بین الملل

الاهرام: نشست کشورهای عربی با چین برای توازن مجدد در روابط عربی و بین المللی بود

الاهرام: نشست کشورهای عربی با چین برای توازن مجدد در روابط عربی و بین المللی بود

نشست سران عرب و چین که در ریاض برگزار شد، با وجود روابط قدیمی و عمیق دیپلماتیک اعراب و چین که سابقه ای حدود 66 ساله دارد، اولین دیدار سران عرب با چین بود. قاهره اولین پایتخت عربی بود که در سال 1956 با چین روابط دیپلماتیک برقرار کرد.

به گزارش آپارات نیوز، الاهرام مصر در تحلیلی نوشت: مصر اولین کشور عربی بود که پس از دیدار جمال عبدالناصر، رئیس جمهور فقید مصر با همتای چینی اش در اندونزی در سال 1955، چین را به رسمیت شناخت.

پس از آن برقراری روابط دیپلماتیک بین کشورهای عربی و چین به صورت متوالی ادامه یافت و روابط دوجانبه و راهبردی بین بسیاری از کشورهای عربی و چین برقرار شد.

این اجلاس در زمان بسیار حساسی در جهان برگزار شد. در زمانی که جهان از دنیای تک قطبی به چند قطبی در حال حرکت است.

پس از دستیابی به موفقیت اقتصادی معجزه آسا، چین اکنون به دومین قدرت اقتصادی بزرگ جهان پس از ایالات متحده تبدیل شده است.

نویسنده این تحلیل می گوید: به نظر من نشست سران عرب و چین و برگزاری آن در این برهه تاکیدی بر رهایی جهان عرب از انقیاد و وابستگی است و ایده یک تک قطبی مخالف است. جهان در سیاست بین‌الملل و میل به ایجاد جهانی چندقطبی دستیابی به جهانی عادلانه‌تر و آینده بهتر و روابط متوازن است.

این تحلیلگر ادامه می دهد: این دیدار همچنین نشان داد که جهان عرب به دنبال آینده ای بهتر و روابط متوازن است که با در نظر گرفتن تنوع و احترام به دیگران و مخالف اصل مداخله در امور دیگر کشورها و عادلانه بودن آرمان فلسطین تاکید شده است. به عنوان اولین آرمان عربی و حق مردم فلسطین برای تشکیل کشور مستقل مهم است.

وی خاطرنشان کرد: به دور از مسائل سیاسی، بین المللی و منطقه ای؛ روابط چین و کشورهای عربی از زمان تأسیس مجمع همکاری چین و عربی در سال 2004 که توسط هو جین تائو رئیس جمهور سابق چین در بازدید از مقر اتحادیه عرب در سال 2004 ایجاد شد، گفت: حجم تجارت بین کشورهای عربی. کشورها و چین در سال گذشته به حدود 330 میلیارد دلار افزایش یافته و چین به شریک تجاری مهم و اساسی بسیاری از کشورهای عربی مانند مصر، سودان، عمان، موریتانی، عربستان سعودی و … تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه چین در سال 2013 طرح احیای جاده ابریشم را مطرح کرد و بسیاری از کشورهای عربی مانند عربستان سعودی، عمان، لبنان، مراکش و تعدادی دیگر در چارچوب این طرح هستند، گفت: نشست رهبران عرب و چین این یک تغییر بزرگ در تاریخ روابط چین و اعراب است. به گونه ای که در آینده تعادل را در روابط کشورهای عربی در سیستم های منطقه ای و بین المللی بازگرداند و منافع ملت های منطقه را تضمین کند و دوران تک قطبی را در منطقه عربی پایان دهد و قطب نما عربی دیر به حرکت درآید. . مرحله بعدی به سمت مسیری که به نفع منافع اقتصادی باشد و سیاست جهان عرب محقق شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا