنشین قهوه ترک در هر خانه
قهوه ترک از مهم ترین اجزای مهمان نوازی ترک هاست که در بین ما ایرانی ها هم طرفداران بسیاری دارد. طرز تهیه قهوه ترک با استفاده از دون های خیلی ریز آسیاب شده و بدون هیچ فیلتری است در این مطلب شما یاد میگیرید که چطور این نوشیدنی محبوب را درست کنید و با اصول سرو کردن سنتی قهوه ترک آشنا می شوید.
به چه قهوه ای میگوییم قهوه ترک؟
میشه گفت قهوه ترک، قدیمی ترین روش دم کردن قهوه است که بیشتر در میان عرب ها استفاده می شود.
فرق قهوه ترک با قهوه معمولی اینه که مدت بو دادن آن کمتره و اندازه دون آسیاب شده ریزی تری دارد. تنها وسیله اای که در طرز تهیه قهوه ترک لازمه جزوه (cezve) است که به آن ایبریک هم گفته میشه. می تونید قهوه ترک را با یا بدون شکر درست کنید.
آبی که استفاده می کنید باید در دمای اتاق باشه و ترجیحا از آب معدنی یا فیلتر شده استفاده کنید تا قهوه بهتری داشته باشید. حواستون باشد که قهوه ترک نباید به جوش بیاد.
اصولا نباید به قهوه ترک خامه یا شیر اضافه کنید. قهوه ترک همیشه در فنجان سرو میشود و اگر آن را خوب درست کرده باشید، باید روی آن فوم تشکیل بشه. معمولا کنار قهوه ترک، یک لیوان آب برای پاک کردن کام و یک شیرینی کوچک مثل شکلات سرو میشود.